A

Binbaşı
23 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
115 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
Ryzen 3600 İşlemci Soğutucu Tavsiyesi
Merhabalar, stok 3600 soğutucumu değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an için 2 tane hoşuma giden ürün buldum. Anakart Asus x570 pro.

1.https://www.teknobiyotik.com/arctic-freezer-34-esports-duo-intel-amd-uyumlu-2-adet-bionix-p-fanli-4x-isi-borulu-pwm-fanli-islemci-sogutucu-ar-acfre00060a.html

2.https://www.itopya.com/cooler-master-masterair-ma612-stealth-120mm-islemci-hava-sogutucu//

Aradaki fiyat farkına değer mi? Düşmesini mi bekleyeyim cm nin? Ya da e34 alıp geçeyim mi? Ya da başka ürün önerir misiniz?
A
3 yıl
Tefal Pain Dore Tarif Kitabı
Bu makineyi aldım ama evde tarif kitabını kaybettiğim için öyle bekliyor. Acaba elinde kitapçık olan birisi en azından fotoğraflarını paylaşabilir mi? İnternette her marka makinenin tarif kitaplarının pdf si mevcutken tefalin hiçbirşeyi yok. Makine atıl bir durumda bekliyor.
A
4 yıl
NVME SSDYE WİNDOWS KURAMAMA PROBLEMİ
Yeni aldığım Adata XPG SX8100 512 GB ssdye windows 10 yüklemeye çalıştım.

Öncelikle nvm ssdyi yerine taktım, pcyi açtım, disk yönetiminden yeni birim olarak oluşturdum,rufus ile default ayarlarda gpt olarak win 10 2004 sürümünü flaş belleğe yazdırdım ve format ekranına geldim.

İlk olarak karşıma şu hata çıktı. "Yeni bölüm oluşturamadık......" Shift+F10 ile kodları buldum, diskpart listdisk clean vs vs. o işlemleri yaptım. Restart atarak tekrar kurulum ekranına geldim.

Bu sefer bana diski gpt çevir dedi. Yine kodlar ile convert gpt dedim ve yeniden başlattım.
O zamanda karşımda disk oluşturma ekranı geliyor. Yeni birim oluştur dersem beni ilk hataya tekrar gönderiyor ve yeni bölüm oluşturamadık diyor. Eğer yeni tuşuna basmadan ileri dersem de önyüklenecek şekilde hazırlayamadı diyor.

SSD şu anda takılı ve çalışıyor. İçine normal bir disk gibi herşeyi rahatlıkla atabiliyorum. Win 7 kurmak istedim ama ssd ye kurmak için bazı dosyaların gerektiğini yazmışlar ve yönlendirilen linkte microsoft o dosyayı artık silmiş ve win 10 yükleyin diyor.

Böyle değişik bir durumla karşılaştım. Bundan önce başka bir m2 ssd takılıydı anakartıma ve gayet rahat kurmuştum ona sistemi.

Sistem özellikleri belki soran olursa, anakart asus x570 prime, işlemci ryzen 3600, 16 gb ram vs vs.
Orjinal satın alınma windows lisansım var kaçak değil.
Rufus ile default ayarlarda denedim olmadı, mbr yüklemek istedim olmadı, windowsun kendi media creation toolu ile flaşa windows kurdum yine olmadı.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Adore Mobilya Rezilliği
Evimde daha önce de birçok demonte ürün alıp kurduğum için bir adet portmanto arıyordum. 10.10.2019 tarihinde Adore'nin kendi sitesi üzerinden "Adore Porto Sürgülü Aynalı Portmanto prt-620" isimli üründen satın aldım. Ürün bir hafta içinde teslim edildi ve ilk günden kuruluma başladım. Fakat portmantonun sağ ve sol yanları ayrı ayrı iken bana iki adet 8 numara olan parçadan gönderilmişti.

