Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1988
Cevap
57888
Tıklama
5
Öne Çıkarma
★[PLAYSTATION-XBOX] SİBER SAVAŞ KUZEY KORE-ÇİN VS ABD]★
K
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ESvED1453


quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Beyler bayanlar hayırlı uğurlu olsun Anon az önce olaya resmi olarak dahil oldu. Tepkiler yüzünden mi bilmiyorum fakat zaten Finestsquad ile Anon zaten kardeş takımlar gibi birşey. Yaklaşık 15 dakika önce falan Anon çok daha büyük bir güç ile Lizard'a saldırdı ve Lizard şu an tamamen çöktü gibi birşey. Anon tepkileri aldığı sırada Lizard'ı tehit etmişti Twitter üzerinden eğer kötü bir işe kalkışıp işi büyütürseniz Finestsquad ve Anon'u karşınızda bulursunuz ayağınızı denk alın diye. Ve 15 dakikadır çok ciddi zarar verdiler Lizard'a. Adamlar normal wifi üzerinden dahi internete çıkamıyor, hotspot kullanmak zorunda kaldılar ve sesleri solukları kesildi.
Amerika ve İngiltere'den Psn ve Live'a yavaş yavaş giriş yapılabilmeye başlanmış. Kısa süre sonra da tamamen gelecek sanırım. Süvariler geldi

Hocam şu yazdıklarını ilk defa duyan birisi için aciklayabilirmisin :)

Bu saldırıları Lizardsquad diye bir grup üstlendi. Anlaşıldığı kadarıyla bu yeni birşey değil daha önce de saldırmışlar hatta dün akşam da fakat sadece 8 dakika yapabilmişler zira Finestsquad denen başka bir grup onları durdurup engellemiş.
Bugün ise Lizard çok daha büyük çapta bir saldırı yaptı ve 6-7 saattir Live ve Psn kapalıydı. Finest grubu da karşı koydu ama dünkü gibi başarılı olamadı. Şu son 1 saat içinde işler değişti, daha önce olaya dahil olmayan Anonymous grubunun (dünyanın en büyük isimsiz ve her yerden katılımı olan hacker grubu) bir kolu önce Lizard grubunu tehdit etti.
Sonrasında ise işler iyice uzayıp kötüleşince Anon'a bağlı bir grup ile Finest karşı atağa kalktı ve 5. günün şafağında doğudan gelen Gandalf gibi önce Lizard'ı büyük ölçüde çökertti hatta Lizard'ın birçok üyesini daha önce verdiğim site (ki bu site Lizard'ın kendi irc kanalıdır) üzerinden ifşa edip dağıttı, aynı anda da Psn ve Live sunucularını rahattlatıp düzelmelerine dışarıdan yardımcı oldular.
An itibariyle Live sistemi neredeyse tamamen düzeldi gibi birşey fakat Psn ciddi hasar aldığı için düzelmesi daha büyük zaman alıyor. Oyun ve oyuncular üzerinden olay dönse de sanırım şu ana kadar Wikileaks dışında gelmiş geçmiş en büyük siber savaşı yaşadık.
Bu arada şunu öğreniyoruz ki aslında Finest ve Anon kardeş gruplar ama alanları farklı. Anon önce bütün sorumluluğu onlara yıktı müdahil olmadı fakat sonra çok tepki gördüğü için bir kolu insiyatif alarak Finest'a destek olarak Lizard'a büyük darbe vurdu ve saldırıyı savuşturdular gibi birşey.

Ha ben niye işsiz gibi takip ediyorum olayları ? Bugün ve yarın izinliyim. Oyun keyfimin içine edildi fakat bu tip şeylerden keyif alan, teknoloji bilişim vs. içinde biri olarak ve aynı zamanda gün ortasında şöyle bir kestireyim diye yatıp 5 saat uyuyunca haliyle şu an uyuyamayan birisi olarak kendime uğraş çıkarıyorum


Sonradan gelen edit: Arkadaşlar Lizard ile uğraşan taraf Finest olsa da Psn ve Xbox için çalışanlar onlar değil koca bir yalanmış. Baştan beri bu iş için çalışan grup Anonymous Protection grubudur. Ohooo olaylar olaylar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 27 Aralık 2014; 1:34:49 >
Bu mesaja 6 cevap geldi.
G
9 yıl
Yarbay

vay arkadaş porno sitelerede girmiyor şimdi sinirlendim işte


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
9 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >


Hem PSN'e, hem Xbox Live'a saldırıda bulunan hacker gruplarına sesleniyorum.

Geberin gidin emi, gücünüz yetiyorsa, dünya düzenini bozan, dünyaya kötülük aşılayan, Yahudi bankalarını, silah şirketlerini, petrol ve enerji şirketlerini, CIA, Mossad, vs. hackleyin.

