W

Çavuş
17 Eylül 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
W
6 yıl
Otomotiv Sektörüne Vergi Müjdesi!
Cumhurbaşkanlığı otomobildeki ÖTV matrahı limitlerini yeniden belirledi. Bugünden geçerli düzenlemeyle1600 cc ve altı araçlar için ÖTV matrahının alt limiti, vergisiz 70 bin liraya kadar otomobillerde yüzde 45, 120 bin liraya kadar olanlarda yüzde 50 oldu.

Hayırlı olsunu halka mı yoksa cebini daha çok dolduracak olan firmalara mı diyeyim bilemedim

Kaynak:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/luks-otomobillere-ek-vergi-gelir-mi-40965501
W
7 yıl
Araç arıza çıkarıyorsa \u0027Sat Kurtul\u0027 Çakallığı
Çevremde ve forumda gördüğüm kadarıyla sorun çıkaran ve geçici çözümlerle ayakta durabilen ağır masraf altındaki araçların 'SAT KURTUL' şeklinde öneri ve düşüncesiyle elden çıkarmak ve alacak olan kişiye bildirimde bulunmamak etik olabilir mi? Bu durum çakallık, kul hakkı yemek değil de nedir?

Bizleri ikinci el pazarında paranoyak hale getiren aslında galericiler değil, bizzat bizleriz sizlersiniz. Arabanın kusurlarını, iki kuruş fazla para alayım diyerekten gizlemek bizi bu durumlara haliyle de sıfır araba alma niyetine götürmekte. Haliyle de sıfır araç fiyatları ne kadar artarsa artsın, burada ÖTV şöyle arttı ona rağmen araba satışları düşmedi konularının cevabı yukarıda yazdığım çakallık zincirine bağlı kalmakta ve kalmaya da devam edecek gibi görünmekte.

Ağlamaya gerek yok, bizi 'biz' bu hale getirdik.
W
7 yıl
Bulaşık Makinesinin Tuz Haznesine Toz Deterjan Dökmek.Acil Yardım
Arkadaşlar bulaşık makinesinin tuz haznesine yanlışlıkla toz deterjan döktüm, makine su almıyor haliyle de çalışmıyor. Ustaya sordum tuz haznesi temizlenmez komple değişecek 200 TLye malolur sana dedi. Başka bir çözümü var mıdır ? Ya da daha ucuza halledilebilir mi ?
W
7 yıl
Devlet Destekli İşkur Elemanları Başımızı Yaktı
4 yıldır özel bir perakende giyim sektöründe part time olarak çalışıyorum, aynı zamanda da okuluma gidiyorum. Devletin, İşkur üzerinden özel sektöre istihdam sağlaması ve bu istihdamın özel sektör sahiplerine hiçbir külfeti olmaması(1404 TL'nin tamamını devlet ödeyecek) godoman kesimin ekmeğine yağ sürdü. Nasıl mı?
Son 5 aydır geçen döneme göre büyüme sağlanmasına rağmen part time işçi çalışma saatleri yarıya indirildi, eyvallah dedik, derslere yoğunlaşalım bitirelim okulu dedik fakat bugün itibariyle 5 tane İşkur personelinin işe başlamasıyla birlikte çalışma saatlerimiz daha da indirilerek yol ve yemek masraflarına dahi yetmeyecek düzeye çekildi. Kısaca devlet istihdam sağlayacağım diye hali hazırda bulunan okuluyla beraber işini yürüten kesimi ekmeğinden etti. Verilen 400 TL kredi, emekli bir de babanız varsa, ev de kendinizin değilse ben nasıl eve yardım edeyim, yardımı geçtim ailem bana nasıl yardım etsin. Şu an istifa versem, başka bir özel firmaya başvursam onlar da aynı şekilde İşkur elemanları var, sana gerek yok cevabı alacağım. Bizlere yazıktır, günahtır.
W
7 yıl
Devlet Destekli İşkur Elemanları Başımızı Yaktı
4 yıldır özel bir perakende giyim sektöründe part time olarak çalışıyorum, aynı zamanda da okuluma gidiyorum. Devletin, İşkur üzerinden özel sektöre istihdam sağlaması ve bu istihdamın özel sektör sahiplerine hiçbir külfeti olmaması(1404 TL'nin tamamını devlet ödeyecek) godoman kesimin ekmeğine yağ sürdü. Nasıl mı?
Son 5 aydır geçen döneme göre büyüme sağlanmasına rağmen part time işçi çalışma saatleri yarıya indirildi, eyvallah dedik, derslere yoğunlaşalım bitirelim okulu dedik fakat bugün itibariyle 5 tane İşkur personelinin işe başlamasıyla birlikte çalışma saatlerimiz daha da indirilerek yol ve yemek masraflarına dahi yetmeyecek düzeye çekildi. Kısaca devlet istihdam sağlayacağım diye hali hazırda bulunan okuluyla beraber işini yürüten kesimi ekmeğinden etti. Verilen 400 TL kredi, emekli bir de babanız varsa, ev de kendiniz değilse ben nasıl eve yardım edeyim, yardımı geçtim ailem bana nasıl yardım etsin. Şu an istifa versem, başka bir özel firmaya başvursam onlar da aynı şekilde İşkur elemanları var, sana gerek yok cevabı alacağım. Bizlere yazıktır, günahtır.
W
7 yıl
Yol-Hava Durumu Hakkında
Yarın itibariyle Konya'dan Antalya'ya, oradan Isparta-Uşak-Kütahya üzerinden Bursa'ya geçeceğim. Yol durumu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Yola çıkacaklar için de yardımcı olacaktır.
W
7 yıl
Aracımın Pert Olması, Kasko Firmasıyla Yaşadıklarım ve ForumDonanım Ailesinin Yardımı
Öncelikle herkese mutlu yıllar dilerim.

