S

Onbaşı
30 Mart 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
19 yıl
YARDIM: SX1\u0027im arızalandı, servis öncesi fw15 üzerine fw12yi nasıl yüklerim?
Merhaba,

Geçen sene aldığım telefonumun tuşların işlevleri birbirine karıştı. Üzerinde fw15 yüklüydü. Sorun belki yazılımsaldır diye önce iki defa format attım, telefon açılmaz hale geldi(!). Winswup versiyon fw15 yükledim, şimdi tel açılıyor ama tuş takımı hala bozuk. Servise göndereceğim ancak garanti dışı kalmaması için önce winswup fw15 yüklü telefonuma tekrar fw12 yüklemem gerekli (sanırım?). Ama hiçbir yerde SX1_GREECE-TURKEY-RETAIL-uk-el-tr_12 ya da öncesi winswup firmware bulamadım.http://eh.student.utwente.nl/~landy/ adresinde de 13 ve 15 sürümleri var. Elinde 12 ve öncesi grecewinswup firmware olan ya da indirebileceğim bir adres bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler.
S
19 yıl
SX1\u0027de düzgün çalışan camcorder yazılımı!
merhaba,

SX1'de düzgün çalışan (çektiği videolarda renk sorunu olmayan) bi camcorder programı yok sanıyordum. yani denediğim hiçbir program ve fw güncellemeleri işe yaramamıştı. üstelik yabancı bazı forumlarda da bu yönde yorumlar okumuştum. ama dün yeni alınmış ve bellek kartını satan telefoncu tarafından içine bir sürü program yüklenmiş bi SX1 kurcaladım biraz. üzerine kurulu "eti camcorder" sorunsuz ve sınırsız bir şekilde video kaydı yapabiliyordu! sanırım sürümü biraz daha eskiydi çünkü benim denediğim sürümlerin ayarlar bölümünde daha çok özellik vardı. Malesef telefoncu sis dosyasını silmiş o yüzden kendime kopyalayamadım.

Kendi telefonumu Ankara'da bir mağzandan garantili olarak almıştım. Şu anda yüklü fw 15. (burda tarif edildiği gibi hexeditör yardımıyla güncelledim.) daha öncede 12'ye update etmiştim. ama 12'ye update etmeden önce (yani aldığım ilk haliyle) bu programların hiçbirini denememiştim.

konu hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa çok mutlu olurum...
S
19 yıl
Kablosuz Klavye - Fare Seti Önerisi
Merhaba,

Aşağıya yazdığım 4 modelden birini alacağım. Ancak nette bayağı araştırmama, bulduğum tüm inceleme yazılarını okumama rağmen karar veremedim. Bilgisayarı programlama ve surf amaçlı kullanıyorum. Benim için önemli olan farenin pil ömrünün ve algı mesafesinin uzun, örnekleme hızının yeterli olması, ele iyi oturması. klavyeninde kullanışlı olması. (ebat, tuş yerleşimi vs.)

Lütfen kendi deneyimlerinize dayanarak seçimimde yardımcı olurmusunuz.
(Bu işe 70YTLden fazlasını ayıramayacağım için lütfen daha pahalı modelleri önermeyin.)

S
22 yıl
morgan1000@1224, daha fazlası nasıl olur?
<font face=Arial>
merhaba, bilgisayarım aşağıdaki konfigürasyon ile 1224mhzde stabil
çalışıyor. ama hızı herhangi bir şekilde(*) biraz olsun arttırmaya
çalıştığımda windows açılmıyor hatta çoğu zaman biosa bile giremiyorum. anlamadığım, beni
sınırlayan şeyin ısı olmasını beklerdim ama henüz oldukça güvenilir
sıcaklıklarda olmama rağmen bu hıza takıldım kaldım. fikri olan varmı?
(* rastgele olarak cpu voltajı, system performans ayarı, fsb ve çarpanla
defalarca oynadım, bu hızın üstüne çıkamadım. ama dediğim gibi sistematik
bir şekilde denemedim)

duron1000, epox 8kha+, kingston (nanya) 128 mb ram, coolermaster dp5-7H53F
fan, (kasa açık, işlemci çizik :) mb: 33, cpu 39 derece
Autodetect Dimm/pci clk : E
Spread spectrum : D
Cpu Clock : 136
Cpu Ratio: x9
Cpu voltage: +0
Vdimm : +0,10
System performance: Turbo

Sisoft Sandra PR puanı: 1797</font id=Arial>
S
22 yıl
AbitSiluro mx400 vs winfast mx400 th pro hangisi?
Merhaba, iki kartında hemen hemen aynı özelliklerde olduklarını biliyorum ama performans olarak sizce hangisi daha iyidir?
64 MB ABIT SILURO MX-400 TV-OUT
64 MB WINFAST MX-400 TH PRO TV-OUT
S
22 yıl
paralel porttan iki bilgisayarı bağla(yama)mak
Merhaba,
Paralel porttan bağlantı üzerine iki sorum var, yardımcı olabilirseniz sevinirim;

