R

Yüzbaşı
12 Ekim 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
92 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
2 yıl
iPhone 11 Bimcell Şebeke Kapatma Sorunu
iPhone 11 ile Türk Telekom hattı kullanıyorduk. Herhangi bir problem yoktu. Sonra Bimcell'e geçtik. Kendi kendine şebekeyi kapatıyor (servis yoka geçiyor yani). Bazen 1 saat içinde, bazen 1 gün içinde. Uçak modunu açıp kapatınca düzeliyor. Bir iki yöntemi daha var düzeltmenin. Her neyse, ama sonra tekrar kapatıyor şebekeyi.


Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba? Simden mi telefondan mı tam tespit edemedim. En sonunda servise gideceğiz galiba ama yine de çözüm bilen var mıdır diye bir sormak istedim.


Bimcell sim kartını eski bir android telefona taktım. Sadece 3g'si var telefonun. Bir sıkıntı çıkarmadı.


iPhone sanki baz istasyonu değiştirirken veya 4g'nin iyi çekmediği noktada 3g'ye dönmeye çalışırken çıkarıyor bu sorunu. Çünkü sabit bir yerde durunca genelde daha uzun süre kapatmadan durabiliyor şebekeyi.

İphone 11'e Bimcell takılır mı demeyin lütfen. Ne yapalım 11 alacak kadar zengin değildik ama aldık bir kere. Sonra TT'nin yaptığı zama razı olmak istemedik.
R
2 yıl
Ankaralılar Yollarda Yağ mı Var?
Bir kaç gündür kar lastiği takmama rağmen aracın çok kaydığını gözlemliyorum. Lastikler biraz eski ama km ve görüntü itibariyle kullanılabilir gibi geldi bana ve kullanıyorum şu an ama çok kayıyorlar. Sizde de durumlar aynı ise lastikler sıkıntılı değil diye kanaat getireceğim. Yoksa değiştirmek gerekecek sanırım.

Edit: Bu arada Ankara'da bir kaç gündür dumanlı hava var. Sabah soğuğu ile nemlenen yerler hiç kurumuyor. Kaygan olmasının nedeni bu belki ama ben fazla mı kayıyorum onu anlamaya çalışıyorum.
R
3 yıl
Sistem Yenileme İçin Yardım
Merhaba dostlar.

Elimde Sezar döneminden kalma bir bilgisayar kasası var. 6-7 senedir kullanmıyorduk. Ne zamandır belki bir şeyler yaparım diye köşede bir yerde bekletiyordum. Şimdi ihtiyaç oldu ve kasayı biraz iyileştirmem gerekiyor. Tabi olabilirse. İşte bu konuda bilgilerinize başvurmak istedim. Sistem şu:

Anakart: Asus P4V8X-X
Ram: 256 + 512 mb ddr1 400 mhz
İşlemci: Intel Celeron 2,4 (2004 üretimi sanırım)
Psu: Everest 250w Psu
Gpu: Nvidia Fx5200 128 mb
Hdd: Samsung 40 gb

Bu sistem üzerinde bir müdahalede bulunabilir miyim? Değer mi?

Bilgisayarda XP yüklü ama Chrome'u bile zor açıyor. Youtube'a çoğu kez giremiyor. Video açsanız da takıla takıla oynatıyor. Acaba Psu mu çok yetersiz. Bana Youtube'a girebilen ve yazıcıya çıktı gönderebilen bir sistem şu an için yeterli olur.

Eğer olmazsa 400-500 TL bütçeyle 2. el parçalarla iş görür bir sistem toplayabilir miyim? Var mıdır tavsiyeleriniz? Mevcut kasayı değerlendirebilirim sanırım. HDD şu an için çok önemli değil. Anakart, ram, işlemci ve psu'ya ihtiyacım var sanırım. Belki işlemci soğutucusu da gerekebilir tabi.

Letgo'da bir satıcıda şu parçaları buldum.

i7 920 1. Nesil işlermci 150 TL (
3 tane 2 Gb ram 1333 mhz 150 TL (2 tane yetebilir. 100 TL diyebiliriz. Ancak işlemci 1066 mhz destekliyor. Burada ramler çalışır mı bilemiyorum?
450w Psu 140 TL

Burada işlemciye uyumlu 1366 soket bir de anakart lazım tabi. Bendeki 250w psu yeterli olur mu? Yeterse psu bütçesini anakart için kullanmış olurum. Yoksa 500 TL bütçeyi daha fazla geçmem gerekebilir. Mevcut ekran kartını da yine kullanabilirim diye umuyorum.

Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Ankara'da oturup elindeki parçaları tavsiye edecekler de iletişime geçebilirler.
R
4 yıl
Garip Bir Problem - Kamera Mikrofonu - Venus E5
Venus E5 ile görüntülü görüşme yaptığımızda karşı taraftakiler "sesiniz hışırtılı geliyor" diye sürekli şikayet ediyorlardı. Nasıl bir hışırtı diye bugün biraz test ve araştırmalar yaptım. Sonra Honor 10 lite'ın üstte 2. bir mikrofon deliği olduğunu gördüm. Daha doğrusu bunu bir youtuber'ın sayesinde farkettim. Ancak Venus'te herhangi bir delik yoktu. "Acaba görünmeyen bir yerde mi yoksa tek mikrofon mu var" diye denemeler yaptım.Baktım sadece alttaki mikrofonu kullanıyor. Bunu şöyle anladım. Alttaki mikrofona yakın konuştuğumda sesimi daha net ve yüksek gönderiyordu. Telefonu normal şekilde karşıda vs. tuttuğumda hışırtılı gidiyordu sesim. Hatta "üstte mikrofon var mı" diye üst kısma yakın konuştuğumda sadece hışırtı gidiyordu. Bu arada Honor'ı da denedim o üst mikrofonu kullanıyordu. Aslında mantıklı olan da bu gibi görünüyordu. Çünkü görüntülü görüşmelerde malum ses alt hoparlörden çıkıyor. E hemen yanındaki mikrofonu kullanınca da pek ala hışırtı olabilir diye düşünüyor insan.Ancak Venus'te şebeke görüşmelerinde sesi hoparlöre verip konuşunca ses gayet net gidiyor. Yani internet üzerinden yapılan görüntülü ve sesi hoparlöre vererek yapılan sesli aramalarda problem var. Whatsapp, Bip ve Duo'da denedik. Sonuç hep aynı.Buna bir çare var mıdır? Şebeke görüşmelerinde olmayan problem internet üzerindeki görüşmelerde neden olabilir? Mühendislik modlarından felan düzeltilebilir mi acaba?Donanımsal olsa şebeke görüşmeleri de problemi olurdu. Bu yüzden servise göndermek istemiyorum. Bir şey yok deyip geri gönderirler tahminim. En fazla mikrofon değiştirirler.Bu arada ahizeden veya kulaklık ile yapılan hiçbir görüşmede herhangi bir problem yok.
R
4 yıl
Hızlı Şarj İle İlgili Soru
Dostlar annemde Venus e5 telefon var. Helio p23 işlemcili. Bu işlemciyi kullanan diğer bazı telefonlarda hızlı şarj desteği var. Venusün adaptörü 5v 1500ma ve çok yavaş şarj ediyor. Yeni bir adaptör ve belki bir uygulama ile daha hızlı şarj etmesini sağlamak mümkün müdür?
R
4 yıl
Bilgisayar Açılmıyor
Merhaba arkadaşlar. Dün bayram temizliği yaparken söktüğüm bilgisayarı sabah takıp çalıştırdım ancak ekran gelmedi. Göremedim ama ilk açtığımda power ışığı yanıp sönüyordu muhtemelen. Çünkü powera basılı tutarak kapatayım dedim ama direk kapandı.

Sonra hdmi giriş yerini felan değiştirdim ama yine gelmedi ekran. Kapatırken basılı tutup kapatıyordum, yani direk kapanmıyordu.

İnternetten bakarak düzeltme yöntemlerini denedim. Önce bios pilini söküp taktım. Ekran gelmedi yine. Bundan sonra her açtığımda power ışığı yanıp söner oldu ve bilgisayarı basılı tutarak kapatmaya çalıştığımda kendi direk kapanır hale geldi.

Bios jumperının yerini değiştirip denedim. Hiçbir tepki vermedi kasa. Fanlar vs. hiçbir şey çalışmadı. Ram sök tak yerlerini değiştir bir çok şey denedim olmadı.

Şu an çalıştırdığımda hala power ışığı yanıp sönüyor. Bir de işlemci fanının içinde bir kırmızı ışık yanıyor. 10-15 saniye sonra fan anlık durup tekrar hareket eder gibi yapıyor ve mavi ışık yanıyor. Power ışığı yanıp sönmeye devam ediyor ve ekran da açılmıyor haliyle.

Ekleme: Bütün Fanlar çalışıyor. Ekran kartı, psu hepsi normal çalışıyor gözüküyor.

Ne yapabilirim dostlar. Çözüm önerebilir misiniz?
R
4 yıl
LG K50 Nasıl? 1000 TL\u0027ye Kadar Telefon
Merhabalar. 1000 TL'ye kadar telefon arıyorum annem için. Aslında çok fazla uygulama kullanmayacak. Ancak yine de 3 gb Ram olsun. Güncel tasarımlı ve kaliteli bir telefon arıyorum. Ama şu telefon çok iyi derseniz 2 gb de belki olabilir. Hem LG yorumlarınızı hem de tavsiyelerinizi alabilirim.

K50 1050 lira. P22 işlemci, 3/32 gb, 13 mp f2.2 + 2 mp arka, 13 mp f2.0 ön, 3500 Mah, cat6 ve a, b, g, n ac. Bir de nfc var ama çok da önemli değil.
R
5 yıl
Şiran İkisu Yolu Nasıl?
Dostlar, ağustosta Ankara'dan Trabzon'a gideceğiz. Giresun Şebinkarahisar'a da uğramamız lazım. Zigana'yı da görmek istiyoruz. Güzergah'ı biraz inceledim. Şiran İkisu arasındaki yol biraz şüphelendirdi beni. Bu yolu kullansam çok sıkıntı yaşar mıyım? Bilen var mı yolu? Diğer yollar fazla uzatıyor yolu. Ama bu yol gidilmeyecek gibiyse o zaman uzatacağız elbet yolu.
R
5 yıl
Siz Olsanız Ne Yapardınız
Merhabalar,

Elinizde 45-46 bin ederi olan 61,000 km'de B segmenti bir aracınız olsa, bagaj ihtiyacınızdan dolayı, satıp yerine daha eski 150-200 bin km'de 40-45 bin TL'ye C hatta belki D segmenti bir araba alır mıydınız? Sizce mantıklı mı? Kurbana kadar karar vermem lazım. Bir türlü net karar verip hareket edemiyorum.

Tavan bagajı bence tipsiz durduğu için pek yanaşmıyorum. Son çarem kurban tatili dönüşü alamadığım yükleri kargoya felan vermek. Senede 3-5 kere lazım olacak bir araba sizce ne yapmalı?
R
5 yıl
Bu Penaltı mı?
Vücut ceza sahası içinde, ama el dışarıda topa müdahale ediyor. Bu Penaltı mı? Halı sahada başımıza geldi, ben topun konumu önemli dedim. Bazıları vücut içeride penaltı olur dediler. Bir örneğini de bulamadım.

Bilgisi olan var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.