C

Yüzbaşı
19 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
65 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
Araç Tavanını Sprey Boya ile Boyamak
Arkadaşlar merhaba. 2006 model Proton Waja araç sahibiyim, aracımda yaşından dolayı artık güneş yanığı ve tavanda paslanmalar meydana gelmeye başladı. Tavan olduğu gibi güneş yanığı ve 4-5 yerde avuç içi kadar paslanma var...
Salgın olayı olmasaydı komple boyaya verecektim lakin, salgından ötürü şu an bütçem elvermiyor.
İnternette araştırma yaptım, sprey boya ile çamurluk vb aksamları boyayanlar var. Çok da güzel sonuç alıyorlar.

Size şöyle söyleyeyim, bana göre tavan o kadar kötü durumda ki, atıyorum rulo fırça ile yağlı boya yapsam, şimdikinden daha kötü durumda olamaz. O yüzden tavan boyalı olacakmış, yok akma olacak, kokma olacak vs gibi bir derdim yok, vaktimin bol olduğu şu günlerde bir şekilde tavanı halletmek istiyorum, gerekirse 3 kere zımparalar 4 kere yeniden boyarım.

Önce paslı yerlere lokal boya yapayım diye düşündüm ama bakıyorum komple tavanı boyamak daha güzel olacak gibi duruyor.

Yalnız sıkıntı şu, kapalı yerim yok, bu ne kadar sorun teşkil eder?
İkincisi, paslı yerlere uygulanması gereken adımları az çok biliyorum, kalından inceye zımpara, astar, zımpara, boya gibi adımları uygulamak gerekiyor, peki komple boyamak istersem, tavanın diğer kısımlarına hangi işlemleri yapmak gerekiyor? Boyayı komple kazımak gerekiyor mu? Yoksa üzerinden zımpara yapıp, üstüne boya + vernik vursak olur mu?

Bir video izlemiştim, su zımparası yapıp, üstüne vernik atıyorlardı, boyamak istersem, su zımparası + boya + vernik adımlarını mı izlemem gerekiyor?

Tecrübeli arkadaşların fikir ve görüşlerine ihtiyacım var, bayram sonu işe başlamayı düşünüyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
C
6 yıl
Gittigidiyor İade Edilen Paranın Üzerine Yatıyor
2016 yılında Gittigidiyor Ereyon satıcısından Lenovo S1 telefon aldık. Telefonu geçtiğimiz aylarda servise gönderdik. Servis konusu ayrı bir rezalet içeriyor oraya hiç girmeyeyim. Hasılı KVK'dan değişim/para iadesi kararı verildi. Ereyon'la yaptığımız görüşmeler neticesinde para iadesi verebileceklerini, telefonun ellerinde bulunmadıklarını belirttiler. Sanırım bu durumda üst model isteme hakkımızda vardı ama hiç uğraşmamak için para iadesini kabul ettik. Ereyon para iadesini ancak Gittigidiyor'a yapabileceğini, gittigidiyor'un da bize iade edeceğini söyledi.

Ereyon 2 gün geçmeden parayı iade gittigidiyor'a iade etti. Rezillik burada başlıyor. Gittigidiyor'a iade edilen parayı biz bir türlü alamadık.
Önce bize alışveriş yaptığımız karta iade edemediklerini, sistem hatası aldıklarını söylediler. Bir süre böyle geçti. Daha sonra üzerinden 1 yıl geçen alışverişlerin iadesini kendilerinin yapamadıklarını belirtip, paranın satıcıya iade edildiğini, satıcının bize iade yapacağını belirttiler.

Ereyonla kaç kere görüştüm, kendilerine yapılan bir geri ödeme olmadığını belirttiler. Eğer bir ödeme yapılmış ise Gittigidiyor'dan dekont talep etmemi söylediler. Gittigidiyor'a mevcut durumu aktardım, bana verdikleri cevap Konu muhasebe birimimizin bilgisi dahilindedir. Kısa bir süre beklemenizi rica ederim'den öteye geçmedi.

Bu cevabı alana kadar da onlarca kez yazıştım ve telefonla görüşme sağladım. Bu süreçte daha yaşanan bir çok olay var, önce satıcıya iade edildi dendi, sonra para bizde yok satıcı para göndermemiş dendi, sonra satıcının iade ettiğine dair dekont istediler gönderildi, bunun üzerine yine iade edildi dendi yine ortalıkta iade filan yok.
Bu şekilde bir kısır döngüye girmiş bulunmaktayız.

