G

Yüzbaşı
06 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
44 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
7 yıl
Scottish fold hakkında bilgi
Scottish Fold kedilerde özellikle kulaklarındaki kıkırdakları başının aşağı yanına doğru eğen ve bu kıkırdağın kat yapmasını sağlayan ve normal gelişimini engelleyen bir mutasyon mevcuttur. Fd geni olarak adlandırılan bu gen, baskın bir gen mutasyonu dur.
Ebeveynlerden biri düz kulaklı olduğunda, Fd geni taşıyıcısı Scottish Fold diğer ebeveyn, fold yavru doğması için gerekli Fd geni sağlar ve yavrularında da bu geni taşıyanlar Scottish Fold olacaktır. Ama bu tüm yavruların fold olması gerektiği anlamında değildir.baskın olarak bu gen %12.5 -25 civarında bir ortalama göstermektedir. Yani 4 yavrunun 1 yada 2’si fold olabilir.
Ancak Scottish Fold kedilerin popülaritesinin her daim zirvede olması, hayvan ve canlı sevgisinden uzak bazı bilinçsiz üreticileri büyük hatalara yöneltmiş ve maalesef FOLD ile FOLD eşleştirmişlerdir. Bu durumda tüm yavrular fold olarak dünyaya gelecek, ama L Hayatları boyunca onlara müthiş ızdırap verecek ve yaşam kalitelerini sıfıra indirgeyecek sorunlarla karşılaşacaklardır. Çünkü bu baskın Fd genini her iki ebevynden de aldıklarında +FdFd geni taşıyacaklar ve bu gen onlara aşağıda belirtilen sorunlarıda birlikte miras getirecektir. kıkırdak dokular iç organlarında mevcut, bu organlar hasarlı gelişecek, kalp böbrek akciğer hasar görebilir
Kuyruk anomalileri => Boru kuyruk, çok uzun kalın kuyuruk, kısa küt kuyruk, kuyruk esnekliğinin kaybı yani sertlik vb. Kuyruk kedilerde aynı zamanda denge organdır. Yürürken, atlarken tüm fiziksel aktivitelerde ağırlığın, tüm organlara eklemlere dengeli bir şekilde dağıtılmasını da sağlamaktadır. Omurgalardan oluşmaktadır.
Ancak omurgalardan oluşan kuyrukta, bu omurların yapışık olması, yada kıkırdak dokunun anomalilerinde, kuyruk esnekliği minimuma ineceğinden bu sorun kedinize yürüme ve fiziksel aktivitelerde büyük kısıtlama getirecektir. Bu kısıtlama farklı organlara yada extremitelere ( el, ayak,diz vb ) extra yük getirerek yada verilmesi gereken yükü engelleyerek eklemler dahil bir çok uzvun işlevine uygun işleyişindeki dengeyi bozacaktır.
AYNI ZAMANDA KAMBURLUK GÖRÜLEBİLİR !!!
Normal de kuyruk esnekliğinin olması demek ; fiziksel aktivite sonucunda oluşan basının, ekstremitelere (pati,ayak,dize) dağılımının hızlı ve eşit şekilde olmasını sağlayacaktır.
Sonucunda insanlardaki gibi hareketsiz kalan eklemlerde kaynaşma,kireçlenme vb gibi görülen etkileri ( kırılan ektremitelerde yapılan alçıda eklem yerlerinde oluşan kireçlenme etkileri gibi ) , aynı zamanda gereksiz yere binen yük sonucunda tahriş olan uzuvlarla da karşılaşılma olasılığı artacaktır.
Tüm bunların sonucunda , ayak bilekleri ve dizlerde kaynaştırma sonuçlanır ve topallık, atlamak için isteksizlik, sert bir stilde yürüme, kısa şekilsiz distal ekstremite, şişlik gibi klinik olasılıklar görülebilir. Plantar tarsometatarsal bölgelerde kısa ve kalın esnek kuyrukların sonucu kedinizin yaşam kalitesini sıfıra indirgeyecektir. .
Her iki ebeveyni Fold olan yavrular bu genin getirisinden ciddi etkilenirler.
Yavru alırken muhakkak anne ve babayı görmeniz gerekmektedir. Kuyruk esnekliği ve eklemlerine dikkat etmelisiniz.t
Her ne kadar anne baba bilinse de fold geni taşıyan ebeveynin atalarını da bilmeniz gerekir.
Çünkü bu FdFd geni nesillere farklı etkilerle aktarılabilmektedir.
şimdi gelelim skotish fold ve skotish straight çiftleşme sonuçlarına, fd gen dominant gelirse ne olur, kıkırdak dokularda gelişi problemleri iç organ gelişimleri etkiler, onun için fold yavru ölebilir, genelde bu tehlike sıfır kulak dediğimiz skotiş foldlarda daha fazla, british ve fold çiftleşme sıfır kulak vermez, daha güçlü kıkırdak ve şemsiye ye benzer kulak gelişir, fakat yavru daha sağlıklı yaşam sürer, şimdilik dünya kedi federasyonun çiftleşmek için izin tablosunda skotiş fold ve british kedilerin çiftleşme yasal ve bebeklere secere veriliyor, fakat fold fold kedilerin çiftleşmesi yasak, sıfır kulak bebekler Türkiye de daha iyi satıliyor diye merdiven altı üretimi hem alıcının bilgisizlikten para kazanıyor, hemde kedilere acı çektiriyor, anne baba görmeden yavru almak yanlış, resimlerden değil, gerçek anne babayı görmeden sahiplenmeyelim, saygılar.


