Arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum öncelikle .

Geçenlerde acer 5741G marka bir laptop aldım. Makinemden oldukça memnunum. Sanırım benimle aynı sıkıntıyı yaşayan başka ardaşlar da olmuştur.Aslında yabancısı olduğum win 7 işletim sistemiyle ilgili bir kaç sorum olacak.

Acer 5741G marka bir laptopumun harddiski tek part C=500 GB . Makinemi hemen 2 parta ayırıp önemli bilgilerimi D sürücüsüne yedek olarak attım. Tabii orijinal win 7 home premium 64 bitlik türkçe sürüm içine gömülü gelmişti . İşletim sistemimin yedeğini sistemi 3 dvd ye her ihtimale karşı çökerse tekrar kurabilmek için çektim . nitekim makinem çöktü ve bu dvd lerden tekrar kurulumu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim.. (tabii maalesef itinayla sildiğim , kullanmadığım programlar tekrar gelmiş oldu..)

Şimdi ben size şunu sormak istiyorum :

1-Bilgisayara gömülü gelen bu orjinal işletim sistemni internetten bulduğum herhangibir win 7 home premium 64 bitlik dosyayı kurarak ve bana ait olan seri numarasını girerek kullanabilir miyim , kulllanabilirsem bunun herhangibir sakıncası var mıdır ?

2- ben bu 3 dvd yi tek dvd de toplayabilir miyim dataları üstüste atmak suretiyle (yani şu anda 3 adet dvd de 3 parça bilgi oldu formatta bunları tek tek takıp çıkartmakla uğraşmak istejiyorum)? veyahut nasıl gömülü olan işletim sistemini tek bir iso dosyası halinde bootable 1 adet dvd ye çekebilirim ? (toplamda 9.3 gb veri görünüyor işletim sistemi ..)

3- Orijinal işletim sistemimi yedeğinin muhafazası ve çökmeler için bundan sonra kurulumu bir flash bellekten bootable olarak yapabilmem için benim bu 3 dvd yi tek dvd de toplamam gerekiyor mu ? (Tek bir iso dosyası elde edebilmem için)

4- Veya başka önerisi veya deneyimi olan arkadaşların tecrübelerinin de bilmek isterim ?

Mesela ben Acronis True Image Home (ATIH) yazılımı ile C sürücüsünün (işletim sisteminin olduğu yer)+Sanırım İşletim Sisteminin Gömülü olduğu (ATIH 12 GB ' lık bir alan gösteriyor) yer ve+Systems Requirements diye görünen ve 100 MB bir alana sahip olan yerin imaj dosyasını aldım bundan bir iso dosyası oluşturabilirm diye lakin yapamadım .

Bu konuyla ilgili deneyimleri + bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Saygılarımla.