Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
184
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Peugeot 206+ stop etme + fren boşalması
A
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

bu belalı aracın bu tarz kronik sorunları var anladığım kadarıyla. ölümden döndüğüm için fikirlerinize ihtiyacım var.

2011 model benzin lpg 206+ araç. (renkli teyp takılmış. bi de önceden arkada ledleri vardı çıkarttım alınca)
bi senedir bende.
muayeneden bu ekimde geçti
geçen hafta seyir halindeyken kırmızıyı görünce 70den yavaşlarken 4ten 3e geçecekken bi şekilde araç stop etti (hız 40-50 civarıydı sanırım) (vites geçisinde mi oldu bilmiyorum) her şey çok hızlı gelişti.

stop ettiğinde aracın freni boşaldı (sertleşmedi tamamen boşa çıktı) direksiyon kilitlenmedi, bi şekilde sağa yokuş yukarı kaldırıma kırıp zikzaklanarak durdurdum (allahtan yaya yoktu)
el frenini de bi ara çektim ama çok faydası olmadı

arabayı o an çalıştırınca normal devam ettim.

ustama gittim. lpg ayarı bozuk olduğunu. yaptırdığını. bi süre benzinle gitmemi eğer stop etme fren tutmama sorunu tekrarlarsa boğaz kelebeğine bakabileceğimizi söyledi. hemen indirmeyelim gereksiz masraf yapma dedi ((ama ben çok tırsıyorum kullanırken ya tekrarlarsa diye))

bundan 500 km önce falan benzer bi durum yokuş aşağı vites rölantide giderken oldu onu da aynı yokuş yukarı sürerek el freniyle kademeli durdurdum. ustam viteste gitmediğim için olduğunu frenlerin sağlam olduğunu söylemişti o vakit. ben de üzerinde durmadım.
ama bu iki etti.
birilerini aradım lpgdendir bi şey olmaz dedi. birileri beyne bakalım dedi. internette bi ton akü kelebek sorunu diyen var.

satmak istiyorum ama bu sorun çözülmeden satamam. imkansız arkadaşlar. vebalini alamam. allahını seven bana akıl versin napam ben?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
geçen yıl
Teğmen

Geçmiş olsun. 7 yıldır 207 kullanıcısıyım. Son 2 yıldır araç artık 15-16 yaşına geldiği arızalarla karşılaştım. Ama genel olarak aracımı seviyorum. 206+ nerdeyse 207 demek zaten. Tabiki aracın önceki sahiplerinin kullanımına göre iyi veya kötü demek mümkün olacaktır. Pes etmeyip sorunu halledersen belkide severek kullanmaya devam edersin.

Soruna gelecek olursak araçta sıkıntı çıktığında mutlaka arıza kaydına bakabilecek cihazı olan bir usta seçersen ilk iş ne arıza vermiş ona bakmak gerekir. Yoksa aynı arızaya sebep olabilecek birçok parça var. Mesala bende stop etme sorunu tek bir defa oldu. O da krank sensörü arızalanmış. Bende Allahtan trafikteydim duruyordum. Otobanda çalışma vardı. Hızlı olsam sıkıntı olabilirdi. Birde araç stop ettiyse normalde fren ilk sefer yumuşak olur, çekip 2. defa bastığınızda sertleşir. Ama elektronik olduğundan fayda etmez. Önünüz boşsa ve vakit varsa tekrar marş basmaya çalışabilirsiniz. Yokuş aşağı giderken kesinlikle boşta gidilmemeli. Örneğin; 1. viteste giderek duruma göre araç 3 bin devirleri geçmeye başlarsa ufak ufak frene dokunursanız motor freniyle birlikte gider ve frenlerin şişmesine müsade etmeden yokuşu tamamlarsınız. Lpg konusunda bilgim yok aracım dizel, keşke hiç lpg kullanmasanız ama elbette az yakması için kullanmak durumundasınız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.