Sizin gücünüz, dünyaya zararı dokunmayan, elektronik ve oyun şirketlerine yetiyor değil mi?

İnsanlığa zararı dokunmayan masum şirketleri hacklemek, eziklikten başka bir şey değildir.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
B
9 yıl
Teğmen

3 tane de Türkiyeden saldırı var okyanus ötesine, galiba aktroller fethullahı bombalıyor



O
9 yıl
Yarbay

Niye gecen yine cokuyorum diyenleri eksilemissiniz komik bence :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Yarbay

İnşallah Çüksüz kalırsınız koreliler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Teğmen

biraz önce biride yanlışlıkla afrikaya sıktı , kurşun sekti herhal


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ottomans1453

Ankaradan amerikaya saldiran var lan soyleyin dursun

Melih Gökçek tweetleriyle boğuyor Amerikayı :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

Tam bu konuya uyuyor
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
9 yıl
Yarbay

Arkadaşlar daha önce ilk sayfalarda genel bir bilgi vermiştim. Madem olay iyice koptu gidiyor, yeni gelen arkadaşlar da var bütün olayı tekrar bir toplayayım ve düzenleyeyim ve eski bilgileri güncelleyeyim dedim.

Saldırıyı bildiğimiz kadarıyla ilk başta LizardSquad adlı grup başlatıyor ve sonradan anlaşıldığı kadarıyla bu adamların Koreli amcalarla da işbirliği mevcut.
Bu grubun icraatı yeni değil zira daha önce de saldırmış fakat sadece 8 dakika saldırabilmiş sonrasında ise zaten iptal oluyor. Fakat noel günü ortalama 3 bin kişilik kadrosu ile Kore-Sony/Abd gerginliğini de kullanarak daha büyük çapta bir saldırı başlatıyor ve hem Sony hem Microsoft sunucularını uzun süre kullanılmaz hale getiriyorlar.
Öncelikle belirteyim yapılan şey bir hack girişimi değil ki zaten bu adamlar bunu yapacak kapasitede adamlar değil. Yoğun ddos saldırısı ile yani birisinin kapısını aynı anda çok fazla sayıda çalmak suretiyle yapılan bir saldırı ve bu yoğunluktan dolayı Live ve Psn sunucuları kullanılmaz hale geliyor uzun süre boyunca.
Bu noktada bir çok olay gelişti. Önce FinestSquad isimli bir grup onlara karşı savaşan biziz tarzında bir çıkış yapıp sunucuları da koruyoruz dediler. Nitekim Lizard grubunun birçok elemanına ait kişisel bilgilerini yayınladılar ve birçok ırc kanalını ele geçirdiler. Bu esnada Anonymous'a büyük çapta tepki geldi adım atmıyorlar, karışmıyorlar ve adeta onaylarmış gibi göz yumuyorlar gibi hatta işi direk Finest üzerine attılar.
Sonrasında ise Anon'a bağlı bir grup önce Lizard'ı işleri daha fazla uzatmayın devreye gireriz diye tehdit etti. Sonrasında ise bu Anon grubu karşı saldırıya geçti ve 5. günün şafağında doğudan gelen Gandalf edasıyla (biliyorum önce de yazmıştım) önce Lizard'ın sesini kestiler bir süre sonra da sunucuları bir süre için rahatlattılar.
Gece saatlerinde enteresan bir gelişme oldu ve daha önce kapatılan Mega-upload'un yöneticisi şimdiki siteleri üzerinden 3000 kişilik premium hesabı vereceğini ve eğer saldırıyı tamamen durdurup bir daha asla saldırmazlar ise bu hesapları ömür boyu ücretsiz hale getireceğini belirtti. Lizard ise bu teklife balıklama atladı ve saldırılarını kestiğini duyurdu.
Lizard açıklama yaptı fakat saldırılar kesilmedi zira olaya Çin üzerinden yönlendirme ile saldırı yapan Koreliler karışmış ve aynı zamanda çok çok fazla sayıda olaydan habersiz zombi bilgisayar karışmıştı. Aslında sonradan anlaşıldığı üzere bu bahsettiğim Anon grubu yani Anonymous Protection adlı grup Finest'ın tamamen birer yalancı olduğunu ve aslında kendi yaptığı işlerin tebriğini aldığını adeta kanıtladı ve o tarihten beri Finest'tan ses çıkmıyor zira bu adamlar 15-16 yaşındaki çocuklar dahil birçok kişiden kahraman edasında bağış toplamıştı.