2016 Mayıs ayında sıfır araç aldım, yaklaşık 65.000 TL tutarındaki bu araçla 4 aylık maceram sonucunda talihsiz bir kaza geçirdim. 5 metre derinliğinde bir kanala girerek 100 metre sürüklenme sonucunda ağaca çarparak durabildim. Şükür ki kendime bir şey olmadı. Gelgelelim asıl işin uğraştırıcı ve can sıkıcı kısmına;

08.10.2016 tarihinde yaşamış olduğum kazanın hemen akabinde ambulans ve polis ekibi geldi, kendimi iyi hissettiğim için ambulansa binmedim, aracı o şekilde de bırakmak istemedim. Polis tarafından kaza tutanağı ve alkol muayenesi yapıldı. Cumartesi olmasından dolayı tutanağı pazartesi öğleden sonra alabildim. Önemle üzerinde durmak istediğim konulardan biri de aracı kesinlikle anlaşmalı olduğunuz sigorta firmasının Oto Kurtarma Ekibiyle servise götürmeniz, yoksa ikame araç alamazsınız hatta eksper size bu konu da sıkıntı çıkarabilir araca zarar verdiğinizi bile düşünebilir.

10.10.2016 tarihinde yetkili servis ustalarıyla görüştüm, aracın görünürde kaporta masrafının 10-12.000 TL arasında bir şey tutacağını ve bu aracın pert olma ihtimalinin olmayacağını söylediler hatta pert olması için uğraşma airbag açmamış bir arabayı sigorta firmaları pert etmez ki arabanın sadece kaporta masrafı görünüyor denilerek hasar dosyası açmamı söylediler. Hasar dosyasını açtırdım, ertesi gün gelir denilen eksper ben servisten çıkıp eve gidene kadar servise gelmiş ve ustalara bu araç hiçbir şekilde perte çıkmaz, araç yapılacak şekilde masraf giderlerini yazın diyerek servisten ayrılmış.

11.10.2016 tarihinde sitenize girerek bilgi almak istedim ve @damneed nickli Yusuf Karataş dostum, özelden numarasını yazarak yardımda bulunabileceğini söyledi. Kendisi İstanbul'da sigorta işleriyle uğraşan ve bana kaza sonrasında neler yapmam gerektiğini, eksperle nasıl iletişim halinde olabileceğimi, genel müdürlükle, hasar dosya sorumlularıyla ne şekilde görüşebileceğimi harfiyen telefonda dakikalarca anlattı. Kendisinden Allah razı olsun.

13.10.2016 Eksperle telefonda iletişime geçtim, aracın içerisinde double teyp nasıl çatladı diyerek sert bir dille sordu. Ben de emniyet kemerinin beni tutmadığını (araç airbag açmadı ) araç içinde yalpalanarak savrulduğumu bu sırada da büyük ihtimal omzum veya elimin çarpabileceğini ilettim. Servise çağırarak elimin ve omzumun fotoğrafını çekmek istedi. Saatin geç olmasından ve servisin uzak olmasından dolayı yetişemedim. Ertesi gün geleceğimi söyledim ve eksperi birkaç saat bekledim, gelmedi. Telefonda aracın pert olmasını istediğimi söylediğim an, abicim bu araç pert olmaz uğraşma ne son yorul ne beni yor cevabını aldım. Çünkü yaptığı psikolojik baskı beni aracın pert olmayacağına neredeyse inandırmıştı.