Birbirne bağlamaya çalıştığım makinelerden birinde Xp diğerinde is 98se kurulu. Mantıklı denemelerden sonuç alamayınca her iki makineyede kurabileceğim tüm protokol ve servisleri kurdum (novel/netware hariç).
İki makine arasında bağlantı kuruluyor, hatta oyunda oynanabiliyor ama birbirlerini ağda göremiyorlar, doğal olarak dosya transferide yapamıyorlar. Nette biraz araştırınce bu sorunun bana özel olmadığını, Xp ile 9x&Me serisi arasında paralel portla ağ kurma konusunda bir çok kişinin aynı problemi yaşadığını gördüm ama çözüm bulamadım?..
Diğer sorum ise multiplayer oyun üzerine. Xp yüklü makineyi 98den açıp veri transferi yapınca saniyede 44kb veri aktarımı yapabildiğini gördüm. Ve sanırım bu hız iki bilgisayar arasında oyun oynamak için fazlasıyla yeterli olmalı. Ancak Age of King Conquerors oynarken, savaşın kızıştığı anlarda anlık takılmalar oluyor. İnternet kafede daha yavaş bilgiasayarlarla daha kalabalık bir oyunlarda (ama tabiki ethernetler üzerinden) oynarken bile böyle birşey olmuyor. Sanırım dilaup bağlantı ile internet üzerinden bile oynanabilen bir oyun 40kb/sn ile rahatça oynanabilmeli. Peki sorun ne?

Saygılar
S
22 yıl
amd anakart tavsiyesi:lucky start\u0027mı msi\u0027mi?
merhaba

aşağıdaki aynı chipsete sahip iki anakartı performans, stabilite ve belki bir miktarda overclock kapasitesi açısından kıyaslarmısınız. Fiyat farkının az ve MSI'ında daha iyi olduğunu biliyorum ama 9+kdv bile önemli...

LUCKY STAR K7v266a DDR XP o/b ses 80$
MSI K7T266 PRO2 DDR XP o/b ses 89$

(duron 1000 yada 1200 + 128 ram takılacak)
<font face=Arial></font id=Arial>
S
22 yıl
udma 133,100, ata III, IV... ya performans???
merhaba

msi KT3 ULTRA anakart ve morgan1000 işlemcili bir sistem almayı düşünüyorum.
nasıl bir harddisk almalıyım karar veremedim.
tamam 7200rpm olacak ama bu ata 3-4 olayı ve udma 100-133 işi kafamı karıştırdı. gigatek bilgisayarın oem listesinde maxtor ve seagate 40gb 7200rpm hddler 89$. Ama udma,ata kaçtır yazmıyor. (hoş yazsada hangisi ne kadar performans artışı getirir onuda bilmiyorum ya) Ha birde aynı listede 60gblik seagatein yanında baracuda ata4 yazıyordu, bunlarda hiçbişey yazmıyor.
http://www.gigatek.com.tr/gigatek%20bilgisayar_files/oem_fiyat.htm

tavsiye ve açıklamada bulunursanız sevinirim.
birde ankara'da amd ve diğer parçlar için daha ucuz fiyatlar veren bir yer varmı?

şimdiden teşekkürler
S
22 yıl
Morgan + 128ddr mi yoksa 256sd mi?
merhaba arkadaşlar,
1ghz (yada 1.2) morgan işlemcili bir sistem toplamayı düşünüyorum. şu anki sistemimde 133mhz 256sdram var. bunu satıp 128mb ddr ram ile ona uygun bir anakartmı alayım yoksa sadece morgan işlemci ve sdram destekli bir anakartmı alayım.
Bu ddramlar performansı hangi uygulamalarda ne kadar etkilerler?
Birde ben pek fazla oyun oynamam,(worms, multiplayer aok cq hariç ;) dreamveawer, flash vb. bir sürü yazılımı aynı anda çalıştırdığım çok olur, bu nedenle genel sistem performansının yüksek olması ve dolayısıyla anakartın kolay terfi ettirilebilir olması daha önemli. Bir ara asusun üzerinde s3 savage grafik chipi (bu chip ne kadar 3D?) olan anakartına sulandım ama onunda genişleme olanakları çok azmış, bu nedenle üzerinde en azından agp portu olan bir anakartla şimdilik 8mb s3le idare edip, daha sonra ortakarar bir 3d ekran kartı almaya karar verdim. Ama malesef bütçe sınırlı, Anakart 90-95$ın altında olmalı. Piyasada VIAnın birsürü chipseti var. Ne alacağıma karar veremedim, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.<font face=Arial></font id=Arial>
S
22 yıl
amd ofisi kapattı, işlemci fiyatları artarmı?
anasayfadaki habere göre AMD, süren davalarla uğraşmaktan sıkılıp Türkiye ofisini kapatmış. Artık AMD işlemcileri eskisi gibi zor bulunur ve pahalımı olacaklar sizce?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.