J

Yüzbaşı
15 Aralık 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
88 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
J
3 yıl
Para için sansür uygulamak?
Herkese selamlar,

Size yonetim ekibinin elindeki gucu nasil kotuye kullandigini gostermek istiyorum. Bu ve benzeri durumlari benzer sekilde Instagram ve Youtube platformlarinda da sik sik goruyoruz.

Konuyu gece aciyorum ki mesai saatleri baslayana kadar konu silinmesin, insanlar durumu anlasin. One cikararak icerigin herkese ulasmasini saglayabilirsiniz.

OZET: Yonetim ekibi belli ki bir firma ile reklam anlasmasi yapiyor ve ilgili firma forumda bir konu basligi aciyor. Konu icerisinde urunu oven cok sayida sahte hesap yorum yaziyor ve durumu farkeden forum uyeleri konu altinda durumu acikliyor. Forum yetkilileri durumu anlayan uyelerin mesajlarini silerken, sahte hesaplarin olumlu yorumlarini tutmaya devam ediyor ve yaniltici bir urun tanitimi yapmis oluyor. 

Ilgili konu: https://forum.donanimhaber.com/robot-supurgede-kazanan-alex--148549195


Detay:

Ozette belirttigim gibi gercek kullanicilarin yorumlari silinirken, yanci hesaplarin yorumlari silinmiyor. Yanci hesaplarin gercek olmadigini nasil anladim derseniz gelin buyrun uyelik tarihlerine bakalim:



Daha cok hesap var ama eklemeye usendim. 


Neyse sonra bir arkadas durumu acikliyor cevap olarak bakin hepsi onbasi ne ayak gibisinden. buna benzer mesajlar daha once atilmisti ama silindi, ss alamadigim icin koyamiyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >


sonra ne oluyor dersiniz? uyeler birden mesaj kasmaya basliyor. Dizi-film konusundan bi anda camasir makinesi konusuna geciyor ordan hop telefon alanina. Peki bunlar kac dakikalik aralarla oluyor? 

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Silinen mesajlara EK KANITLAR:

Konuya gidin bakalım bu mesajlar duruyor mu acaba? Internet unutmaz, photoshop vs diyenler için buyrun google cache:

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:VbhJrCbm3mUJ:https://forum.donanimhaber.com/robot-supurgede-kazanan-alex--148549195-2+&cd=2&hl=tr&ct=clnk&gl=tr


< Resime gitmek için tıklayın >



SON:
Yanlis anlasilmasin, forumun reklam almasi lazim ki aktif olmaya devam etsin. Benim derdim insanlari sansurlemek ve yaniltici reklam yapmak. Parayi verenin dudugu caldigi bir dunyadayiz. Internette ne okudugumuza, ne izledigimize dikkat edelim.

Forum kurallarina gore bir kullanicinin 2 hesabi olamaz, forum yonetimi bu hesaplarin ayni IP adresinden baglanmadigini soyleyebilir mi? Sansurden dem vuran yoneticilerin yaptigi sansur degil midir?


Sizin de goruslerinizi merak ediyorum.
J
4 yıl
Kablosuz klavye onerisi
Merhaba,

Hyper X Alloy FPS Pro tarzinda kablosuz klavye ariyorum. Butce 600 TL, daha cok yazi yazmak icin kullanacagim, ingilizce layout tercihimdir. onerileriniz nedir?

Tesekkurler. Duruma gore kablolu klavyeye de gecis yapabilirim.
J
6 yıl
Sakarya Üniversitesi Ev Kiralama Rehberi
Selamlar, kısaca sakarya üniversitesine yeni başlayanlar veya ev kiralamak isteyenler için birkaç bilgi vereceğim.

Üniversite çevresinde evler genelde apart tarzında eşyalı oluyor ve fiyatlar 1000-1400 arasında değişiyor(elektrik,su,doğalgaz,internet ve ev eşyaları dahil).
İlk gördüğünüz evi tutmanızı tavsiye etmem, dolaşmakta fayda var.
Genelde kabul etmiyorlar ama örnek daire değil de direk kalacağınız daireyi görmek isteyin. (En azından kolay lokma olmadığınızı anlasın)
Emlakçılar genel olarak kurnaz olduğu için yaptığınız her işlem kağıt üzerinde imzalı olsun. Söz senettir lafı burada geçerli değil.
Emlakçılar yaklaşık kira bedelinin yarısı kadar komisyon alıyorlar.
Bir daireye bakmaya gittiğinizde etrafta komşu vs görürseniz kesinlikle 2-3 dk lık bir durum değerlendirmesi isteyin, kendileri memnun mu? Komşular ses yapıyor mu vs.

