Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
644
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Panelde sorun var mı? (MSI GL63)
S
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık bir hafta önce MSI GL63 marka bir laptop aldım. Bilgisayarı ilk aldığımda çok bakıp inceleyemedim, fırsatım olmadı. Ama iki üç gündür kafa yoruyorum, oyun performansı, film, müzik, batarya süresi vs test ediyorum. Şu an beni özellikle ekranı rahatsız ediyor.

Evdeki eski laptopumuz ile yeni aldığım laptopun ekranlarnı karşılaştırdığımda bariz fark görüyorum. Ekranı öne doğru hafif bükünce, açık renklerden sanki sarı ışık fışkırıyor. ve arkaya doğru yatırınca da kararıyor. Bu tn panellerin bir özellikliği mi yoksa, bu laptopta bir sorun mu var? Lütfen ekranlara hakim olan birileri cevap yazarsa sevinirim. Pek çok inceleme okudum izledim ama bu duruma ben açıklama getiremedim. Evet ips panellere kıyasla ekran belirli bir açıdan sonra bozulmalar olacak ama bendeki bu durumun olağan olduğunu düşünmüyorum. Cepheden yanlardan çaprazlardan görüntüde sorun yok. Özellikle ekranı öne doğru hafif yatık iken sarımsı görüntü fevkalade kötü duruyor.

Karşılaştırdığım panellerin görselleri aşağıdaki gibidir. (Ekran Renk parlaklıkları hemen hemen aynı ayardadır.) yorum getirseniz sevinirim.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu durum bilgisayarın açılmasından itibaren başlıyor, ekran hafif öne doğru eğikken MSI logosundaki beyaz yerler sarımsı olarak görünüyor. Keza Bios menüsü de dahil böyle.


Özellikleri:
Yeni MSI GL63
Led panel: FHD anti-glare wide wiev

Karşılaştırdığım diğer laptop ise
FHD LED Glossy Wedge





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi survi90 -- 8 Şubat 2019; 16:6:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
5 yıl
Binbaşı

msi gl63 var bendede dediğin durumu test ettim ekranı baya yatırmak gerekiyor. Ayrıca bu özellik ekranının tn panel olmasından kaynaklanıyor. Eski laptopumdan biliyorum. Ancak kullanımda hiçbir şekilde etkilememesi gerekiyor. Konuyu görmesem farkına bile varmazdım



D
5 yıl
Binbaşı

aynen tn panelle ilgili biraz fazla renk kaybı var sağa sola acıyla balınca tam karsısında durcan. yada harıcı bır ips panel al ben oyle yaptım 600tl bir panel aldım. msı beyazlar mavimsi gibi misal df cercevesını ips gri gosterırken msı mavi gösteriyor. ama ilginç olan ims renker daha canlı. hp ıps de bendeki kalıbreli. dert etme. pc guzel kaca aldın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.