Arkadaşlar konu cinsel sağlıkla alakalı. Konu dışını yaklaşık 4 senedir aktif yorumcu olarak takip ediyorum bu hesap da sırf bu konu için açıldı. Konuyu açmaktaki amacımda hormonları tavan yapmış arkadaşları birkaç konuda uyarmak. 1 kişiyi bile kurtarabilirsem ne mutlu bana. /// Yöneticilerde ricam konu sağlık bölümüne taşınmasın burda daha fazla kişi görücektir///

20 yaşındayım. 1 haftadır kasık bölgemde (cinsel organın üzerindede) küçük sivilce - et beni benzeri şeyler çıkmaya başladı (küçük bir taneydi şimdi 8 9 tane benim gözle görebildiğim var doktora gore 40 50 tane olmuş bile). Bugunde doktora gittim, ve bunların cinsel birleşme ile geçen siğiller (kondilom-hpv) oldugunu ogrendim. O an dondum kaldım. Annemlede beraber gitmiştim. Orası ayrı bi dert zaten. Tedavisi (siğiller yakılacakmış) cok pahalı değil ama yinede boyle bir rahatsızlık cok moralimi bozdu.


Bu bahsettiğim kasık bölgesinde benim farkettiğim siğiller yaz tatilinde tanıştığım birinden (normal arkadaş olarak beraber olmuştuk hayat kadını değildi tanışıp ertesi gün olan birşeyde değil 1 aydan uzun süre arkadaşlığımız oldu sonra birliktelik oldu) hatıra.

Prezervatif tam korunma sağlamıyor arkadaşlar (kendi doktorumun ve internetteki ürolog-jinekologların makaleleri söylüyor ben bi tarafımdan sallamıyorum yada "cemaat abisi değilim"), hastalıklı bölgeyle ten temasınız hastalığı kapmanız için yeterli sebep. Ayrıca bu hastalık kadınlarda iç kısımdada olabiliyor. yani sizin gözle görmenizde mümkün olamayabiliyor. Ve bulaştıktan bazen yıllar sonra vucud direnci dusunce ortaya cıkabiliyor. Yani hastalığı kapmışsınız, ağır bir gripte stresli bir dönemde vucudunuz direnci düşünce ortaya cıkıyor ve hızla yayılıyor eğer partneriniz-eşiniz varsa onada bulaştırıyorsunuz.

Arkadaşlar gerçekten moral bozucu bir durum, kesin tedaviside yok. Tekrarlama ihtimali cok yüksek dedi doktor. Yani özellikle genç arkadaşlar bi anlık zevk için bu tür şeylere bulaşmayın, hayat kadınlarından olabildiğince uzak durun prezervatif tam koruma sağlamıyor. Partner seçimindede cok dikkat gösterin ben hiç beklemezdim ama hastalık kaptık işte...

Doktorda istisnasız her hafta genital siğil yüzünden gelen erkek hastalarının oldugunu ve cogunun genç oldugunu söyledi. Bende bir uyarma ihtiyacı hissettim. Zeka yaşı "bebe" durumunda arkadaşlar ctrl+w yaparsa güzel olur...




EDİT !

Arkadaşlar az önce hastahanede temizleme yapıldı. Bölgeyi iğne ile uyuşturup lehim eritirken kullanılan ısı veren alete benzer birşeylede siğilleri yakıyorlar. Yanık etin kokusunu hissedebiliyorsunuz... Yarın tekrar pansumana gidicem, doktorda 3 ay kullanmam için bağışıklık güçlendirici ve antibiyotik verdi. 2 hafta sonra etek traşı olmuş şekilde kontrole gelmemi eğer hala varsa tekrar bu işlemi yapacagını uyku ve beslenme düzenime dikkat etmemi cünkü virüsün vucud direnci düşünce ortaya cıkan sinsi bir tür oldugunu söyledi.

