Selamlar.
Bayram arefesinde 2008 dizel megane aracım Petrol Ofisinden 50.5 lt ile fullediğim depoyla 400. kmde yolda kaldı. 170-180 km hızdayken yol bilgisayarı Enjeksiyonu kontrol ettir dedi ve araç daha gaz yemedi. Mecburen sağa çektim, stop etti vs.. tekrar çalıştırmak istedim büyük bir titremeyle çalıştı, acayip bir duman çıkma başladı. Neyse kurcalamadım daha fazla çekici ile servise götürdük, ilk bakan usta depodaki benzinin kokusuna baktı, sonra kaputu açıp eline benzin döktü baktı %90 yakıttan dolayı, enjektör devre dışı kalmış, silindiri yemiş olabilir dedi. Bilgisayarda Enjeksiyon hatası ve 4.silindir hatası verdi . Petrol Ofisi bayisinden ve aracımın deposundan bayram sonrası yakıt numunesi aldırdık hala sonucu bekliyoruz.

Araç başka bir uyarı vermemişti, arızalandığında çeyrek depo inmişti yakıt ibresi, bu durum olduktan sonra aracı durduğu yerde bi kaç kez çalıştırdıktan sonra yakıt nerdeyse yarıma düştü. Aracı bekletiyorum numune sonucu gelsin diye tamir veya arıza tespiti yaptırmadım, bi dünya masraf isteniyor çünkü.

Numune alınal 10 gün oldu sonuç bekliyorum hala. Servisi arıyorum Çeşitli durumlardan bahsediyor şimdi de; bizim kanaatimiz turbo devre dışı kalmış, motor yağ çekip pistonları eritmiş motor ve turbo değişecek diyor :) Karşılığında soruyorum turbo hatası vermzmi araç? yok öyle bir uyarı vermez bu araç diyor :? Ancak enjektördende olabilir bu sorun, fazla işemesinden dolayı piston zarar görmüştür, erimiştir vs. diye :) Tabi ben de şoku atlatınca sordum ilk kanaatiniz %90 yakıttan dolayı enjektör devre dışı kalıp arıza verdiği idi, şimdi değişen ne ? Bu petrol ofisi allem kullem etti konuyu bize mi yıkmaya çalışıyorlar anlamadım. O yüzden aracıma (600 tl civarı fatura çıkaracakları) tam arıza tespiti yapılsın dedikten 5 dk sonra dokunmayın, bırakın ! dedim ve bekletiyorum hala.
Sadece numune sonucunu bekliyorum, yakıtta sorun yok diye sonuç çıkarsa masraflar için petrol ofisine dava açacağım.

Böyle bir durum başınıza geldimi veya Etrafınızda böyle bir örnek var mı ?
Deneyimi tecrübesi ve tavsiyesi olan arkadaşlardan acillll cevap bekliyorum.


Şimdiden Teşekkürler.