M

Onbaşı
08 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
92 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
M
3 yıl
Windows 10 Takvim uygulamasına etkinlik ekleyemiyorum
Soruya cevap arayıp bulamadım ve sonra sorunu çözdüğüm için konu açtım ;

Microsoft Mağazaya gidin / oturum açın (benim açıktı lki de gerek yoktur) / sağ üstte büyüteç olan arama kısmına posta ve takvim yazın / güncelleme görüyosanız güncelleyin , al diyorsa uygulamayı alın ve yüklenmesini bekleyin, bittiğinde takviminize + işareti gelecek.
M
3 yıl
Lenovo İdeapad 100 Klavye Sorunu (hiç paylaşılmamış çözüm)
Win 8 yüklü bir lenovo ideapad 100 laptoba Win10 yükledikten sonra klavye sorunuyla karşılaşan ve internette yaygın anlatılan yöntemlerle sorunu hala çözemeyen varsa diye konu açtım, çünkü sorunu çözdüğüm yöntem hiç bir yerde paylaşılmamış. (en azından ben rastlayamadım)

Sorunuın özeti;

Windows 10 yükleyince aygıt yöneticisinde 4 adet sürücü tanınmadı, sürücüleri windows tanımadı diye düşünerek lenovo destek sitesinden lenovo otomatik sistem tarama aracı indirip çalıştırınca lenovo donanımı tanıyarak bir sürü yüklenmesi gereken sürücü gösterdi, sürücüler esas dananımcıdan gelince koşulsuz manuel yoldan birer birer kurdum (çünkü otomatik kurulumda hata uyarısı verdi sürekli), kurdukça aygıt yöneticisindeki sorunlu driver'lar teker teker normale döndü ve sorun çözüldü diye sevindim sonra klavyenin windows ile ilgili kısımlarda çalışmadığını farkettim, panit, web, komut istemi, world hepsinde çalışan klavye biosa giriş f kombinasyonları vb, fn kombinasyonları, ekran parlaklığı, wifi ağ parolası girme vs bir çok yerde çalışmıyordu, çok uğraşmama rağmen sorun hiç bir yoldan çözülmedi ve tekrar format attım, ve aynı şekilde yine aynı hatayla karşılaştım, çözmek 2 günüme mal oldu

Çözüm ; aygıt yöneticisinde hatalı görünen driver'ları lenovodan güncellemeyin, windows update yapın, sonra windows update içinde isteğe bağlı güncelleştirmeleri açın ve orada ihtiyacınız olan driverleri göreceksiniz, onları güncelledikçe sorununuz birer birer düzelecek, lenovo da öncelikle windows update ile günceleyin hiç çözüm bulamazsanız bize gelin türünden bişiler demek istemiş ama yine de çok ayıp bi dell olsa asla böyle bi sorunla karşılaşmazsınız burdan da çıkarılacak ders belli..
M
4 yıl
Düşük enerjili ip kamera sistemi tavsiye
Şebeke dışında güneş panelleri kurulu bahçe içinde evimize kamera kulumu yapmam lazım. İnterneti Türkcell süperbox ile kullanıyoruz. 10 gb kotalı ve şebeke iyi çekiyor. Aliexpresteki ptz wifi kameralardan düşündüm ama çoğu tlf uygulamasında çok şikayet gördüm güvenemedim. Sorun çıkarmayacak referanslı önerilere de açığım ama dvr kayıt cihazlı sisteme döneceğim gibi, h.265 codek sadece depolamada fark yaratıyorsa şart değil, önemli olan daha çok canlı izleme için kullanım olacak.

Kriterler şöyle;

1- Ultra düşük enerji tüketmeli (minimum 2 kamera kullanabilirim) 250 ssd hdd düşünüyorum,
2- Poe kamera tercihim, (elimde fazla poe olsa da) kayıt cihazı dahili poe li olması tercihim,
3- Uzaktan izlemede sorun yaşatmayan android desteği olmalı,
4- Fiyat perf ürünü orta üstü kalite olmalı,
5- 30 mt Gece görüş ve 2mp çözünürlük yeterli ama kağıt üzerinde değil tabi,

Kullanılacak kablo mesafesi kamera başı 10 mt civarı, kablo kalitesi enerji için fark yaratırsa reçber alırım diye düşünüyorum. İşi kendim yapacağım için iş olarak görmeyen ve uzman arkadaşların önerilerini rica ederim, saygılar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.