H

Teğmen
31 Ekim 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
76 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
6 yıl
İlgilenenler için Yurtdışında Eğitim Bursları
Olur da puanınızdan memnun kalmadınız ya da yurtdışını falan düşündünüz. Başarılı sayılabilecek öğrencisiniz ama paranız yok. Bu seçenekleri de değerlendirebilirsiniz diye paylaşıyorum. Şansınızı deneyebilirsiniz.

--Stipendium Hungaricum-- (Macaristan)

Bu burs sayesinde Macaristan'da Macarca öğrenip + 4, 5, 6 yıl Macaristan'da okuyabiliyorsunuz. Yalnız ülkelerine göre okuyabileceği bölümler değişiyor. Örneğin Türkiye'den gelenler sayısal bölümler okumak zorunda.

NELER DAHİL?

-Öğretim ücreti
-Harçlık
-Yurt
-Sağlık Sigortası

GEÇEN YILIN SON BAŞVURU TARİHİ MART'TAYDI.


Gerekenler
Motivasyon mektubu
lise diploması
transkript
başvuru formu
(tercihe göre) dil bilginizi gösteren belge

---

KGSP
(Güney Kore Devlet Bursu)

!!ÖNEMLİ!!

Lise diploma notunuzun 80 ve üzeri olması lazım.
25 yaşından büyük olmamanız lazım


Burs duyurusu Eylül gibi veriliyor. Siz o tarihlerde ya ÜNİVERSİTEYE ya da konsolosluğa başvuruyorsunuz.

Bursun kapsamı
gidiş-geliş uçak bileti
1 yıl hazırlık kursu
öğrenim ücreti
harçlık
sağlık sigortası

gerekenler
lise diploması
transkript
sağlık belgesi
(tercihen) dil bilginizi gösteren belge toefldır bilmemnedir. bunlar + puan
başvuru formu
motivasyon mektubu

---
ÇİN HÜKÜMET BURSU

Ocak gibi başvurular açılır. Nisanın ortası ya da sonuna kadar başvurunuzu yaparsınız.

!!önemli!!

25 yaşından büyük olmamalısınız

gerekenler
başvuru formu
lise diploması
transkript
öğrenim planınız
2 tane tavsiye mektubu
(müzik ve resim bölümleri adayları için) müzik bölümü adayları kendi yapıtlarını içeren CD verecek. Resim bölümü adayları ise 2 eskiz, 2 renkli resim, ve 2 tane de kendi seçimi eserlerini içeren CD verecek.
Sağlık belgesi


--BURS KAPSAMI--

Arkadaşlar Çin bursları ya tam burs ya da yarım/çeyrek burs. Bunları kendileri belirliyor.
H
6 yıl
Bilgisayar Mühendisliği İsteyenler, Sınav Nasıldı?
Arada gelip SpaceX videoları paylaşanlar, ahh be abi diyenler, avatarını Elon Musk yapanlar...
Çoğunun hedef Hacettepe idi sanırım.
Ne yaptınız, halledebildiniz mi sınavı? Umarım istediğiniz yerler olur!
H
7 yıl
Büyük Hedefleri Olanlar Buraya
Evet büyük hedefleri olanlar -dünyaca tanınan önemli birisi olacağım (bilim insanı, yönetmen, ressam, müzisyen vs vs), iyi bir şirket kuracağım ABD'de, girişimci olacağım vs vs.bunun gibi şeyler - (Benim bir zamanlar vardı artık yok mesela )