Anonymous Protection sorumluluğu üzerine aldı ve önce Xbox için özel güvenlik duvarlarını devreye soktu ve hatta bir ara tüm Kuzey Kore'nin yaklaşık yarım saatliğine internete çıkışını en azından Çin üzerinden tamamen kesti. Xbox cephesi ise bu yardım eline uzanıp onlar güvenlik duvarı ile gelen ddos saldırılarını engellerken onlar da kendi sunucularını tamir ettiler ve tekrar işler hale getirdiler ve Live problemi düzeldi. Nitekim asıl amaç onlar olmadığı için daha da sorun yaşamadılar arada yaşanan ufak tefek çökmeler dışında.

Bu noktadan şu saate kadar ise halen daha bu grup Sony yani Psn sunucularını korumak için çalışıyor. Dakikada gelen yaklaşık 50.000 ddos saldırısının ortalama 46-48000 civarını engellemeyi başarıp sunucuları tekrar işlevsel hale getiriyor ve Sony'nin yapması gereken işi yapıyorlar. Sony arada sunucuları komple kapatıyor bazen kapatıp açıyor fakat Xbox benzeri şekilde sunucularını bu yardım elinden yakalayıp düzeltmiyor neden olduğunu anlayamadığım bir nedenden ötürü.
Birkaç saat önce bahsettiğim Anon grubu Kuzey Kore'nin Çin üzerinden yaptığı yönlendirmeleri kısa bir süreliğine tekrar tamamen kesmeyi başarıp adeta dalga geçtiler ve gün içerisinde ve yakın zamana kadar çok yoğun şekilde çalıştılar tekrar işlevsel hale getirebilmek için.

Sony ısrarla adım atmadığı için onlar da şu an çok fazla birşey yapamaz durumda ve bekler konuma geçtiler güvenlik duvarını sabit tutar vaziyette. Yani şu an Psn'de olan varsa bu adamlar sayesinde oyun oynuyorlar.

Sony bir not: 2011 yılında Psn'in 2 ay boyunca kapalı kalmasına neden olan saldırıları yapan 2 Anonymous grubundan birisi bu bahsettiğim Anonymous Protection grubudur ve aynı adamlar şu an Psn'i Sony'nin ısrarla adım atmamasına karşın yaklaşık 50 kişi ile tek başlarına ayakta tutmaya çalışıyor.
Kısacası Sony'nin kendi çapında inanılmaz bir rezilliğini yaşıyoruz ve dün bütün gün sorunsuz oynarken misal bugün Mtu dahil tüm ayarları kurcalamama rağmen nedense bağlanamıyorum. Ps'den memnunum fakat Psn'in Allah belasını versin.


Edit: Yazmayı unuttum. Bu saldırılar sırasında EA ve kısa zamanla da olsa Steam sunucuları da gitmişti. Ea sunucularının gitme sebebi yine Lizard'ın saldırısıdır, getirenler ise yine Anonymous Protection grubudur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 27 Aralık 2014; 22:14:39 >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
S
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Equal Threshold

2 konsoluda barındırmak tek çare

< Resime gitmek için tıklayın >

Edit:fakirler eksilemeye başlamış

xone+ps4 : 3000 tl

Bayağı zenginmişsin kardeş





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 27 Aralık 2014; 1:11:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
9 yıl
Yarbay

Saldırı geliyor çökün , kandırdım kalkın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
9 yıl
Yarbay

Bide sonradan görme...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BaYoFFHeLL
A
9 yıl
Yüzbaşı

Ulan ne güzel oyun oynucaktık sec. hesap olduğumuz için oynayamadık. Keyifimizin içine ettiler.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mgozpinar

Bu MTU yu 1473 yapıp girdim diyenlere dümdüz gitmek geliyor içimden. Birşeyin olduğu yok. Uzaydan mı bağlanıyorsunuz?

Yalan mı söylüyoruz lan kavşağa bak dümdüz gitmek geliyormuş diktir git lan o zaman okuma mesajları biz ne oluyorsa onu söylüyoruz


Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
9 yıl
Yarbay

Hey sony indir dony



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yüzbaşı

S
9 yıl
Çavuş

Şu saldırıyı Türkiye yese 1 ay elektriklerimiz gider içim cız etti modemin ışığı bile oradan göz kırptı yazık günah

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scriptkiddiez -- 27 Aralık 2014; 0:19:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: becks1907

acaba sony ' nin saldırılar sonrası 'welcome back' hediyesi nolacak ?

PSN deki sıkıntıdan dolayı özür diler ve iyi oyunlar diler seneyede psn i 200 tl yapar



G
9 yıl
Çavuş

bu nedir arkadaş 300 spartalıda güneşi kapatan oklar gibi

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grab -- 27 Aralık 2014; 0:04:20 >