14.10.2016 Aracın hasarlı parçaları liste haline getirildi, işçilik dahil toplam 38.000 TL masraf çıktı. Eksper hemen ertesi günü servise gelerek onarım olmasını istediği parçaları listeden çıkarıp, İskonto da yaptırarak masrafı 28.000 TL düzeylerine çekmiş. Yani aracın değerine göre pert olması için tam sınır bir fiyat. Hemen Yusuf'u aradım, genel müdürlüğe mail atmamı önerdi, aracı aldığım firmanın kendi bünyesinde çalışan niteliksiz, müşteri kaybından korkmayan çalışanları bana bu konuda sadece beklemem gerektiğini söylerken Yusuf hocam telefonda onlardan daha çok yardımcı oldu. Bölge Müdürlüğü'ne mail yoluyla durumu belirttim. Hasar dosya sorumlumun telefonuna ulaşamasam da mail adresine ulaştım. Birebir kendim iletişim halinde oldum. Yetkili servis bünyesinde çalışan sigortacılarla hiçbir iletişimim olmadı o saatten sonra ki zaten dosya hakkında bir kere bile olsun aramadılar da. Günü gününe mail adresimi takip ettim, bölge müdürlükleriyle iletişim halinde oldum hatta attığım maillere Yetkili Servisin Sigorta mail adresini ekledim ki görsünler belki utanırlar diye :)) Bir de dosyasınızı getirin takip edeyim bu aracı hiç değilse 56.000 TL'ye okuturum ben diyen bir tane sigortacı arkadaşla da tanıştım bu sürede. Kendisi 900 TL istedi benden, dosya takibi için. Kasko ücretimin nerdeyse yarısı :)) Ölücü dedikleri bunlar olsa gerek.

20.10.2016 Yusuf hocamla görüşmelerim sonucu yapılması gereken ne varsa yaptık, bunların hepsi birkaç maille ve güzel bir dille oldu. Artık bekleme zamanıydı ve beklemeye koyulduk.

25.10.2016 Eksperin, Yetkili Servis ustalarının, etrafımda ne kadar tanıdık varsa herkesin pert olmaz dedikleri araç Sıfır Değer Klozu üzerinden pert oldu. Mail yoluyla ilettikleri an tekrar Yusuf hocamı aradım, beraber yaşadık sevinci ve hatta biraz da şaşırdık ama bunca süre içerisinde psikolojik olarak yıpranmaya, yorulmaya, uykusuz kalmaya değdi.

Bu yaşıma kadar sigorta işlerinden hiç anlamayan, hiçbir bilgisi olmayan ben birçok şeyi öğrenmiş oldum. Malum başa gelen çekiliyor. Aracın sıfır değeri, araca hurda belgesi, çekme belgesi vs. gibi belgeler çıkarıldıktan 6 gün sonra hesaba yattı. Bu zaman zarfında bana hiçbir şekilde sorun çıkarmayan Anadolu Sigorta'ya, Yusuf Karataş ( @damneed ) hocama ve siz ForumDonanım ailesine teşekkür ediyorum.

Bu konu umarım aracı bu hale gelmiş ve malının arkasında durmak isteyen kardeşlerime az da olsa cesaret verir.

Kazasız, belasız, huzurlu yıllar.
W
7 yıl
2006 Hyundai Getz Hakkında Acil
Arkadaşlar bugün 140.000 de değişensiz 1.5crdi Getz baktım bulunduğum bölgede. Son 24.500 dedi sizce fiyat iyi mi ? Çünkü 2010 Getz fiyatları da neredeyse aynı. Almalı mıyım bu konuda bilgi verir misiniz?
W
8 yıl
Acil Trafik Kazası Kasko
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.

Geçtiğimiz hafta tek taraflı trafik kazası yaptım, aracım 5 aylık ve 8bin kmde. Yetkili servisin çıkardığı toplam maliyet 37.800 TL fakat eksper net masrafın 26.000 TL olarak söylemekte, eksperin bu amacı arabayı perte çıkarmamak sanırım. Bu durumda ne yapabilirim bilgi verir misiniz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.