Hedefinizi ve bu hedef uğruna neler yaptığınızı, neleri planladığınızı buraya yazar mısınız? Bir şey düşünüyorum da bunun hakkında.
H
7 yıl
Zenginlik = Mutluluk
Bu hayatta her şey para para para. %90'ımız ilerde zengin olma umuduyla yaşıyor. Belki de bu sistemi devam ettiren budur? Dertliyim
H
7 yıl
Fatih Sultan Mehmet, Genç Osman gibi Padişahlar varken neden 2. Abdülhamit?
Aklıma takılıyordu sorayım dedim. Hep 2. Abdülhamit Hep 2. Abdülhamit. İslamcılar ve Osmanlıcılar için 2. Abdülhamit'i özel yapan şey ne? Tamam Fatih Sultan Mehmet vs. de övüyorlar da 2. Abdülhamit kadar değil. Baktığımızda o kadar başarılı bir padişah gibi de durmuyor. Ciddi cevaplar bekliyorum.
H
7 yıl
Kızlardaki Güney Kore Aşkı
Nerden geliyor bu aşk? K-pop k-drama falan. Yok oppadır bilmemnedir Şarkıları da dizileri de o kadar güzel değil. Ama aşırı fanları var. Caps falan yapıyorlar . Kendilerine garip garip adlar koyuyorlar. Üç beş video atayım da yorumlarınızı ona göre yapın.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız
H
7 yıl
Sayısal Yapabilenler Sizlere Çok Özeniyorum
Ciddiyim. Hep matematik-fen yapabilmek istemişimdir. Geçen senenin kolaylığına rağmen matematikten 23, fenden 12 doğru mu ne yapmıştım. 40'da 40 yapmayı falan hayal edemiyorum. Bir tane kolay denklem çözerken bile mutlu oluyorum. Keşke çok katlı integralleri falan becerebilseydim. Ezberliyorum her şeyi, çünkü kafam almıyor mantığını bilmiyorum. Hele fizik yapabilenler. Çok şanslısınız çok. Sizin yerinizde olmak isteyen o kadar kişi var ki. Bilim insanı veya yönetmen olmak isterdim. (yönetmen alakasız) Şimdi ise alakasız bir şey okuyorum. Daha doğrusu okumuyorum gitmiyorum üniversiteye falan. Sevmeme rağmen yapamıyorum sayısalı. Gözümde çok büyütüyorum sanırım. Büyütülmeyecek gibi de değil hani. Gönül ister şöyle fizik/kimya bölümünü falan kazanayım, akademisyen olayım falan. (Ki taban puanları çok çok düşük) Ama sonradan halledilebilir mi bunlar? Sayısal zekası olmayan biri sonradan ileri derecede kendisini bu alanda geliştirebilir mi? Ve bir şey daha soracağım, sonradan çalışma alışkanlığı elde edilebilir mi? Çünkü ben ilkokula başladığımdan beri hiç doğru dürüst çalışan birisi olmadım.

Dalga geçmeden, gerçekçi olarak düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
H
7 yıl
Fizik dersinin temeli nedir?
Evet arkadaşlar dalga geçmeyin lütfen. İşte matematiği önce sayılardan öğreniriz, ne bileyim kimya atomun yapısından başlar genelde, biyoloji için de hücre-evrim vs. diyebiliriz. Ama bu fiziğin temel konusu nedir? Fizik dersinde 0 olan birisi neyden başlamalı? Cevaplarınızı bekliyorum.
H
7 yıl
IDM Sevenler
H
8 yıl
Almanya Hakkında
Bildiğiniz gibi Almanya'da bir üniversite için öncelikle Türkiye'de istediğiniz bölüme yerleşmeniz gerekiyor. DAAD ve üniversitelerin son başvuru tarihlerine baktım ve 15 Temmuz yazıyordu. Yerleştirme sonuçları da 15 temmuz'dan sonra açıklanıyor Türkiye'de genel olarak. TUM belgeleri tam zamanında getiremeyecek durumda olanlara 15 Ağustos'u şart koşmuş. Bu belgeleri tam zamanında yollayamayacak olduğumuzu önceden belirtmek mi gerekiyor? ya da uni-assist de zamanında belgeleri yollayamayacak olanlar için bölüm var mı? Almanya'da üni okuyanlar aydınlatırsa çok sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.