Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
630
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Pardus,Ubuntu,Suse !
G
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Birkaç sorum daha doğrusu sorunum var. Şöyle ki..

1. Pardus Felis Chaus kurdum ama 22 inch olan monitörümün 1680x1050 çözünürlüğüne ulaşamdım. 1280x1024'ün üstüne çıkamıyorum. Ekran kartım Ati 9550..

2. Her nedense Ubuntu,Suse veya Knoppix kurmak istedigim zaman cd'den boot sonrasında siyah bi ekranda takılıp kalıyor ve kurulumu yapamıyorum. Bunun bir istinası olarak sadece 1 kere Ubuntu'yu kurabilmiştim. O da birkaç gün sonra çöktü ve bir daha açılmadı.

3. Harddiskim de işletim sistemleri için 3 partisyon ayırdım. 1.XP 2.Vista 3.Linux.. Şu anda Xp ve Vista yüklü.. Başlangıçta Vista'nın grub manageri çıkıyor ve Xp veya Vista arasında seçim yapabiliyorum. 3.partisyona Linux kurduktan sonra grub nasıl olacak,bir sorun çıkar mı?

PC Konfigürasyonum :

P4 3.0 HT
Abit Intel 865 chipset anakart
2x512 ram
Abit Ati 9550

Zahmet edip cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim..



K
17 yıl
Binbaşı

linux un kendi arabirimi çıkacak onun üzerinden yönlendirme yapacaksın. Pardus un evet ekran çözünürlüğü ayarlamakta bir ömür törpüsü olabiliyor ben 1280x800 yapamadım onda. Ubuntu nun paket yöneticisinden ekran kartının driverini marka modelini yaz güncel sürücüsü muhakkak depoda vardır onu kur çözünürlük sorunun ortadan kalkacaktır. Ati kartlar sorunlu bende az önce fedora kurdum desktop uma ama ekran kartı problemi yaptı açılmıyor makine. Kolay gelsin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.