Aklıma gelenler şuanlık bu kadar, sorusu olan varsa konuya yazabilir.Fırsat bulunca cevaplarım. Hayırlı olsun şimdiden
J
6 yıl
Bi resim vardı [Birisi bulsun pls]
Bi fenerbahçe maçında gol sonrası dayı kameraya eliyle kalp işareti yapıyodu. Dayı hafif sakallıydı, sakal beyazımsıydı ve maç uefa maçı olabilir emin değilim.
Resmi bulana tşkler
J
6 yıl
Bilgisayar Mühendisliği Tercih Rehberi - Maaş bilgisi eklendi - 2019
EDIT2 - 2019: Maas konusunda birkaç cümle yazmak isterim. Ben bu sene mezun oldum, 4 sene içerisinde yatmayıp kendini belli konularda ilerleten arkadaşlarım 5000 TL üzeri maaşlarla mezun olmadan işe başladılar. Ben de aynı şekilde mezun olmadan işimi ayarladım. 3000 TL ye de işe başlayan arkadaşlarım var fakat onlar daha çok üniversiteyi ortam mekanı olarak gören arkadaşlardı. Son olarak burada bahsettiğim maaş bilgilerine göre bölüm seçmeniz sizin için ölümcül bir hata olacaktır. Muhtemelen ileride yapacağınız mesleğinizi sevdiğiniz için seçmenizi tavsiye ederim.

EDIT1 : -2018 Lütfen bu konu başlığı altında bilgisayar mühendisliğinin seçilmeli veya seçilmemeli olduğu hakkında tartışmayınız. Amacım zaten kafasında bu bölümü okumak isteyen insanlarla istişare yapmak. İlerleyen günlerde neden bilgisayar mühendisliği seçilmeli/seçilmemeli gibi bir konu açabilirim.


Selamlar arkadaşlar, bugün kısaca bilgisayar mühendisliği seçecek kişilere üniversite tercihlerini nasıl yapmaları gerektiğine dair birkaç ipucu sunacağım.Öncelikle şunu belirteyim bu konu bilgisayar mühendisliğinin geleceği bitiyor mu? milyonlarca işsiz mi var? 1500 tl ye mi çalışacağız? gibi sorulara cevap vermeyecektir. Bu tarz soruları aşmış olduğunuzu varsayarak ilerliyorum.

Aşağıda yazdıklarımın tamamı benim düşüncelerimdir herhangi bir kesinlik belirtmez, ben bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim, aynı zamanda bir bilişim firmasında çalışmaktayım. 3 yıllık öğrencilik hayatımdan kazandığım nacizane tecrübelerimden faydalanarak yazdım.

Başlamadan önce şunu belirtmek isterim. Bilgisayar mühendisliği okuyan kişi sadece yazılımcı olacak diye bir durum söz konusu değildir. Sistem, siber güvenlik, network, donanım gibi farklı alanlar da mevcuttur.

Aşağıda bulunan maddeler üniversitelerin puanlarından bağımsızdır. Örneğin mevcut puanınız ile 3-4 üniversite arasında git gel yapıyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyerek elemelerinizi yapabilirsiniz.


- Öğrenci klüpleri
Ne alakası var ben okumaya gidiyorum diye düşünüyor olabilirsiniz. Fakat şöyle bir gerçek var, sadece mühendislik yeteneklerinizin kuvvetli olmasının yeterli olmadığı zamanlar olacaktır. Çok basit bir örnek vereyim, üst düzey bir yazılım yaptınız ve bunu piyasaya sürecek sosyal becerilere sahip değilseniz sadece büyük - orta ölçekli firmaların mühendis elemanları olursunuz.
Ayrıca okulunuzda yapay zeka, siber güvenlik, blockchain gibi teknik klüplerin olması büyük bir artıdır. Okulun ve öğrencilerin güncel teknolojiyi takip ettiği ve dolayısıyla zamanla bunun size yansıyacağını düşünebilirsiniz.
Google a "X üniversitesi öğrenci klüpleri" yazarak üniversiteye ait klüpleri bulabilirsiniz.

