Arkadaşlar selam, kafama takılan bir soru var.

Bir araç beğendik. Ustamıza gösterdik. Temiz çıktı.
Ertesi gün almak üzere sözleştik. Ben ayrılmadan evvel arkadaşa "trafik cezası, hgs borcu, mtv borcu falan varsa iyice kontrol et de noterde şimdi sıkıntı çıkmasın" dedim. Satıcı arkadaş da akşam telefon etti, borçları kontrol ettiğini, kendine ait bir vergi borcu yüzünden aracın rehinli olduğunu (araçla alakalı bir borç değil, şahsın kendi vergi borcu yüzünden aracında rehin var), rehini kaldırmak için benden 1 hafta süre istediğini söyledi. Ben de aracı beğendiğim için ve bir kaybım da olmayacağı için vazgeçtim demedim, tamam çözersen ararsın bu arada bizim nasipte başka araç varsa da onu alırım kısmet artık dedim...

şimdi bu durum benim kafama takıldı, bu araç olur olmaz, beğendiğimiz araçta rehin sorunu varsa olay nasıl oluyor? Bilmeden rehinli araç alıp kazıklanmak mümkün müdür? Notere gidip aracı üstümüze alsak farkında olmadan rehinli bir araç almak mümkün müdür?

Burda her arkadaşım farklı şey söylüyor bazısı "rehinli aracın noterden satışı mümkün değil" diyor bazısı "borç kaç paraysa noterde sana onu söylerler kabul edersen aracı borcuyla satın alabilirsin" diyor bazısı da "noterin böyle bir yükümlülüğü yok, aracı alırsın farkında olmadan bir bakarsın borç da sana geçer bu işten uzak dur" diyor :) Acaba bunların hangisi doğrudur?