E

Teğmen
17 Aralık 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
43 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
5 yıl
Zoom videolardaki dalgalanmalar
Arkadaşlar aya zoom yapılıp dibine kadar girildiğinde videolarda dalgalanma görülüyor. Sabit net bi akış yok. Bunun sebebi nedir? EL YAPIMI TELESKOP İLE AYA YAKINDAN BAKMAK || TELESKOPHANE isimli videoda ayın videosunu çekmişler ama o dediğim dalgalanma oluyor bunun sebebini bilen ve açıklayabilecek olan var mı aramızda
E
5 yıl
Shutter sayısı ve değişimi
shutter sayısı 110k olan bi 60d ye 1400 lira istiyor sahibinden.com da. Bu shutteri değiştik diyelim makine eski performansa devam eder mi? Durum nasıl olur tam olarak?
E
5 yıl
600d vs 500d
Arkadaşlar 600d ve 500d arasında kalsanız hangisini alırsınız. ikinci el bakıyorum 600d'nin yanında 75-300 lenste var. 1400 fiyat çekmiş. 12k shutter var. 500d ise 1250 tl 18-105 lens var. 3k shutter da onda var. Siz olsanız hangisini alırsınız?
E
5 yıl
TURK TELEKOM AKN KALDIRMIYOR
Arkadaşlar bugün telekom yetkisi ile görüştüm. 24 mb lik hızımın 1 ocak sonrası kota aşıldığında 8 mb e değil 10 mb e düşeceğini kotanın kalkmayacağını söyledi. Yani anlayacağınız telekom devletin verdiği karara karşı çıkıyor. Kotayı kaldırmıyor. Az önce webteknoda okuduğum haber üzerine hemen aradım ama tam da düşündüğüm cevabı aldım. Oysa Turkcell ve Turknet kotayı kaldıracaklarını açıklamışlardı. Telekom demek ki devleti sallamıyor. İşin komik yanı ne biliyor musunuz? Yıl olmuş 2018 hatta 2019 olacak ama hala bana alt yapı lafı yapıyorlar yok desteklemezmiş de yok diğer kullanıcılarmış da. Bakalım 2019'un ilk günü belli olacak. Devlet yumruğunu bunların tepesine vuracak mı yoksa aynı tas aynı hamam devam mı edecek!

bu arada 24 mb lik akn siz pakete biçtikleri fiyat 150 tl!
E
6 yıl
Tutmayın Küçük Enişteyi
Şimdi merak ettiğim bir husus var. Bu abd ne bok yaparsa dünya hemen etklileniyorya, olduya hani bizim küçük enişte abd'yi dümdüz etti. Sonrası ne olur sizce? Dolar kaç olur ülkemizde :P
E
6 yıl
Tutmayın Küçük Enişteyi
Şimdi merak ettiğim bir husus var. Bu abd ne bok yaparsa dünya hemen etklileniyorya, olduya hani bizim küçük enişte abd'yi dümdüz etti. Sonrası ne olur sizce? Dolar kaç olur ülkemizde :P
E
6 yıl
LAPTOP EKRAN YÜKSELTME (KART DEĞİL)
Selamlar arkadaşlar, soracağım soru başlıkta da yazıyor. Bende dell 5521 laptop var. Bu laptopun ekranı 720p. Bazı serilerinde 1080p olduğunu görmüştüm. Ekran kartım 8730m amd'nin ekran kartı ve 1080p destekliyor. Bilen arkadaşlar açıklayabilir mi: Kart 1080 desteklerken neden ekranı 720 takar firma? Para için mi performans için mi? Ve ben bu 1080 ekranlardan bulsam laptopuma taktırabilir miyim? Sonuç olarak bu ekran olur da hani patladı, su döküldü, çatladı, yarıldı, yıldırım düştü, deprem oldu ve değişmesi gerekti ve değişti diyelim. Yani değişebilen bir parça. Dediğim olayı laptopuma uygulayabilir miyiz? Böyle bir şansım var mı? Ve maliyeti ne kadar olur tahminen? Laptopum eski bi laptop biliyorum ancak bu merak ettiğim bir husus. Laptopumun performansından memnunum. Mümkün olan zaman da SSD de taktıracağım. O yüzden lütfen sadece soruma cevap verin. Laptopun eski olduğunu bende biliyorum.
E
7 yıl
2. El bisikleti toparlama
Arkadaslar 150 tlye 2. El bisiklet aldım. Fotoğrafını yarın atarım şimdi bağ evinde duruyor. Aylık olarak bisiklete yeni parçalar almayi ve bisikleti restore etmeyi düşünüyorum. Öncelikle, direksiyonu paslanmış sanırım. Mike mi deniyordu, o tabaka gitmemesi için zımpara ile temizlemeyin diyorlar. Bunun da fotosunu atarım, temizlik için soracağım onu. Fren konusunda on frene bastığımda hafif bir oynama var direksiyonda. Sanırım direksiyonu tekere bağlayan kısımda oynama var. Boşluk daha doğrusu. İçinde bilyeler vardır muhtemelen onlarda bi sıkıntı olmuş gibi bunu nasıl düzeltebilirim? Ayrıca on jantta hafif eğilik var. Sürerken hissettirmiyor onda sıkıntı yok sadece gözüme batıyor. Yeni jant ve teker alsam bu ne kadara mal olabilir. Şimdi diyeceksiniz ki 20 26 gibi değerler var senin ki kaç? Onu nasıl ölcecegim bilmiyorum ama bisikletim büyük tekerli muhtemelen 26 dir. Onun haricinde çift amortisör var. Bu amortisörlere nasıl bi bakim yapabilirim? Yağına suyuna bakma durumu yani? Frenleri de eğer uyumlu olursa ilerde disk yapabilir miyim? Bunların hepsini yapsam bisiklet kesinlikle adam olur ancak bana harcatır. Ama olsun ya. Araba sürmekten ziyade bisiklet sürmeyi çok seven bi insan olarak hazır bisiklet yeri e kendim uğraştığım bisiklete binmek daha güzel olacak. Sorularım şimdilik bu kadar. Yarın dediğim gibi fotosunu her açıdan çeker konuya eklerim.
E
8 yıl
Bağlı olunan wifi menzilinden çıkınca wifiyi kapatan program
Arkadaşlar, note 3 n9000q kullanmaktayım. Batarya güzel gidiyor sorun yok ama bazen wifiyi açık unutup dışarı çıkıyorum. Bakıyorumki boşu boşuna açık kalmış. Evdeki wifi menzilinden çıkınca wifiyi otomatik kapatan program varmı?
E
8 yıl
LG G4 BEAT ekranı morardı
arkadaşlar lgg4 beat telefonun ekranı bu güne kadar alındığı günden bu yana 1 kere bile yere düşmemesine rağmen morardı. Ne yazıkki vatan bilgisayardan aldım. Hiçbir baskıya veya manyetik alana maruz kalmamasına rağmen 2dk önce çalışan telefonu tekrar açtığımda telefonun üst kısmında morarma vardı. Bana kullanıcı hatası dediler. Böyle birşey mümkün mü? Daha serviste duruyor telefon. 350 tl ekran parası istediler. Anlamıyorum benim hatam nasıl olabilir. Bu bi donanım arızası değil mi? Ekranı morartmak için baskı uygulayıp ezmek felan gerekmez mi? Telefon 3 aydır yeri bırak yatağa bile sert düşmemişken böyle bi olay nasıl olabilir sizce?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.