- Teknokent
Okulun civarında teknokent bulunması size staj olanağı sağlarken, düzenlenecek etkinliklere katılarak sektördeki insanlarla birebir tanışma ve soru sormak imkanı oluşturur. Böylece gerçek dünyada olup bitenlerden bir nebze de olsa öğrenciyken haberdar olma şansı elde edersiniz.

- Düzenlenen etkinlikler
Düzenlenen etkinlikler sosyal becerilerinizi geliştireceği gibi odaklanmamış olduğunuz konular hakkında bilgi sahibi olmanızı da kolaylaştırır. Örneğin kariyerinde yazılımı belirlemiş bir öğrencinin siber güvenlik konferansına katılarak güvenlik camiası hakkında bilgi sahibi olabilir.
"X üniversitesi bilgisayar mühendisliği" diye bölümün resmi sayfasına ulaşarak duyurular bölümünden etkinliklere ulaşabileceğiniz gibi sosyal medya üzerinden de araştırma yapabilirsiniz.


- Bölüm başarısı
Google a "X üniversitesi bilgisayar müh." yazıp haberler sekmesini açıp araştırma yapabilirsiniz.

- Hocalar
Hocaların ünvanlarının prof. veya doç. olması dersi iyi anlattıkları anlamına gelmiyor malesef. Bunu dışarıdan öğrenmeniz pek mümkün gözükmüyor. Öğrencilere sorarak alacağınız yanıtların da tam olarak gerçekçi olacağından emin değilim.


Tüm bunlara ek olarak bir "Linkedin" profili oluşturarak arama bölümünden düşündüğünüz üniversite öğrencilerini bulun ve tercih yapacağınızı, bölüm hakkında bilgi almak istediğinizi belirtin. 10 öğrenciden 9 u emin olun mutlulukla cevap verecektir, burada utanılacak çekinilecek bir durum yok.


Herkese sınavlarında başarılar, üst düzey bir üniversite kazanmamış olmanız üst düzey bir mühendis olamayacağınız anlamına gelmez.

EK: Soru sormak isteyen arkadaşlar özel mesaj yerine konuya yorum atmayı tercih ederse sevinirim. Aynı zamanda farklı kişiler de soruyu cevaplama şansı bulur ve aynı soruları tekrar tekrar cevaplama durumunda kalmamış oluruz.
J
7 yıl
sahte zebani konuları sıktı artık
adam diyor yok efendim klavyem kırıldı bi bakıyoruz kenara zebani yazmış, yok efendim akrostiş yazmış bi bakıyoruz zebani çıkmış.işin ilginç yanı ben bunları yazarken zebani beni zindana atmakla tehdit ediyor
J
7 yıl
Bu Kuşun türü ne
Dostlar bu kuşların türü nedir?

< Resime gitmek için tıklayın >
J
7 yıl
Bu kuşun türi ne
Dostlar bu kuşların türü nedir?

< Resime gitmek için tıklayın >
J
7 yıl
Wikipedia dan sonra Gearbest erişime engellendi
< Resime gitmek için tıklayın >

Yurt dışı alışveriş sitesi olan gearbest bugün erişime engellendi.


edit: siteyi bilmeyenler için söyleyeyim.Aliexpress gibi bir uzakdoğu alışveriş sitesi
www.gearbest.com
J
7 yıl
DH Survivor Konu Analizi [GRAFİKLİ]
2020 edit: 2020 gelsin mi sevgili dostlar?

Evet beyler bayanlar Survivor 2017 konusunun haftalık analizine hoş geldiniz.Şimdi yazdığım ufak bot ile son 1 haftada en çok konuşulan yarışmacıyı ve konuya en çok mesaj atan üyeleri görelim.

Survivor 2017 konu linki:https://forum.donanimhaber.com/survivor-2017-final--117367129


Veriler 31.03.2017 - 06.04.2017 arasında atılan mesajları kapsar

En çok konuşulan 5 yarışmacı
< Resime gitmek için tıklayın >

Erdinin elenmesiyle beraber %1 lik bir farkla ademin önüne geçmiş.Serhatın çok konuşulmasını ben de çözemedim.


Konuya en çok mesaj atan üye
< Resime gitmek için tıklayın >

312 mesaj ile 1. olan @mersinaki yi tebrik ediyoruz.En kısa zamanda acun medya da iş bulması dileğiyle...




Bu da bottan ufak bir görüntü
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.