Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
976
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Paket Secimi Hakkinda Yardim
A
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar herkese,

Superonline Fiber taahutumun bitmesine 8 gun kalması nedeni ile, internet paket arayısına girdim. Bu nedenle taahhutsuz olması nedeni Millenicom ile iletişime geçtim. Oturdugum evde hem Superonline hem de Turk Telekom fiber altyapısı olması nedeni ile bana bir çok paket sundular. Anladigim kadari ile taahhutsuz paketler sadece Turk Telekom altyapısı ile saglaniyormus. Fakat bu durumda da Superonline altyapısı yerine Turk Telekom altyapısına gecmem gerekecek ve 60 TL olarak belirttikleri kurulum ücreti ödemem gerekecek. Acaba Turk Telekom fiber altyapısına gecmek mantıkli bir hamle mi?

Ayrica faturadan ayri olarak modeme 15 TL kira ücreti ödemem gerektiği söylendi, yani bu durumda da 35 MB'lik paket icin 94,90 veya 100 MB icin ise 114,90 para ödemem gerekiyor. Acikcasi bu nedenle kararsız kaldim? Superonline 99TL ye 25MB (18:00 - 6:00 arası 100MB) olan paketi arasında çok da fark olmayacak acikcasi.

Edit: Ayrica Millenicom hangi marka ve model Fiber modemi vermekte?

Bu konu hakkında sizin yorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Simdiden Teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afarensis -- 22 Nisan 2020; 12:50:56 >

M
4 yıl
Yüzbaşı

Yazılacakların özetini hemen size vereyim”geçme sakın ben yaşadım şöyle oldu böyle oldu geçme geçme geçme” çok az kişi size sorduğunuz soruların cevabını verecek.
İlk olarak yaşadığınız il çok yoğun değilse ve devre numarasını vererek direkt olarak geçiş yapıyorsanız Millenicom iyi bir seçenek olabilir. Kısa sürede bütün işlemler tamamlanıyor.
Ama yoğun bir ilde yaşıyorsanız ve eski aboneliğinizi iptal edip sıfırdan Millenicom aboneliği başlattıysanız ödeyeceğiniz fiyatla doğru orantılı olarak bağlanma süreci sizin için işkence olacaktır.

Modem konusunda ise eğer Vdsl hizmet alacaksanız peşin veya aylık belirli taksitler ile modem alabiliyorsunuz . Ücretsiz olarak vermiyorlar çünkü paketleri taahhütsüz.
Tavsiyem ileriye dönük olarak 5Ghz Ac destekli bir modem almanız. Fiyatlat uçuk ama ileriye dönük olması nedeniyle gelecekte çok rahat edebilirsiniz.

Eğer altyapınız Ftth yani odanıza kadar fiber ise ve turktelekom altyapısını kullanacaksanız kendi istediğiniz modemi kullanamazsınız. Bu durumda Türktelekom evinize gelip kendi modemini kuracak, siz de millenicom a süresiz olarak her ay extra 15 tl ödeyeceksiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 22 Nisan 2020; 13:44:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Cevabınız icin teşekkür ederim. Musteri hizmetleri Turk Telekom'a her ay 15 TL modem ücreti vermem gerektiğini söyledi. Yani FTTH kullanacam. Acaba Turk Telekom FTTH altyapısı nasıl? Adana'da yaşıyorum. Muhtemelen Istanbul kadar altyapı sikintisi çekmem gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LoverMS
M
4 yıl
Yüzbaşı

Ftth şu anda kullanabilecek en iyi altyapı. 1000 Mbps download ve 1000 mpbs upload hizlarına kadar çıkabilmektedir. Fiber olduğu için de Ping oldukça az olur. Adana da durum nedir bilemiyorum ama kötü bir hizmet alacağınızı düşünmüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @afarensis
Y
4 yıl
Yüzbaşı

Haksızmıyız? 100Mbit Cam gpon fiberde geceleri hızım bilinçli düşürülüyor çözüm üretmiyorlar. Ne olcak bizim halimiz?https://forum.donanimhaber.com/100mbit-fiberde-3mbit-birtek-bendemi-sorun--142785956


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LoverMS
M
4 yıl
Yüzbaşı

Haklı olduğunuz aşikar. Millenicom değil de TürkTelekom düşürüyor olsa bile muhatabınız Millenicom, size bir çözüm sunmuyorlar ise kessinlike Millenicom suçlu.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yurdakull
T
4 yıl
Teğmen

B
4 yıl
Yarbay

Kardeşim Superonline fiber değiştirme kafan rahat olsun. O 99 liralık 18 6 arası 100mbit çok iyi tarife ping sorunun olmaz fiber iyidir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börcır -- 22 Nisan 2020; 15:53:34 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
4 yıl
Binbaşı

Milleni önermem, şuana kadar gördüğüm en kötü ISS



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı

Superonline devam et bence çok sıkıntı çeken gördük forumda



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Yorumlardan sonra acikcasi kafam baya karisti. Acaba Millenicom'un TTNET FTTH icin verdigi TILGIN modem nasıl?



N
4 yıl
Yarbay

Turkcell abonelerine 100 Mbps yi 150 liraya veriyor SoL.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.