Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
231
Cevap
28686
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Peugeot 508 1.6 BlueHDi 2015 aldım güncelleyeceğim
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bir arkadaşın eleştirisi üzerine yazıyı yeniden yazayım dedim.
Aldığım araç: Peugeot 508 1.6 BlueHDi Allure 120 BG EAT6 2015
Aldığım zaman kilometre: 86.165
Aldığım aracın trafiğe çıkış yılı: 2015
Aldığım fiyat: 103.500
Aracın rengi: siyah
Eski aracım: Skoda Superb 2018
Aracı kısa süre kullandım, karma olarak 6,1 değerini elde ettim. Aracın hızlanması çok iyi, üst hızlarda bile hızlanma iyi. Şanzıman geçişleri tam otomatik hissettirmiyor, bir DSG diyebilirim. Yakıt tüketimi olarakta aynı. Eski Superb'in(eski dediğim bu araçtan yeni 2018) hantallığından sonra bunun hızlanmasının daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Aracın fiyatı 1 tık fazla evet fakat piyasada bu aracın bu temizlikte bulunması zor. Aracın 6.vites 3.000 devir seviyesindeki hız ve rüzgar-yol-motor sesini uzun yolda deneyip kaydedeceğim. Aracın deposunun tamamının dolması hemen hemen 450 lirayı buluyor. 72 Litre deposu olduğu için ve dizel fiyatları yükseldiği için maliyeti artıyor. İlk bakımı birkaç bin kilometre sonra(hemen hemen 3-4 bin) yapılacak, yapılan masraf ve değişen-tamir edilen parçaları yazacağım.
Muhtemel olan servis bakımında değişenler: Her 15.000 KM'de yağ-genel kontrol, her 30.000 KM'de mazor filtresi-bir parça daha detaylı kontrol, her 60.000 KM'de bir akü, 200.000 KM'de ağır bakımlar yapılıyor.
Aracın bana göre artıları:
-Aracın diz mesafesi ve baş mesafesi benim gibi bir parça kısa insanların tam istediği şekilde. Diz için arka-ön farketmez iyi miktarda baş-kafa mesafesi var.
-Hızlanması iyi, şanzıman geçişleri güzel
-Fiyatı bu dolulukta D segmenti bir araç için süper, üstünde VW yazsaydı 130.000'den aşağı bulamazdık.
-Arabayı internete bağlayıp MyPeugeot uygulamasını kullanırsanız yakıt tüketimini, gittiğiniz mesafeyi hızınızı vs. görebilirsiniz. Veya uzun mesafe yürüdükten sonra arabanızı bulamazsanız arabanın son konumunu gösteriyor.
-Head-up display'da ilk başta işlevsiz derken sonradan yüksek hızlara çıkıp navigasyonuda kullanınca çok işe yaradığını farkettim. Özellikle bazen bir parça yola dalınca ufaktan hatayla dipgaz yapınca 150'lere ulaşıyor araç. Limit koymazsanız usul usul hissettirmeden yüksek hızlara çıkıyor.
-Araç konfor olarak iyi, fakat ayar yapmanız gerekiyor. Yoksa gerçekten zorlanıyorsunuz otururken.
Bana göre eksileri:
-İstanbul'da ara sokaklara bir kere bile giren insanların çok iyi bildiği gibi sokaklar dar, araç ise 1.92 aynalardan 2 metreye yakınken ve 5 metreye dayanan boyu ile parkedilmişken bile korkutuyor biri sürtecek diye.
-Genişlik ve uzunluğu evet avantaj fakat yokuş aşağı yere zor girdikten sonra eğer çıkarken freni kaçırırsanız öndeki araç ve sizde iz oluşturabilirsiniz.
-Direksiyon ağır, düşük hızda fazla manevra yapacakken direksiyonu elinizden kaçırabiliyorsunuz
-Kasko değeri piyasası 100-110 arası olan araca göre çok çok yüksek, 154.000 lira kasko değeri var. Bu yüzden kaskonuz çok pahalıya geliyor. Ve de kasko sınırlandırması yaparsanız araçta yüksek masraf potansiyeli olduğu için sıkıntı çıkartabilir.
-Ana menü diye bir şey yok, illa konsoldaki tuşlardan dokunmatik ekranı ayarlayacaksınız. Ve ilk kurcaladığınızda ayarları bile bulamayabiliyorsunuz(3 gün sonraki edit: Ana menü gibi bir ekranı direksiyondaki tuşa basarak dokunmatik ekranda görebilirsiniz. Fakat birkaç saniye sonra kayboluyor. Yine de işe yarıyor alt konsoldaki tuşlara basmaktansa direk ekrana bakıyorsunuz)
-Çoğu incelemelerde de görebilirsiniz, saklama yerleri çok az. Torpido gözü ve kapı altları dışında saklanacak yerler neredeyse sıfır. Küllüğe sakızın çöpünü, vitesin arkasında sürgülü yere ancak anahtarınızı, kolçağada en fazla telefonunuzu yerleştirebiliyorsunuz. Fakat torpido ve özellikle ön kapılardaki kapı altlıkları çok geniş, belkide 2 adet 1.5 litrelik şişe alabilir.
-Arabayı çok kişi kullanırsanız şehir dışı ile şehir içi arasında sadece 0,7-0,8 gibi değerler oynuyor. Şehir dışı biraz yüksek.
-MyPeugeot uygulaması gerçekten işlevsiz sayılır. Değerleri uzun sürede kaydetmesi zaten ağır gıcık ediyor.
-CarPlay açılmıyor.
Arabayı internete bağlama: Benim gibi kullanıcılar internete bağlamayı denemiş olabilir fakat başaramamışta olabilir. Yapmanız gereken tek şey kişisel erişim noktası(androidde mobil erişim ağı diye hatırlıyorum,kısaca hotspot,) açarak bluetooth ile bağlamanız.
Şehir dışı-bir parça trafikli ortamda 2 tona yakın yükle beraber 4 kişi 75-80 KM/S ortalamayla gidip 6,0-6,5 değerlerini aldım. 225 Kilometre mesafe katedip 93 liralık masraf çıkarttım.
Sıcak edit: Yolda iken sport moda alıp 2.700 civarlarına çıktım, 160'lara ulaştı. Devam etsem 170'leri bulurdu. 130 için desibel programı indirip telefon üstünden kaydettim. Hız limitleyici, head-up display ve navigasyon yolculuğumu çok rahatlatıyor. Özellikle kullanmanızı tavsiye ederim.
90.000 KM servis bakımında normal bakım için 1.080 TL ödedim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 17 Mart 2019; 12:43:22 >

