J

Çavuş
02 Ocak 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
27 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
8 yıl
Geç Kalmış Bir Yükseltme Örneği
Öncelikle kusura bakmayın, biraz eski bir sonuç ama bu konuyu DH'ye açmanın en az bir kişiyi olumlu düşünmeye yönelteceğini düşünüyorum.

İsmim Alperen, İç Anadolu'da bir fen lisesinden mezunum. Şimdi bir tıp fakültesinde 2. sınıfım. Tıp konusunda da bir şeyler karalamak isterdim ama şimdi hem konuyu dağıtmak istemiyorum, hem de ilgi çeker mi bilemiyorum.
2014'te mezun olmadan sınavlara girdim, ilk girişimde kazanmış oldum.
Çalışkandım, sorumluluklarımı biliyordum ki DH YGS/LYS'i o sene takip ediyordum, hatta moral sağlayan bazı arkadaşlarım bile oldu buradan, onlara da teşekkür etmek isterim.
DH, görünüşe göre oldukça çalışkan bir forum :)

YGS geldi, sınav bitti ve benim yüzümde aptal bir gülümseme vardı çünkü kendimden derece bekliyordum, emindim çok güzel geçmişti. Bir kaç soru yayınladılar, o sorularda sınavın tamamında yapmayı düşündüğüm yanlış kadar yanlışım vardı. Hepsi denk geldi herhalde diyerek bekledim sonucu. Ama iyi geçtiğinin düşüncesiyle LYS'ye de devam etmeyi ihmal etmedim. Normalde yurtta kalıyordum, sınav dönemi evimde çalıştım 1 hafta kadar, çok yabancılıyor insan kendi ortamına alışınca :)

YGS açıklandı, sonucuma en yakın arkadaşım (arkadaştan ötedir kendisi) baktı ve söylemek istemedi bana, oda arkadaşımdı, benim ne kadar emek verdiğimi biliyordu. Öğrendim. O gün çok ağladım. Emeklerim gözümün önünden geçti, karşılığını alamamıştım. Salih de ağlamıştı belki de.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yurdumdan bir sürü arkadaşım ilk 1000, ilk 500 :) Mutlu olmak istiyorum ama, benim için ne farkeder ki? Hedefimi yakalamam mümkün değil. Öğretmenlerim öyle söylediler, onlar kaç öğrenci yetiştirdiler, biliyorlar? Evet.

Yanlış anlaşılmasın, tüm öğretmenlerim bana ilk 5000'e LYS ile çekersin diyorlardı, biliyorum gayet güzel bir sıralama. Ama ben ilk 500 için çalıştım, bir sıfır daha istemiyorum sonuna, benim için net.

Arkadaşlarım bana inanıyorlardı, hepsi talihsizlik yaşadığımı düşünüyordu. O kadar eminlerdi ki benden, üzülmeme fırsat bile vermiyorlardı. Dershane öğretmenlerim reklam değerimi kaybettiğimi düşündüler ve benimle eskisi kadar ilgilenmediler. Etüt alan bir öğrenci değildim zaten, eskiden yanıma gelip eksiğin var mı diye sorarlardı, artık sormuyorlar.

Okul öğretmenlerim Esat'ın baş döndürücü sonucuna odaklılar, o çok iyi bir yerlere gidecek.
+ Alperen?
- O yapamadı ygs'de.

Salihle çalışmaya devam ettim.
Salihle deneme çözdük,
deneme çözdük.

Matematik sınavına girdim. Sınıfım çok sıcaktı neden perdesi yoktu? Güneşte kavruldum matematik çok zordu.

1 hafta daha fen çalışabiliirim.

Fen sınavına girdim, fizik sorularını kim hazırladı ve en son ne zaman burnum kanamıştı benim? 3 kalemlik getirdiler peçeteleri için, bir de ıslak mendil verdi gözetmenlerden biri. Teşekkür ederim.
Kan basıncım düştü, daha sakinim. Biyoloji de bitti.
Bitti.

Gazi Tıp'ın puanı kaçtı? Ben tıp istemiyorum ki. Ama ilk 2000'e girmeliyim güzel bir üniversitede mühendis olabilmek için.
Gazı Tıp'ın kaçmış puanı?

Sonuç açıklandı.

Oha bi dakika :D Anadolu bursiyeriyle Koç'a gidebilirim hala?

< Resime gitmek için tıklayın >

Hepinize sınavda başarılar! Sakin kalın ve devam edin, büyük resime odaklanın.
J
9 yıl
Win10 Ev Grubu Sorunu
Merhaba arkadaşlar.