Kendilerine 18 Ekim! De mail ile durumu bildirdim ve güç bela ürünün bana gelmesi 12 Kasım oldu. Kuruluma tekrar başladım. Bu arada bir yığın parça holde kenarda bekledi. Tam 1 ay. Kuruluma başladıktan sonra gördüm ki 2 büyük parçayı birbirine bağlayan 5 numaralı parça ters imal edilmiş. Yerine oturmuyor. Bende ürünü burada bir yerde düzelttirmek ya da burada yaptırmak yerine kendilerinden tekrar isteme gafletinde bulundum. 13 Kasım'da kendilerine mail attım ve bir hafta sonra kendilerini aradığımda işlemi dikkati bile almamışlardı. Mailde parçanın resmini de atmam gerekiyormuş. Resimden nasıl anlayacaklarını bilmeden çektim attım istemeleri üzerine.

Bunlardan sonra tekrar beklemeye başladım. Aradan 10-15 gün geçti ve 02.12 tarihinde tekrar aradım kendilerini acaba son durum nedir hala parça gelmedi diye. Peki ne derlerse beğenirsiniz? Mailim altta kalmış. Daha yeni görmüşler ben arayınca. Ve bana denilen laf şu: " Neden 10 numaralı ilk parçayı isterken 5 numaralı olanı da istemediniz? " Sanki 10 numaralı koca yan eksik parça olmadan ben kurulumu yaptım da 5 numaralı parçanın hatalı olduğunu sonradan farketmişim gibi.

10 Ekimde verdiğim sipariş için muhtemelen parça 10 Aralıktan önce elime ulaşmayacak.

Umarım bundan sonra Adore'den mobilya alacak kişiler bunları dikkate alır.
A
5 yıl
Kulaklık Tavsiyesi Yardım
Merhabalar.

Ofiste laptopa bağlı olarak şu anda 1.25 mt boyutunda idareten bir kulaklık kullanıyorum şu anda. Tabi sandalye vs olunca kulaklık bazen yetersiz kalıyor.

Şu an bulabilirsem 1.5 mt civarında kablolu, bulamazsam fiyata göre yine kablolu, en son çare bluethooth kulaklık almayı düşünüyorum.

Kullanım şeklime gelirsek, arada video müzik için, çok nadir belki oyun vs için kullanacam.

Bütçe olarak, çinden filan bluethooth kulaklık alacak olsam 200 liralara geleceği için, artı eksi bu civarlarda birşeyler arıyorum.

Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.
A
5 yıl
Laptopa Bağladığım Monitörde Problem ( Philips 248E9 )
Merhabalar. Monitörde bir problemim var ve kısaca izah etmeye çalışacam.

Laptopuma ek monitör aldığım bu 248e9'u taktım ve ilginç bir durumla karşılaştım. Laptopun kapağını indirdiğimde ya da Win+P ile ekranı yinele ya da sadece ikinci ekran dediğimde ekranda bir pencere sürüklerken böyle takıla takıla gitme ve bir video açtığımda ( youtube vs mesela ) izlerken donmalar oluyor.

Sitesinden içinde exe setup vs olmayan bir sürücüsünü talimatlara göre de yükledim. Laptopta tüm sürücüler ve güncellemeler yapılmasına rağmen böyle bir durum var.

Laptopta 7700hq işlemci ve 1060 ekran kartı var. Yani donanım olarak bir problem yok. Ama muhtemelen bir yerde bir yazılım mı başka birşey mi ters tepiyor.

İlla bu monitör olmasa da bu durumu yaşayan vardır. Nasıl çözerim?

belki sorulacaktır vga ila bağladın mı diye? laptopta vga girişi yok malesef.
A
7 yıl
Buzdolabı Tavsiyesi Lazım
Merhabalar.

Kısa süre içinde kendi evime geçiyorum ve 2 ay sonraki düğüne kadar ev eşyasını almaya başladım. Kararsız ve bilgisiz olduğumdan tavsiye lazım oldu bana.