Lütfen öne çıkararak destek olunuz.
Bu kadar rezillik olmaz 2 ay oldu adamlar aldıkları parayı geri gönderemediler. Ne kadar zormuş ya bi EFT yapmak!
C
6 yıl
Telservice Garantili Cihaza Garanti Süresi Dolmuş Gibi işlem yapıyor
Arkadaşlar bu rezil firmaya 26/06/2018 tarihinde göndermiş olduğum, 29 Temmuz 2016 fatura tarihli cihazımı işleme aldıklarında Garanti YOK, Garanti Süresi Dolmuş diye not düştüklerini gördüm. Önce random olarak bunu yazdıklarını hatalarını farkedeceklerini düşündüm.
3 Temmuz günü bana 568 lira cihaz tamir bedeli çıkardılar. Hemen lenova Türkiye ile iletişime geçtim. Oradaki arkadaşlara da faturanın bir kopyasını yolladım. Teleservice mail attıklarını cevap beklediklerini söylediler.
Bugün itibari ile herhangi bir gelişme olmadı. Teleservice de hiçbir şekilde ulaşamıyorum.
Mubarek devlet sırrı bir tane müşteri temsilcisine bağlanamıyorum.

Bugün fiyat teklifini kabul et butonuna tıklayarak banka dekontu yerine yaptıkları hatayı anlatan bir yazı yükledim ve müşteri hizmetlerine bir mail attım. Hala bir gelişme yok.
Bu adamlara ulaşabileceğimiz herhangi bir telefon numarası bilen varsa Allah rızası için paylaşsın. Adamlar garanti süresi dolmamış cihaza garanti süresi dolmuş diye işlem yapıyor ve hiçbir şekilde ulaşamıyoruz.
C
6 yıl
Kocaeli çıkışlı Marmara-Ege tatil rotası tavsiyesi
Merhabalar değerli forum üyeleri.
Eşimle birlikte araçla Kocaeli’den çıkıp yol üzerindeki şehir-ilçe-köylerdeki tarihi ve turistlik mekanları ziyaret ede ede yaklaşık 10 günlük bir tatil rotası planlamak istiyorum. Marmara ve Ege bölgesinde ufak bir çember çizmek istiyorum. Mecbur kalmadıkça Otobanlardansa daha çok alternatif güzergahlarda seyretmek istiyorum.

Kocaeli’nden çıkıp Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir boyunca gezmek, tarihi doğal güzellikleri görmek istiyoruz. Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum. Nasıl bir rota izlemeli, nereleri görmeli?
Öğretmen evleri ya da pansiyonlarda konaklayarak gitmeyi düşünüyorum.
İlk aklıma gelen ve mutlaka görmek ve uğramak istediğim yerler, Bursa İznik, Bursa cumalıkızık, Manyas, Çanakkale şehitlik, İzmir Bergama, Selçuk, Akçay , Altınoluk gibi yerler.
Bu rotalar üzerinde mutlaka görmelisin, fotoğrafını çekmelisin dediğiniz yerler nerelerdir?
Çember çizmek adına çanakkaleden sonra yukarıdan Edirne, Tekirdağ İstanbul üzerinden Kocaeli’ye dönüş yapabilirim.
Şehir merkezlerinden çok ilçe ve köylerdeki saklı güzellikleri gezmek istiyoruz.
Gün gün plan yaparak bir rota çizmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
C
6 yıl
Adalet Bakanı: Kandırılmaya hazır olursan, kandıran çıkar
Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın iadesi için çalışma başlattıklarını belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül "Kandırılmaya hazır olursan kandıran çıkar" ifadesini kullandı

Ben yorumsuz olarak paylaşıyorum yorum sizin.
C
6 yıl
Duble Yolum, Üstümden Geçen Otobüste Tartışma Çıktı
Yalova- Bursa yolunun 76. ve 77. kilometresiyim, üzerimden yolcu otobüsü geçiyordu. Birisi tuttu koltuğu yatırdı, saat de henüz geç değil...
Neyse gerisini biliyorsunuz

Epey suyu çıkarılmış ben de katkı yapayım dedim
C
6 yıl
Masallar Çocukları Kolay Yoldan Para Kazanmaya mı Özendiriyor
Toplaşın beyler bizim milletin neden bu kadar kolay yoldan para kazanma sevdalısı olduğunu çözdüm.
Sanırım bunda masalların etkisi büyük.
Masallar her ne kadar bize bazı dersler verse de bir çoğu kolay yoldan para kazandırmayı özendiriyor.
Altın yumurtlayan tavuk her ne kadar aç gözlülüğün, elindekiyle yetinmeyi bilmemenin kötü bir şey olduğu mesajını verse de hangimiz böyle bir tavuğumuz olsun istemedik?