1'i desktop diğeri laptop olan 2 bilgisayarı Ev Grubu ile birbirine bağlamak istiyorum.

Desktop'umda kurulumu yapıp parolasını alıyorum, laptop'uma geçince kurulu bir Ev Grubu bulamıyor.

Bir kez bulduğunda da şifresini girdim ama kabul etmedi.

2 bilgisayar da Win10 kullanıyor. 2'si de aynı ağa bağlı. Sorun gidericiyi çalıştırdım, faydası olmadı. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
J
10 yıl
Gelir mi?
Merhaba arkadaşlar,

Sonucum:

< Resime gitmek için tıklayın >

Hacettepe Tıp gelme olasılığı nedir? (Not: Hacettepe Tıp MF-3 1110 sıralama ile aldı geçen sene.)

Kayseride yaşıyorum, Erciyes Tıp hakkında fikri olan var mı? Evinde okumanın tıp okumaya faydası nelerdir?

Teşekkürler :)
J
10 yıl
Zaman Lys - 2 Cevap Anahtarı
Evet beyler tarihi 16 Nisan 2014 olan zaman denemesinin cevap anahtarı olan varsa PM bekliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >

Edit :http://www.femyayinlari.com.tr/kategori/1314-zaman-denemeleri-165/
J
10 yıl
Thor: The Dark World sorun
Merhaba, Thor: The Dark World oyununun apksini geçenlerde indirip oyunu telefonuma kurdum. İlk dünya (ismini hatırlamıyorum, ateşli olan) bitti, görevlerden yeterli yıldızı topladım. 2.dünya (jotunheim sanırım)'ya geçmek istiyorum fakat görevlere giremiyorum. Aynı zamanda mobil veri açtığımda oyun "Asgard'dan gelen bir güncelleme var, yüklemek ister misin?" diyor, evet diyorum -mecburen, hayır butonu yok- play storeda güncelleme görünmüyor.oyunu mobil veriyi kapatıp yeniden başlatana kadar "güncelleme var" ekranı gitmiyor. Neyse, 2. Dünyadan oynamaya nasıl devam edebilirim?
J
10 yıl
Abartılmıyor mu?
Kolalı kahvecileri anlamıyorum. Hayatımda 1 defa bile saat 12den sonra çalışmadım; ayılıp bayılıp prozac bilmem ne falan da almadım. Fazla abartmıyor musunuz? Arşa çıkmanız lazım şu an o planlarınızla falan. Şahsen ağzım ayrık takip ediyorum forumu. Adam günde 8 saat yeter mi falan yazıyor, 11 deyim ygs başlamadım offf krizlerdeyim yapıyor. Ben mi anormalim? Günde 1 deneme bile çözmüyorum son 1haftadır. Düşünmüyorum da damardan onu bunu enjekte edip 4531 tane soru çözmeyi falan. Size Nasa da başarılar. Oh rahatladım
J
10 yıl
Kimyasal Bağlar Kafama Takılan Nokta
Merhaba beyler bu tabloya göre HI HBr ve HCl arasında HI kaynama noktası en büyük olan. Derslerde ve konu açıklamalarında dipol-dipol etkileşimi fazla olduğu zaman k.n büyür yazıyor. Fakat burada tam tersi. Kitap açıklamada London kuvvetleri HI da daha fazla ve burada dipol-dipol etkileşiminden baskın demiş. Bunu ben nereden anlayacağım? Dipol-dipol veya London etkileşimi arasındaki baskınlığı belirleyen nedir?

Teşekkürler
< Resime gitmek için tıklayın >
J
10 yıl
Bu Denemenin Cevap Anahtarı Var Mı? (Buldum Kapanabilir)
http://i.hizliresim.com/KZ6dPA.jpg

Bu denemenin cevap anahtarını arıyorum olan var mı?
< Resime gitmek için tıklayın >
J
10 yıl
Değerlendirme Yapar Mısınız?
Merhaba beyler ben Özdebir, Güvender, Töder'e girdim; Zamanlara da giriyorum. Hedefim de 2300 ve üstü bir sıralamaya girmek. Sayısalım 12.sınıfım. Bu denemelerden -her biri için zorluk, genel katılım gibi etkenleri göz önünde bulundurarak lütfen- kaç puan, ders netleri, sıralama vb. yapmış olmalıyım? En asgari puanlar netler vb. ile aslında düzenli olarak alınmış olması gereken puanlar,netler şeklinde yazabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden herkese :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.