G

Teğmen
09 Kasım 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
4 yıl
Traş makinesi batarya sorunu
Ürünü 2 yıl önce aldım maksimum 5 kere kullanmışımdır
çalıştırılması durumunda 3-5 saniye çalışıp duruyor kapatıp açınca yine çalışmıyor fakat 10 saniye kapalı bekletince yine aynı şekilde 3-5 saniye çalışıp duruyor.
Ful şarj ettiğim, açıp bırakıp(çalışmıyor) 1 gün beklediğim oldu fakat sonuç aynı, sebebi nedir basit çözümü var mıdır, ya da artık işe yaramaz mıdır?
teşekkürler, iyi forumlar.
G
5 yıl
hangi programlama dilinde ilerlemeli
öncelikle merhaba, ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim bu yıl okulum bitiyor dolayısıyla iş hayatına atılacağım ; hep istekliydim fakat stajı bile zor bulduğum bu piyasada işi nasıl bulacağım diye endişe etmeye başladım
her şeyden önce bidiğim programlama dillerinden bile kararsız kaldım hangisinde ilerleyeceğim hakkında hatta bu yüzden iyimidir kötü müdür gerçi kötü niye olsun .net ile javaya ileri derecede hakimim, ama ama başka teknolojiler çıka geldi hayatımıza bunlara boşuna mı çalıştım gibi karamsarlığa düştüm
.net'te EF MVC Web Api konularında artık master yaptığımı düşünüyorum
java'da se jsf spring aldı başını gidiyor
android e çok baktım zamanında sonra react native 'i keşfettim piyasa neye göre ne şekillenir acaba diye çok düşündüm android mi devam etsem react native'mi öğrensem dedim öyle kaldı
sonra .net core çıka geldi, daha performanslı diyorlar.
bir yandan iş imkanı olabilicek kendi başına ayrı dünyalar olan sql , sap
başka bir taraftan javascript dünyası
ilerde oldu da yurt dışına açılsak .net para etmeyecek

neye çalışmaya karar vereceğimi bilemedim, yanlış anlaşılmasın hepsini öğrenmek gibi bir yanlışım olmadı, şu piyasada iş bulabilmek için hangisinde ilerlemem gerektiğine karar veremedim. .net'te kalıp dümdüz örnek projeler çıkarmak saman tadı veriyor iş verenin aman aman etkileneceğini de sanmıyorum.
tecrübesi olan büyüklerimden tavsiye bekliyorum, çok teşekkürler.
G
6 yıl
Mvc ile Ajax problemim
Merhabalar, 2 3 gündür bir problemler karşı karşıyayım çıldırma derecesine geldi, ajax ile partial view'den gelen veriyi yazdıramıyorum, aşağıda tıkandığım durumun en basit örneğini göstereceğim sorun nerede acaba bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

Dosyalar klasik mvc başlangıç dosyaları şöyle belirteyim :

HomeController ' ve içinde Index Action metodu bunun view'i olan Index.cshtml , bunun layout'u olan Shared klasöründe _Layout.cshtml
ekstradan HomeController'de _veriler diye PartialViewResult'mız var.
_veriler() partial'ımız indexten gelen verileri bize göstertecek.

    public class HomeController : Controller
{
// GET: Home
public ActionResult Index()
{
return View();
}
public PartialViewResult _veriler(string gelen_veri)
{
var veri = gelen_veri;

return PartialView("_veriler",veri);
}
}


_layout :
    
//head kısmında jquery kütüphanesini ekledik varsayalım
<div class="icerik">
@RenderBody()
</div>

<script>
$(document).ready(function myfunction() {
$("button").click(function myfunction() {
var aranacak_kelime = $("input").val();
$.ajax({
type: "GET",
url: "/Home/_veriler",
dataType: "html",
data: { gelen_veri: aranacak_kelime },
success: function myfunction(veri) {
$("div").html('');
$("div").html(veri);
},
error: function myfunction(xhr, textStatus, err) {

alert("responseText: " + xhr.responseText);
}
});
});
})
</script>


index.cshtml :

@{
ViewBag.Title = "Index";
Layout = "~/Views/Shared/_Layout.cshtml";
}

<h2>Index</h2>
<input type="text" />
<button>Bas</button>


_veriler.cshtml :

@model var

<h1>@Model</h1>


hata ise , ajax'ın içindeki error metodundan gelen veri ile ekte gösterildiği gibi ,
< Resime gitmek için tıklayın >

Edit 1 : o zamanlar cahil-i cühelaydım bu konularda, arkadaşlar aynı soruna düşen olursa ki sanmıyorum, partial view ile zaten bir sayfa yerine direkt olarak html verisi dönmektedir, ben de bu veriyi javascript'te mesaj a basmışım, partial view 'i iyi bilmek gerekiyormuş.
G
6 yıl
ViewBag hatası
Merhaba mvc projesi yapıyordum ViewBag kullanarak cshmtl de bilgi çektim, bir sıkıntısı yoktu , projenin framework unu 4.6.1 den 4.5 'e çektim, ve aşağıdaki hatayı almaya başladım cshtml de, frame'i geri de alsam hata gelmeye devam etti.Projeyi rebuild de ettim ama durduk yere bu hata çıktı. Nedir acaba çözümü çok aradım bulamadım bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Error 1 : One or more types required to compile a dynamic expression cannot be found. Are you missing a reference?
Error 2 : One or more types required to compile a dynamic expression cannot be found. Are you missing a reference?