Hangimiz Ali baba gibi olmak istemedik? Hangimiz Alaaddin’in yerine kendimizi koymadık?
Hangimiz Keloğlan olup Ali cengiz oyunları oynamadık?
Bu toplumun bu kadar kolay para kazanma sevdasında masalların etkisi büyüktür.
Bu la fonten olsun, Ezop olsun, bunlar hep toplumumuzu bozmak, milletimizi tembelliğe özendirmek için bilinçli olarak içimize sokulmuş dış mihrak oyunudur.

Tahmin edeceğiniz gibi hepsi fetö ve ameriganın oyunudur. Hatta ameriga bu kez yalnız değil Fransız la fonten ile birliktedir.
Çocuklarımızı fetöden korumak, Çalışkan olmalarını sağlamak, çalışarak para kazandırmaya özendirmek için masal okumayın, okutturmayın.
C
7 yıl
Hepsiburada İncelemeye Giden Bot\u0027tan 1 buçuk aydır haber yok
Arkadaşlar geçtiğimiz yıl Aralık ayında aldığım North Face botu su geçiriyor şikayeti ile 28.12.2016 tarihinde HB'ya gönderdim.

30.12'de teslim alınan bot, aynı gün teknik servise yönlendirilmiş.

Geri gönderim hakkında herhangi bir geri dönüş olmayınca 23.01.2017 tarihinden itibaren çağrı merkeziyle defalarca görüştüm.

Her seferinde matbuu olarak yollanan Sizi beklettiğimiz için özür dileriz.

Belirtmiş olduğunuz konu hakkında gerekli incelemelerin yapılması için işlem süreci başlatılmış olup, arıza – iade birimi ile iletişime geçilmiştir. ... mesajını aldım

Haricinde herhangi bir gelişme olmadı
Bunların Teknik Servis olarak gönderdikleri VF EGE GİYİM SAN.VE TİC. A.Ş ni aradım. Burada işlemlerin en çok 1 gün sürdüğü, HB'nın daha önce de müşterileri bu şekilde mağdur ettiğini söyledi.

Eğer kendilerine Hepsiburada'nın gönderdiği kargo takip numarasını onlara verebilirsem Bot'un akıbeti ile ilgili bilgi verebileceklerini söylediler. Hepsiburada'dan bu kargo numarasını da defalarca talep etmeme rağmen yine matbu olarak söylenen, acilen iade bölümüne iletiyorum.... sözlerini duydum.

Arkadaşlar bu konuyla ilgili ne yapılabilir? 20 iş günü geçeli günler oldu, ne eski ürün var, ne yeni ürün, ne de para iadesi.

Adamlar botu çaldırdı mı, kayıp mı etti ne halt ettilerse bir türlü bota ulaşamıyorum.
Artık bu konu her aklıma gelişinde sinirden başıma ağrılar giriyor.

Kusura bakmayın çok uykusuz ve yorgunum, umarım meramımı düzgünce anlatabilmişimdir. Cümlelerde düşüklük varsa özür dilerim.

Çağrı merkezini 50 sefer arayıp, 50 sefer aynı şeyleri anlatınca inanın artık anlatmaya tahammülüm kalmadı.

Konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.
C
8 yıl
Max 1000 liraya kadar android telefon
Arkadaşlar, genel olarak fotoğraf çekmeyi, çektiği fotoğrafları paylaşmayı seven bir annem var. Hem ön kamerası hem arka kamerası ile güzel fotoğraflar çekeceği ve internette rahatça dolaşabileceği bir telefon arayışı içindeyiz. LG G4 baktık, hem bütçeyi aşıyor hem de ne diyafram bilir ne pozlama. Onun için eledik.

Sony xperia c4 hiç bir yerde bulamadık.

LG g3 konusunda kararsız kaldık

Samsung j7 mi alsak dedik
Haricinde bu fiyatlara güzel fotoğraf çeken, şarj süresi olarak üzmeyecek bir telefon aramaktayız.

Mümkünse distribütör garantilisinden...
Şimdiden teşekkürler.
C
8 yıl
Max 300 Liraya Kadar Tablet Önerisi
Arkadaşlar max 300 liraya alabileceğim, beni şarjı ile üzmeyecek ekran boyutu mümkünse 7'' den büyük, 8''-9'' olursa tadından yenmeyecek, performansıyla beni fazlaca üzmeyecek (performans dediğim de clash of clans vs oynayıp internette takılacak kadar) yola vs gidip gelirken 2-3 film izlettirecek, ekran çözünürlüğü, dokunmatiği güzel, iyi bir tablet arıyorum.

Fiyat 200-249 bandında kalırsa daha mutlu olurum ama 300 liraya şu var bunu alırsan arkana bakmazsın diyeceğiniz bir tablete de hayır demem. Ha mümkünse lütfen güncelleme de alsın, rom, root filan yüklensin...

Bir de intel atom vs mi almak mantıklı yoksa quad core'lar mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.