A

Onbaşı
24 Temmuz 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
6 yıl
Bombayı Koyuyorum Turbo mu Atmosferik mi?
Klişe bir konu gibi gelebilir ama roadster bir oyuncu alacaksanız turbo mu atmosferik mi tercih edersiniz?

Nedenleriyle birlikte açıklarsak seviniriz. Aşağıya da bu modellerle ilgili incelemeleri de ekliyorum. Otoriteler ne demiş bakalım?

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız
A
7 yıl
Hyundai Ioniq Hibrit modeli hakkında ne düşünüyorsunuz?
Siteleri gezerken bir e dergide Hyundai Ioniq hakkında bazı yazılar okudum.

Bu otomobilin teknolojisi ile Toyota'nın Hibrit teknolojisi karşılaştırılırsa ortaya nasıl bir sonuç çıkar?

HYUNDAI, TÜM ZAMANLARIN EN TEKNOLOJİK VE EN YENİLİKÇİ HİBRİT TEKNOLOJİSİNE İMZA ATARAK IONIQ HYBRID MODELİNİ TÜRKİYE’DE SATIŞA SUNDU.
Doğrudan benzinli veya dizel herhangi başka bir versiyonu olmadan doğuştan hibrit olarak üretilen Hyundai IONIQ, tamamen yeni bir otomobil olarak Hyundai’nin Türkiye’deki zengin model gamına iddialı bir şekilde katılıyor. Yeni bir platform ve esnek motor özellikleri sayesinde eğlenceli bir sürüş sağlayan IONIQ, geleceğe yönelik etkileyici tasarımıyla Hyundai’nin geleneksel çizgilerine bambaşka bir bakış açısı da getiriyor. IONIQ Hybrid, sınıf liderliğini hedeflediğinden yakıt verimliliği haricinde konforlu iç mekanı, çekici tasarımı, eğlenceli sürüş özellikleri ve üst düzey donanımlarıyla da öne çıkıyor.

Gücünü Nereden Alıyor?
IONIQ Hybrid, yeni geliştirilen 1.6 GDI, dört silindirli Kappa benzinli motora sahip. Fakat bu benzinli motora ek olarak son teknoloji Lityum-İyon Polimer pil ile beslenen 43,5 beygirlik bir elektrik motoru daha bulunuyor. Her iki motorun birleşmesiyle toplam 141 beygir güç üreten IONIQ, 265 Nm toplam maksimum tork değerine de sahip. Yeni geliştirilen ve yüzde 96 güç transfer verimliliği ile sınıfında en üst seviyede konfor sunan çift kavramalı 6 ileri DCT şanzımanla donatılan otomobil, oldukça iyi bir yakıt ekonomisi sağlarken aynı zamanda keyifli bir sürüş vaad ediyor. Klasik hibritlerdeki CVT şanzımanın aksine çok daha gerçek bir performans ve sürüş hissi veren 6 ileri DCT, sport sürüş moduna da sahip.



DCM Hyundai Ioniq < Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
7 yıl
Büyük Tartışma Seat Ateca mı Nissan Qashqai mi?
Büyük karşılaştırmanın fitili yine ateşlenmiş. Seat'ın yeni bebeği Ateca, segmentinin lokomotif modellerinden olan Qashqai ile karşı karşıya gelmiş.

Sizin FAVORİNİZ hangisi?

Videoyu izlemek için tıklayınız

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
7 yıl
Nissan Juke mu Peugeot 2008 mi?
Evet ateşli bir karşılaştırma daha.

Favoriniz hangisi ?


Videoyu izlemek için tıklayınız


< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.