Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1000
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PC - TV bağlantı sorunu
A
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.

Yakınlarda değiştirmeyi düşünsem de şimdilik evimde TV olarak 29" Sony CRT var. Bir de Vestel AV2000 AVR var.
Evimde PC olarak ise bir masaüstü, bir de dizüstü bilgisayar var.

PC'leri TV'ye bağlamak için 10 metrelik 2 kablo var. Bir tanesi görüntü aktarımı için S-Video kablosu, diğeri ise ses aktarımı için bir ucu kulaklık girişine giren, diğer tarafta 2 tane RCA jack olan bir kablo. Bu arada kablolar gayet adi, hatta kulaklık kablosu lehimli bantlı falan.

Setup şu şekilde, S-Video kablomu TV'ye, ses kablosunu da Vestel AV Receiver'a bağlıyorum ve yaklaşık 3 yıl bu şekilde DivX izledim.

Daha sonra taşınma aynı anda hem taşındım, hem de masaüstü bilgisayarı değiştirdim.
Şimdi yeni masaüstü bilgisayar ile aynı şeyi denediğimde hem TV'de hem de AVR'de çok yüksek bir noise oluyor, izlenemeyecek kadar yüksek.
Hadi S-Video çıkışı başka bir şeye bağlı değil, başka denem imkanı yok da sesi bilgisayarın 5.1'ine bağladığımda sorun yok, kablolarla AVR'a bağlarsam izlenmeyecek kadar gürültü oluyor.

Bunun üzerine, hanımın dizüstü bilgisayarını denedim. Dizüstünde de aynı noise var ama dizüstü 220 volta bağlı iken. Yani pille çalıştırırken br sorun yok. Bir süre böyle idare ettik ama pil 1 saat ya gidiyor ya gitmiyor. 1 saat izle, yarım saat ara verip dizüstünü şarj et, sonra tekrar 1 saat izle falan, bıktırdı.

En nihayetinde, kablolardan şüphelenip, dün Teknosa'dan kablo aldım altın üçlü falan. Bağladım dizüstünü ( masaüstünden yetişmeyecek kadar kısa kablolar), gürültü azaldı görüntüde ama hala eski masaüstümdeki gibi değil.

Neyse, sorum şudur: Bu gürültülenmenin sebebi ne olabilir? Masaüstü bilgisayarın kendisi ile mi alakalıdır, topraklanması ile ilgili bir sorun olabilir mi? Evdeki voltaj düşüş ve yükselişi bir etki eder mi? Evi ve PC'yi aynı anda değiştirdiğim için, sorun ikisinden de olabilir diye düşünüyorum.

Eğer voltajdan ise şu korumalı prizler falan var, onlar problemimi çözebilir mi?

Bu arada bu korumalı prizlerin belkin marka olanlarından Teknosa'da bulamadım. Hama var, onlar da 8lisi 100YTL'nin üzerinde.

Neyse, yardımcı olabilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Daha çok PClerle ilgili problem gözüküyor ama PC'sini TV'ye bağlayan kişi daha çok burada olduğunu düşündüğüm için buraya yazayım dedim, yanlışsa kusura bakmayın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.