Kod :
@if(ViewBag.Mesaj != null)
{ <p style="color:red">@ViewBag.Mesaj</p> }

Edit 1 : Çoğu yerde çözüm olarak reference' kısmına Microsoft.CSharp ve System.Core dll'lerin eklenmesi gerektiğinden bahsediyor fakat zaten ekliler.

Edit 2 : Çözümü şuymuş ; Mvc 3 kullanmamak.
G
6 yıl
Sql Kullanıcı Olayları Hakkında
merhaba, sorum şu :

sql deki kullanıcılar aracılığıyla c# ta giriş işlemi yapmak?

basit bir kullanıcı tablosu ve c# bağlamaktan bahsetmiyorum aslıda ben bu sorunun cevabını ne kadar arasam hep karşıma bu çıkmakta,

bahsettiğim "sql içindeki kullanıcılar" ve onlara yetkilendirme yapma ; c# tarafında kullanıcı oluşturma kullanıcı login olma kullanıcı yetkilendirme veya pasifleştirme, sorduğum sorunun cevabının büyük olduğunu biliyorum ,
en azından bunu detaylıca araştıra bileceğim bir kaynağa sahipseniz paylaşabilir misiniz? teşekkürler.
G
6 yıl
SQL hakkında kolay bir soru
merhaba, sql sorgu dilini yeni öğreniyorum, aklımda sizin için kolay benim için temel yapıyı kavrayabileceğim bir soru var,
primary ve foreign key'ler hakkında bazı şeyleri kafamda oturtamadım, size şöyle bir soru sorarak anlamaya çalışacağım :

3 tablom var : ogrenci,veli,ikametgah

ogrenci : ogr_id(PK,identity),ogr_isim

veli : veli_id(PK,identity),veli_isim,ogr_id(FK)

ikametgah : id(PK,identity),veli_id(FK),ogr_id(FK),adres

burada anlamaya çalıştığım, ogrenci eklediğimizde primary otomatik atanırken aynı anda veliye foreign key nasıl atılınacak ve ikametgahtan veri çekerken ogrenci isim ve veli isime nasıl ulaşılınacak ve adresi yanda yazdıracak,
ve tabii tabloların oluşturulurkenki sql kodu , eğer bunların cevabını verirseniz aklımdaki tüm soru işaretleri kalacak ve çok minnettar olacağım. çok teşekkür ederim...
G
7 yıl
kargo gelmedi. aliexpress.
merhaba.
yardım edebilir misiniz şu durumda ne yapacağımı bilemiyorum 8 kadar öğe sipariş ettim 2 ay önce 60 gün geçmesine rağmen 1 tanesi gönderildi olarak gözüküyor. diğer 7 sini nasıl iptal edebiliri. uğraştım bulamadım.
diğer gönderildi olarqk gözüken ise güya 1 ay önce teslim almışım. ptt yi aradığımda şubeye yönlendirdiler. şube müdürü ise beni aradı tekrar mallara baktıklarını söyledi fakat 1 hafta geçti onu da alamadım. ne yapmam gerekiyor. yardımcı olursanız çok memnun olurum. teşekkürler.
G
7 yıl
Bu Bilgisayara Uygun Ekran Kartı Arıyorum
Merhabalar, 3 yıldır kullanmadığım bir bilgisayar vardı depoda, çalıştırmayı denedim başlarda görüntü geliyordu ama sonra hepten gitti sinyal gelmiyordu ekrana belli ki ekran kartı yandı, diyeceğim, sizler daha iyi bilirsiniz bu ekran kartının çalıştığı sisteme uygun ekran kartı aramaktayım. Tercihim, eğer oluyorsa nvidia serisidir.
bozulan ekran kartı : powercolor ATI HD6750 1GB GDDR5 128bit Engine Clock700MHz Memory Clock1000MHz x 4 (4.0 Gbps)
anakart : pegatron ipxsb-h61
işlemci : Intel Core i7-2600 3.40 GHz.
güç kaynağı : fsp350-60hcn (350 watt sanırım)

bütçem 200-350 ₺ arasıdır. İlgilenen herkese çok teşekkür ederim.
G
7 yıl
c# - Listbox eleman seçememe
listboxta bir eleman seçiyorum ardından o listbox ile ilgili işlem yapmak için butona tıkladığım anda listboxtaki seçili elemanının seçili işareti anında kalkıyor ve butondaki işlemler listboxta seçili eleman olmadığı için gerçekleşemiyor, bu durumu nasıl çözebilirim butona tıkladığımda listboxtaki seçili elemanın seçili işareti kalkmaması için.
teşekkürler...
G
7 yıl
Veri Sıralaması Hakkında Basit Soru
merhaba, sql de yeniyim projem için merak edip araştırıp bulamadığım bir problemim var.
normalde bir sütuna identity ataması yaparsak veriler sayılı sıraya giriyor fakat verilerin içinden orta kısımdan bir veri çıkardığımızda sıra sayısı kaymıyor hatta yeni bir veri eklediğimizde toplam veri sayısı 10 sa diyelim yine üste sayıyor 11 oluyor. bu sıra kaydırma işlemi için ne yapmam gerekiyor? teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.