Nasıl birşey oldugunu soranlar olmuş. Arkadaşlar bendeki penis kökün etrafında küçük sivilce gibi pembe şeylerdi (yağ bezesi değil). penis üzerindede 1 tane küçük vardı. Eğer benzer şeyler varsa oynamayın kesmeye patlatmaya calısmayın. Hemen ürolojiye gidip gösterin. Utanıcak sıkılacak birşey yok cok ilerlerse kanser dahi yapabiliyormuş ! Ve ne kadar ilerleyip geniş alana dağılırsa o derece zor olur. ayrıca bu siğillerin şekilleri farklı olabiliyor. değişik şekil-türlerde var.

Arkadaşlar, benden sonra daha bıyıkları yeni cıkan biri girdi aynı dertten tahminimce 15 16 yaşında. Babası filanda orda. Yani kötü birşey gerçekten. Dikkatli olun condom tam koruma sağlamıyor cunku hastalıklı bolge ile apış arası temasınızda hastalığı alıyorsunuz. Ve bazen yıllarca göstermiyormuş kendini. Stresli hasta doneminizde cıkıp hızlıca yayılıyormuş. Benim görebildiğim 7 8 taneydi doktor büyüteçle bakınca 30 40 tane yaktığını söyledi.

İhtiyacı olan arkadaşlara istanbul avrupa yakasında doktor önerebilirim. Dikkatli olun arkadaşlar. Korunmadan asla kimseyle beraber olmayın. Bu kızda yoktur cok guzel temiz vs saf düşüncelere kapılmayın condomsuz asla birlikte olmayın, ama condomunda tam koruma sağlamadığını bilin. Partnerinizi iyi seçin yani...




EDİT 2 !

tek tek sorulara cevap veremiyeceğim. ama Leke - yağ bezesi şeklinde değil, deriden çıkan et beni şeklinde yada daha değişik şekillerdede olabiliyor farklı tipleri var. Bende penis kökü çevresinde vardı başkalarında daha üstlerde yada testislerde olabilir. Kondomlada bulaşma ihtimali var konuda "şansa kalmış işimiz" yorumu var evet birazda bu şekilde. Yani mesele sadece cinsel organınızın dişi organa girmesi değil hastalıklı bolge ile ten temasınızda hastalığı kapabiliyorsunuz. Ve bu hemen kendini belli eden birşey değil. 6-8 ay bazı hastalarda çok daha uzun süre sonra ortaya çıkıyor. Stres veya hastalık yüzündne bağışıklık düşünce açığa çıkıyor ve hızla çoğalıyor.

Hastalık sadece hayat kadınlarında oluyor diye bir kaidede yok. Benim birlikte olduğum kişi arkadaşımdı. Kendisinede tedavi sonrası ulaşıp görüştüm.

Ayrıca netteki fotoğrafların çoğu hastalığın ilerlemiş boyutları. Yani direk derinizde öle koca koca şeyler çıkmıyor. Şu anda koterden sonra tekrarlamadı umarım tekrarlamaz 3 sene (zamandan tam emin değilim) içinde tekrarlamazsa tıbben kurutlmuş sayılıyormuşsunuz gibide birşey okumuştum ilk araştırmamda.


Konu dini tartışmaya dönmesin lütfen, amacım sadece bilgilendirmek herkezin inancı ve özel hayatı

!_!

https://www.haberturk.com/saglik/haber/713013-bu-virusten-prezervatif-bile-koruyamiyor

"Ohio Eyalet Üniversitesi'nden onkolojist Maura Gillison konuyla ilgili bilgiler verirken şunu da söyledi: "Partner sayısı arttıkça HPV'ye maruz kalma oranı da artıyor"

Oral seks sırasında da virüsün bulaşabileceğini belirten Gillison, "271 hastada gırtlak kanseri belirlendi. Ancak asıl kanıya varmamız için daha geniş araştırmalar yapmamız gerekir" şeklinde konuştu."