D

Teğmen
01 Mart 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
60 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
11 yıl
[ÇÖZÜLDÜ!!] Aracım sabahları çok zor çalışıyor. ?
Merbaha arkadaşlar. Uzun zamandır karşılaştığım problemi sizle paylaşmak istedim.

Öncelikle arabayı sürekli kullanmıyoruz. Ayda 100 150 km yapıyor ..Fakat yaz ayından beri uzun süreli kalım veya sabahları aşırı derecede zor çalışıyor. Fakat zavoli lpg de basılı tuttuğumda 1 - 2 marşta direk çalışıyor. Kimse problemi bulamadım artık aracı yakma aşamasına gelmiş bulunmaktayım

Buji , hava filitresi , gaz kelebeği temizliği , elektronik soketler , lpg ve benzin bakımları hepsi yapıldı. Aracın çekişinde hiçbirşey yok. Yeni 90 amper akü aldım. Bazıları krank sensöründen , bazıları beyinden olabileceğini söylüyor. Durup dururken böyle birşey olması çok garibime gitti.Yakıt değerleri güzel.

Böyle bir problemle karşılaşan varsa aşabildiyse çözümünü bi anlatsın 6 aydır kimse bulamadım

teşekkür ederim
D
11 yıl
Aracınız ile çıkabildiğiniz en yüksek hız kaçtı ?
arkadaşlar aracınız ile en fazla kaç km ye kadar çıktığınızı buraya yazmanızı istiyorum. hem araçlar arasındaki karşılaştırma açısından bir konu olur.

not : arkadaşlar bu topik eğlence amaçlıdır. Gereksiz tartışmalar ,hız canavarları muamelesi yapılmamasını rica ederim

ilk ben başlayayım.

2005 kia picanto otomatik 1.2 178 kmh
1994 kia capital 1.5 180 kmh
1998 mazda 626 2.0 200 kmh (kesici vardı 200 de takıldı)
1996 nissan maxima 2.0 v6 195 kmh (tam deneyemedim daha yol bulamadım
D
11 yıl
İzmirde Aracın motorunu yıkatabileceğim biryer varmı ?
Merhaba arkadaşlar. Aracın motorunu yıkatmama rağmen hala kirler tam olarak çıkmış değil. Daha önce gaz , mazot tazzikli su vb şeylerle yıkattım fakat pek memlun kalmadım. İzmirde motor koruma yapan , memlun kaldığınız , fiyatı uygun bir yer biliyorsanız tarif edebilirmisiniz ? Hemde bilgisi olmayan arkadaşlarda bu konudan yararlanmış olur..

teşekkür ederim.
D
12 yıl
İlginç Bir Problem: İşlemci Sıcaklık Değerlerini Göremiyorum?
Merhaba arkadaşlar. Karşılaştığım bir problemi anlatmak istiyorum.Format atmadan önce windows 7 32 bit mevcuttu. Everest ultimate edition , core temp ,hw monitör vb programlarda sıcaklık derecelerini göremiyorum. ilk zaman görüyordum ve sonradan ne olduysa göremiyorum artık. Sadece et6 programında görebiliyorum. Virüs vardır diye 64 bit yükledim ben ram ım boşuna gitmesin ve oyunlarda performans artsın diye.. derken yükledim ve aylardır aynı problemle baş başa kaldım. Nereleri araştırdıysam bir sonuca ulaşamadım. Bana yardımcı olabilecek varmı.

