Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1267
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Oyun geliştiricileri Sony'den PS5'in 16 çekirdekli işlemciye sahip olmasını istemiş
Ö
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Oyun geliştiricileri Sony'den PS5'in 16 çekirdekli işlemciye sahip olmasını istemiş



Daha önce de birçok kez bahsi geçtiği gibi Sony, PlayStation 5'i geliştirirken oyun geliştiricileri ile çok yakın çalışarak onların istediği türde bir cihaz yapmaya çalıştı. Geçtiğimiz günlerde de PS5'in mimarı olan Mark Cerny bu süreç ile ilgili bir bilgi paylaştı.



Geliştiriciler İşlemciyi 16 Çekirdekli İstemiş



Geçtiğimiz günlerde Wired şle bir röportaja katılan Mark Cerny, geliştiricilerin özellikle işlemci konusunda spesifik bir istekleri olduğunu belirtti. Geliştiriciler şu anda Zen 2 mimarili 8 çekirdekli işlemci kullanan PlayStation 5'in 16 çekirdekli bir işlemciye sahip olmasını istemiş. Ancak bu istek gerçekleşirse GPU'dan ödün vermek zorunda kalındığını anladıklarında bu isteklerinden vazgeçmişler. 



Ayrıca Bkz.Battlefield 2042, Steam tarihinin en çok olumsuz yorum alan 10 oyunundan biri



Mark Cerny verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı: "Geliştiriciler ile konuştuğumuzda 16 çekirdekli işlemci isteyen geliştiriciler vardı. Geliştiricilere bunu yapabileceğimizi ancak bu sefer de GPU'nun küçülmek zorunda kalacağını söylediğimizde hemen bu isteklerinden vazgeçtiler.".




Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/82879/game-devs-asked-sony-for-16-core-cpu-in-the-playstation-5/index.html

 Haberi Portalda Gör

Haber için teşekkürler, emeğine sağlık fakat eleştirmeme izin ver.

2 cümleden oluşan bir haber için aynı şeyi tekrar tekrar yazmak DH nin alışkanlığı haline geldi. Kelime kotası...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Ac1DBuRN - 2 yıl +53
Wired'ın yayınladığı videoda daha pek çok şeyden bahsediyor Mark Cerney ama videoyu izlemektense kaynak gösterdikleri haberi aynen yazmaya çalıştıkları için, videoda geçen...
Yoruma Git
Yorumun Devamı itachi237 - 2 yıl +9
A
2 yıl
Binbaşı

Haber için teşekkürler, emeğine sağlık fakat eleştirmeme izin ver.

2 cümleden oluşan bir haber için aynı şeyi tekrar tekrar yazmak DH nin alışkanlığı haline geldi. Kelime kotası doldurmak için komik duruma düşülüyor.

Haberin tek cümlesi: "Geliştiriciler ile konuştuğumuzda 16 çekirdekli işlemci isteyen geliştiriciler vardı. Geliştiricilere bunu yapabileceğimizi ancak bu sefer de GPU'nun küçülmek zorunda kalacağını söylediğimizde hemen bu isteklerinden vazgeçtiler." NOKTA





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ac1DBuRN -- 22 Kasım 2021; 14:33:39 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Teğmen

Ben Microsoft ve Sony'nin 16GB GDDR6 ram ve 8/16 Zen2 işlemci konusunda anlaştıklarına inanıyorum ki çoklu platform oyunlarda sıkıntı çıkmasın. Gerisinin çoklu platform oyunlara etkisi fazla olmayacaktır. Çözünürlük dinamik zaten.




G
2 yıl
Yüzbaşı

Ps4'te Minecraft'ım kasıyor, daha ne olsun :D




D
2 yıl
Yarbay

Bu istekleri büyük ihtimal Ps5 pro da gelebilir.12-16 core(24-32 threads) cpu 6800xt gücünde gpu



1
2 yıl
Yarbay

Acaba pro modelinde olabilir mi bu işlemci ve ekran kartının yükseltilmesi.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
2 yıl
Yarbay

Wired'ın yayınladığı videoda daha pek çok şeyden bahsediyor Mark Cerney ama videoyu izlemektense kaynak gösterdikleri haberi aynen yazmaya çalıştıkları için, videoda geçen tek cümleyi defalarca yazmış. Kalite yerlerde.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ac1DBuRN
.
2 yıl
Çavuş

Pek zannetmiyorum. Çünkü birinde 8 çekirdekli değerinde 16 çekirdekli işlemciye göre oyun yapılması gerekecek. Bunu işlemci yükünü dağıtmak olarak düşünmeyin, bu oyunun çalışma mantığını bırakın oyunun ana fikrini bile değiştirir. Ama derseniz ki 16 çekirdekli versiyonda daha fazla npc var, ot var, böcek var; işte bunlar işin süs tarafı. Esas oyun 16 çekirdekli yapıya göre bina edilse ne bileyim hep yeni nesil ps5'de spiderman oyunu öne çıkarıldı ya o tip nesil geçişler gibi deneyim farkı yaşardınız. Bu nesilde ne yazık ki oyunlar 8 çekirdeğe göre temellendirilecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .T. -- 22 Kasım 2021; 18:48:5 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @1ses1
1
2 yıl
Yarbay

Şöyle birim durum var plasytationda pro modeli ile normal modelleri oyun güncellemesi ile pro göre uyum sağlıyor ve 60 kare yada 4k gibi opsiyonlar sunuyor aynı şekilde GOW ps5 güncelleme ile destek gördü . Bu güncelleme oyun firmalarının güncellemesi ile oluyor. Her oyun bunu yapmadı yani konsol pc gibi davranmıyor oyun yapımcısının elinde olan birşey gibime geliyor. Mesela tomb raider da pro olmadan önce seöenek yoktu performasn yada 60 kare opsiyonuı güncelleme ile geldi gibi.

Buna istinaden işlemci de yikseltilip güncelleme ile desteklenebilir. Bu arada bu özellikler her oyun için geçerli değil yapan var yapmıyan var bunu Sony yapmıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @.T.
.
2 yıl
Çavuş

İşte bitmiş bir oyunu ne kadar güncelleyebilirsiniz, bu grafik yükseltmeye pek benzemez. Fazladan grafik çizmek yeni ekran kartlarını zorlamaz, yapımcıyı zorlamaz. Cpu'nun kare hızıyla, çözünürlükle pek bir alakası yok; yapay zeka ve fizik kısmını, oyun haritasındaki değişkenlerin hesaplamasını etkiler. Bunları kodlamak çok zor şeyler. Bunlar oyun yapımcılarının uğraşmak istemedi detaylar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .T. -- 22 Kasım 2021; 20:16:51 >



Bu mesajda bahsedilenler: @1ses1
D
2 yıl
Yarbay

Ya arkadaş bu oyun yapımcılarıda ne boşboğaz adamlar sen önce pc de 8 çekirdeğe tam anlamıyla destek ver sonra konsolda 16 çekirdek görelim boş boş isteklerde bulunuyolar. 10 yılı geçti hala 8 çekirdeği adamakıllı kullanan oyun yok ve hala 2 çekirdek ve dx11 destekli oyunlar sunuluyor pc ye siz önce dx12 yi ve 8 çekirdeği tam anlamıyla kullanın sonra konuşun!



Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
2 yıl
Yarbay

Pc de değişken marka ve model işlemci nevcut ki ekran kartından bahseetmiyorum bile. Tek bir işlemci modeli ve ekran kartına destekliyecek oyun yapılırda pc deki bu çeşitliliğe kim yapacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.