hep aklımda olan bir araçtı , hayırlı olsun , hangi renk kaç km de hasar durumu nedir ve ne kadara aldınız acaba ? takip.
Yoruma Git
derhce - 5 yıl +16
Daha önce 2 kere 508 almış ve satmış biri olarak tercihiniz konusunda sizi tebrik ederim. İnanın 100 bin tl nin hakkını fazlasıyla veren bir araca sahipsiniz. Motoru güçlü ve ekono...
Yoruma Git
Yorumun Devamı StByErdeM - 5 yıl +11
D
5 yıl
Yüzbaşı

hep aklımda olan bir araçtı , hayırlı olsun , hangi renk kaç km de hasar durumu nedir ve ne kadara aldınız acaba ? takip.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

Hayırlı olsun iyi bir tercih motor şanzıman kombinasyonu harika



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay

Ben 6. Vites 3bin devir giderkenki hızını, yakıt tüketimini ve o hızdaki rüzgar -yol sesini merak ediyorum. E180 den sonra uzun yol için araç bakmaktayız, bu araç da listemde. Güle güle kullanın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Yarbay

ne yaptın hocam. pejo alınır mı hem de vag bırakıp.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim, siyah renk, 86.155 KM'de ve iki çamurluğu boyalıydı(iki kaputta boyalı gözüküyordu fakat onlar plastik olduğu için başka ekspere götürsem mesela 2 parça boya derlerdi)
103.500'e aldım. Açık olayım biraz fazla fakat D segmenti bir araç için iyi fiyat. Full paket olduğu için bana göre değer.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 3 Mart 2019; 18:19:29 >