Buzdolapları:

Bu konuda biraz daha eksik kaldım ama gördüğüm birkaç modeli paylaşayım:

1. Siemens KD56NAW32Nhttp://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/buzdolaplari-ve-derin-dondurucular/buzdolaplari/solo-buzdolaplari/KD56NAW32N?breadcrumb=topfreezers

2. Arçelik 5796 NHhttps://www.arcelik.com.tr/no-frost-buzdolabi/5796-nh-buzdolabi.html

3. Bosch Serie | 6 KDN56PI32Nhttp://www.bosch-home.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/buzdolaplar%C4%B1/%C3%BCstten-donduruculu-buzdolaplar%C4%B1/KDN56PI32N.html#tab2

4. Bosch Serie | 6 KDN59AW35Nhttp://www.bosch-home.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/buzdolaplar%C4%B1/%C3%BCstten-donduruculu-buzdolaplar%C4%B1/KDN59AW35N.html#tab2


Baktığım ürünler bunlar ve hala bakıyorum.

Çamaşır ve bulaşık makineleri hakkında da tavsiye verebilecek , yardım edebilecekler şu konuya da bakarsa müteşekkir olurum.
https://forum.donanimhaber.com/camasir-ve-bulasik-makinesi-tavsiyesi-lazim--126101569#126101569.
A
7 yıl
Çamaşır ve Bulaşık Makinesi Tavsiyesi Lazım.
Merhabalar.

Kısa süre içinde kendi evime geçiyorum ve 2 ay sonraki düğüne kadar ev eşyasını almaya başladım. Birçok markanın hem dükkanlarını gezdim ve ürünlere baktım hem de internetten araştırdım. Bosch marka ürünlere bakarken buradan gördüğüm yorumlar sebebi ile electrolux'e baktım. Onun hakkında da baya video içerikli şikayetler olunca şu an baya kararsız kaldım.

Ben baktığım ürünleri buradan paylaşacam ve umarım yardımcı olanlar çıkacaktır.



Çamaşır Makineleri :

1. Electrolux EWF1497CDW2 http://www.electrolux.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-y%C4%B1kama-ve-kurutma/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/ewf1497cdw2/

2. Siemens WM14W560TRhttp://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/camasir-ve-kurutma-makineleri/camasir-makineleri/solo-camasir-makineleri/WM14W560TR

3. LG FH4U2VDNP0http://www.lg.com/tr/camasir-makinesi/lg-FH4U2VDNP0

direct drive motor olduğundan lg şu an iyi görünüyor gözüme.

Arçelik, bosch vb markalarında ürünlerine baktım ama şu an bu ikisi arasında kaldım. Başka önerileriniz olursa da seve seve bakarım.


Ayrıca, bulaşık makinesi seçiminde de pek bişeye karar veremedim. 6-8 programlı bir makine düşünüyorum. O konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
A
8 yıl
10 Metrekare Bir Oda İçin Isıtıcı Tavsiyesi
Önden kısaca durumdan bahsedeyim sonra tavsiyelerinizi isteyeceğim.

Alt katı depo olan bir apartmanda 1. katta oturuyoruz. Sanırsam binanın yalıtımı da adamakıllı değil. Oda da kalorifer filan yansa da ısınmıyor, serin - soğuk arası bir şekilde yani. İş dönüşü geldiğim için, belki yatana kadar, ya da termostatlı ile sabaha kadar odayı ısıtacak birşeyler arıyorum.

Klasik olarak infraredlere bakarken,DeLonghi HVY-1030 Fanlı Isıtıcı gibi ürünlere bakmaya başladım. Fakat forumda bir konuda gürültüsünden bahsedildiği için pek makul gelmedi. 10 metrekare de gürültü rahatsız eder.

Daha sonra radyatörlere ve seramik ısıtıcılara bakayım derken fiyatları ve enerji tüketimleri de pek makul gelmedi.

Velhasılı kelam, şu an gidip şuna benzer bir ürün alacam geçecem gibi duruyor.

Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim. Böyle bir şeyi ilk defa alacam. Her türlü yorum ve tavsiyeye ihtiyacım var....
A
9 yıl
Tripod Tavsiyesi
Arkadaşlar bu aralar tripod alasım var. Öneri üzerine BEİKE BK 777'ye göz atayım dediydim zamanında. Hoşuma da gitti. Fikirleriniz nedir?

http://www.ebay.com/itm/Professional-BEIKE-BK-777-Tripod-Monopod-Ball-Head-for-SLR-Camera-Travel-Folded-/301232914085?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4622e17ea5

Varsa önerileriniz sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.