Alıntıdır.
G
10 yıl
Satılık Sultan Papağanı, Kafes,Oyuncak, Yem,İlaç
Sultan papağanımı kafes , yem , oyuncak ,ilaç ve yemleri ile birlikte satıyorum. Cinsiyeti erkektir, hiçbir sağlık problemi yoktur ve babacık cici kuş kelimelerini söyleyebilmektedir.

İstediğim rakam 200 liradır. En kısa sürede fotoğraf eklenecektir.
G
10 yıl
S-max powershift
Arkadaşlar çok araştırdım ancak kesin bir sonuca ulaşamadım, bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

S-max lerde hangi yıldan itibaren powershift şanzıman kullanılmaya başlandı?

Sahibinden.com , araçların teknik özelliklerinde 2010 yılından itibaren powershift yazıyor ama emin olamadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
G
11 yıl
Bitdefender Win8 problemi
Lisanslı win8 kullanıcısıyım. Bitdefenderin tüm versiyonlarıni yükleyip denemiş olamama rağmen işlem merkezi bayrak açıp sürekli: virüs tarama yükleyin , güvenlik duvarını açın, virüs taramayı güncelleyin şeklinde uyarı veriyor, bitdefender gayet normal çalışıyor güncelleme , tarama vb. yapıyor problem ne anlamadım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
G
11 yıl
samsung 46d8000 - philips 46pfl9706 - lg lm960v
Öncelikle benzer konu daha önce açılmışsa özür dilerim. Bir kaç gün içerisinde bizim memlekette Vatan bilgisayar açılacak, belki ciddi bir indirim yakalayabilirim.Konu başlığındada belirttiğim samsung 46d8000 - philips 46pfl9706 - lg lm960v modellerinden hangisini tavsiye edersiniz? Bir defa alacağım en iyisi olsun istiyorum. (Üst düzey başka modelde olabilir.)
Cevap ve yardımlarınız için şimdiden.
G
12 yıl
Arıza Tespit
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. İkinci el tsi dsg alırken yetkili serviste ekspertiz yaptırsak , araçtaki mevcut arızalar yüzde yüz tespit (şanzıman ve motor olarak) edilebilir mi acaba ? Yoksa şansa mı kalmıştır.

Biliyorsunuz şanzıman - motor arızaları çok masraflı ve can sıkıcı olabiliyor.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
G
15 yıl
2004 Model otomatik honda jazz mı yoksa otomatik megane 2 mi ?
Arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için .21000 lira bütçem var ve otomatik bir araç almak istiyorum.Öncelikle jazz düşünüyordum fakat şimdilerde meganda ilgimi çekmeye başladı. Eski bir yaris kullanıcısıyım otomatik değildi ve bagajı çok küçüktü.Önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.
G
17 yıl
Vista kullananlara active sync in kardeşi
Arkadaşlar daha önce verildiyse özür dilerim, vista da active sync kullanılmıyo yani program vista uyumlu değil onun yerine aynı işi yapan Vista Mobile Device Center isimli bir program var benim gibi sorun yaşayan arkadaşlara duyurmak istedim.Link aşağıdadır, microsoftun sitesinden indirebilirsiniz yalnız doğrulama istiyor.(32 Bit)




http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=83D513EA-9DF9-4920-AF33-3A0E2E4E7BEB&displaylang=tr
G
18 yıl
Hp 6515 video kayıt problemi
Arkadaşlar belki aynı sorun daha önce dile getirilmiştir ama forumlarda bulamadım kusura bakmayın.6515 de video kaydı yaparken görüntüleri kare kare kaydediyor daha sonra izlerkende sesleri ve görüntüleri kesik kesik, kare kare olduğunu görüyorum acaba bi ayar mı yapmam lazım yoksa bi arızamı var?
G
18 yıl
hp 6515 yeni rom
6515 kullanan değerli kader arkadaşlarım yeni rom aşağıdaki linktedir.saygılar.

http://h18007.www1.hp.com/support/files/HandheldiPAQ/us/download/23491.html
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.