Bu mesajda bahsedilenler: @derhce
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim, perşembe günü şehir dışına çıkacağım, çekmeye çalışırım. Zaten yakma değeri olarak İstanbul'da yoğun trafikli alanda olduğum için ve perşembe günü şehir dışına çıkacağım için iki adet örneği yazarım(E180'den sonra tatmin etmeyebilir, onuda söyleyeyim)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 3 Mart 2019; 18:23:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HiqhWoltage
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aslında 5 senedir VAG grubu otomatik araç kullandım, PSA grubu araç alınır mı sözlerine takmak istememiştim ama Skoda Octavia'yı uygun görünce alayım dedim, bir baktım kaput için bir şey demeyip 6 parça boya(2 parça değişen ihtimali) olduğunu görüp iyi niyet garantisinin devam etmediğini öğrenince vazgeçtim. Yoksa C segmenti araçtan D segmenti araca geçişte deneme sürüşünde bile hissettirdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @elcas
P
5 yıl
Yarbay

508 sert Bi araç makyajlı versiyonunun görüntüsüde çok hoş burda yoltutuşunu eleştirenler var fakat binmemişler ezbere konuşuyorlar tek dezavantajı çok sert süspansiyon



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

O kadar büyük bir dezavantaj olacağını sanmıyorum, tam tersi bana göre yumuşak süspansiyon biraz dezavantaj gibi geliyor. A3 ile virajlara hızlı giriş deneyimlerimden sonra uzun süre deneyememiştim, artık bu araçla denerim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Polestar191
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hatta 1.6 TDI+DSG şanzımanından daha iyi bile olabileceğini düşünüyorum, yakıt değerleri olarak eşit olan iki kombinasyonda Peugeot hem 10 BG daha yüksekken tam otomatik şanzıman bir kaç milisaniye DSG'ye göre geç tepki versede iyi niyet garantisi için serviste soyulmak istemiyorum(VAG grubu araç kullanan arkadaşlar alınmasın, burada asıl suçlu olan doğuş grubu)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mand1ra_Hekimi
E
5 yıl
Yarbay

bu durum sizin ihtiyaçlarınıza ve beğenilerinize göre araç aldığınızı gösteriyor. olması gereken de bu. hayırlı olsun.




Bu mesajda bahsedilenler: @Gunpower-storm
E
5 yıl
Yarbay

EAT6 nın tepkisi DSG den daha net ve hızlı. mükemmel bir alet.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gunpower-storm
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Henüz daha yeni aldığım için kafa yapım alışamadı şu şanzımana. Millette daha yavaş çalışıyor dediği için tabi psikolojik olarak bana yavaş gelmiş olabilir.
Bu arada sadece araba bakış seçimlerimin arasında aile aracı olmasıda vardı. Geniş bir aileye sahip olduğum için biraz geniş bir araca ihtiyacım vardı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 3 Mart 2019; 20:31:25 >


Bu mesajda bahsedilenler: @elcas
P
5 yıl
Yarbay

Tercih meselesi benim s40 508 kadar sert olmasada sıkı Bi araç tr deki yolların halide ortada bundan sonra alacağım aracın yumusak olmasına hususi dikkat edeceğim artık kısmen yaşda Kemale erdi virajda viraja atasımda gelmiyor aman bişey olacak korkusuyla



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gunpower-storm
A
5 yıl
Yarbay

hayırlı olsun müthiş seçim.
güle güle kullanın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Yarbay

508 oldukça şık ve oturaklı bir araç. 2011 civarı dizellerini almaya niyetlendim fakat hem yüksek km hemde artık 9/10 senelik olacağı için vazgeçtim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çok yumuşak oluncada kaza riski artıyor. Mesela C4 Picasso düşük hızlarda bile mini manevralarda inanılmaz savruluyor. Tamam yüksekliği fazla bir araç fakat süspansiyonlarında büyük etkisi var.




Bu mesajda bahsedilenler: @Polestar191
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @a3l4i
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

2015'e kadar olan modellerde ETG6 ve sanırsam 2011 modelinde Auto6r var. O yüzden her ne kadar sağlam araç olsa da şanzıman pek memnun etmeyebilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @OrQuN