SS
< Resime gitmek için tıklayın >
D
12 yıl
KONTAK KAPATIYORUM! LPG YE YİNE ZAM YİNE ZAM!
Son günlerde gelen ani zam kazıklarına son vermek için kontağımı kapatıyorum.Şahsen ben bu kadar lpg masrafını karşıyacağımdan zamlara bi dur demenin vakti gelmiş bulunmakta."E bunu yazdında ne oldu sanki indirim gelecek".Aracım 20 22 kuruş yakarken zamlardan 30 32 kuruş yakmasıyla beraber serviste kullandığımız 2006 partnerde aynı şekilde mazot 30 kuruş yakıyor. ŞAHSEN BEN BU HÜKUMETİN VEKİLLERİNİ , KARILARINI , ARABALARININ BENZİN MASRAFINI , LPG BENZİN MAZOT ALARAK ÇIKARMAYACAĞIM! ELEKTİRİĞE ZAM , DOĞALGAZA ZAM , DEMOKRASİ YOK , EĞİTİM SİSTEMİ BİTMİŞ ZATEN. ARAÇLAR KULLANILMAYA DEVAM EDİLDİKÇE BU MİLLETE HERŞEY HERŞEY MÜSTAAT.ÇOK YAŞA PADİŞAHIM..ŞAHSEN BAN YESEMDE YETER ARTIK.VERDİĞİM HER KURUŞ HER TEK KURUŞ HARAM ZIKKIM O
D
12 yıl
Arızalı olan zotac 8500 gt tamir etmek için neler yapılabilir?
elimde uzun zamandır yatan 8500 gt bir ekran kartım var. anakarta taktığım zaman ekran geliyor fakat masaüstünde sarı sarı çizgiler mevcut.Tahminimce işlemcisi ısıdan dolayı zarar görmüş.Bi ara fırına atma yöntemi görmüştümBu yöntem dışında benim yapabileceğim bir şey varsa önerilerinizi bekliyorum.en son ihtimalle Shift firmasına verip tamir ettirmeyi veya çöpe atmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
D
12 yıl
2004 Fiat Palio 1.2 16V LPG DE GAZ YEMİYOR..(ÇÖZÜM BULUNDU)
Merhaba arkadaşlar..Teknik serviste bulunan bi aracımız vardı.. Dün lpg takılmış , bugün ise buji hava filitresi buji kabloları değişmesine rağmen gaz yememe gibi bir sorunu olup benzin ayarıda bozulmuş (ben daha aracın halini görmedim)..Bunun sebebinin ne olduğunu bulmak istiyoruz..Ona göre lpg yi çıkarttırıp iade edeceğiz..

Şüphelendiğim Durumlar
:Uyumsuz Buji
:Buji kablolarının ateşleme sıralamalarının yanlışlığı
:Lpg enjektör kablolarının sıralamalarının yanlışlığı
:Hava kaçağı
:Beyin arızası
:Yanlış türde montaj.

vs gibi ihtimalleri göz önünde bulundurarak yarın kontrol edeceğim..bunun dışında olabilecek ihtimalleri sıralarsanız açıkcası çok makbule geçer

Çözüm..Araba tekliyordu..Buji kablolarının dağıldığı yerde 3.bobin yanık çıktı.Komple değişti ve sorun düzeldi.


Şimdiden teşekkürler.
D
12 yıl
Keyfinizi Bozmak Gibi Olmasın Ama.. GENE ZAM!
merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi her gün herşeye zam geliyor ve bunun başında lpg ve petrol ürünleri yer alıyor. Benzinin zammının ardından 1-3 eylül arasında LPG ye zam bekleniyor (%10). En sonunda kontak kapatacağım öyle kızıyorum şu duruma..Sanki parayı biz sokaktan kazanıyoruz.Vatandaşı kazıkla yok elektriğe yok suya yok bilmemle. allah sonumuzu hayır etsin.
D
12 yıl
Thermaltake 675 W Powersupply 2 Adet Gtx 560 ti Kaldırırmı ?
merhaba arkadaşlar. İlerki zamanlarda düşündüğüm bir proje var. Anakartın üzerinde msı gtx 560 ti mevcut. 675 w thermaltake powersupply.Slı yaparsam kaldırmayacağından kuşkuluyum. Powersupplyi yükseltmelimiyim ?
D
12 yıl
İzmir/Halkapınar Emircanlar Aytemizden LPG Almayın!
Merhaba arkadaşlar. Size bu konuda uyarmayı bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünerek bu konuyu açtım.Her türlü tartışmaya açık. Anlatacağım olay bir kaç tanıdığımdada yaşanmıştı. Bizde mi bir yanlışlık var bilmiyorum ama buradan alınan lpg ile araba fazla yakıyor az km gidiyor.

Eversi gün emircanlardan lpg aldım dönüşte. Ertesi gün 148 km yaptım ve eve dönerken bi daha aldım. Hesapladım benim arabam bu kadar yakmaz olamaz.27 - 28 kuruş yakmış.En fazla 25 kuruş yakması gerekirken. Tabiki 2 kuruşunda değilim ama garibime gitti. Daha öncelerde aldım az gidiyor veya araba bi garip oluyordu. Birkaç tanıdığımdada şöyle söylüyor : Onun e30 u vardı.
Abi arabam 200 km gitmesi gerekirken 150-160 gidiyor ne iş bilmiyorum.Daha önce farkına varıp shell , petrol ofisi,bp,opet,exel gazdan bile alsam klima hep açık 20-22 en fazla yüklendiğim zamanlar (175-190 kmh) ta 25 kuruş falan yakardı. Bilmiyorum böyle bir sorunu yaşayanlar buraya yazsınlar. Benimmi başıma geliyor bilmiyorum. Sözde iyi gazmış. Arabamın bakımları yağı suyu bilmemlesi herşeyi tam.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.