Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
2222
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ötv muafiyeti hakkında
L
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar,
Annemin çocukluktan arkadaşı teyzeye meme kanseri tanısı konuldu geçen ay. Zavallı kadın öncesinden beri psikiyatrik tedavi görüyordu bu haberi de alınca yıkıldı epey. Evre 4 karaciğer metastazik meme ca tanısıyla hemen kemoterapi başlandı(lütfen etrafınızdaki kadınların meme kanserine karşı muayenelerini düzenli yaptırmalarına dikat edin, çok hızlı ilerleyen ve çok hızlı yayılan bir kanser türü) Bulunduğumuz ilde yeterli donanımda hastane olmadığı için en yakın 120 km uzaklıktaki üniversite hastanesinde tedavi görüyor, 21 günlük periyotlar halinde kemoterapi kürü alacak uzunca bir süre.
Kadın bilgisiz ve hasta nitekim çocukları ve eşi de çok bilgisizler. Neyse teyzeye yardımcı olmak için çalıştığım hastaneden heyet raporu çıkarttım ona, kanserin yanında hipertansiyon ve psikiyatrik hasta bunun yanında histerektomi olduğu için %90 ağır özürlü rapor verdiler. Hemen aile sosyal politikalar bakanlığının özürlü maaşına başvurduk ve ilerleyen süreçte aylık yaklaşık 1500 lira alacak inşallah. Yaklaşık 20 gündür uğraşıyorum bunun için, kadın da bana karşı son derece mahçup yüzüme bakamıyor utancından, sürekli dua ediyor. Ben de mahcup oluyorum böyle olunca.
Neyse asıl soruma gelecek olursam; açıkçası hiç bu kadar bir oran verileceğini düşünmemiştim belki de personel olduğum için biraz iyi niyet göstermiştir doktorlar. %90 gelince arkadaşlar araba fikrini soktu aklıma, sonra düşününce mantıklı gelmeye başladı. Hem kadının mahcubiyeti son bulur hem de boş günlerimde üniversite hastanesine götürürüm onu araç alırsam diye düşündüm. Kemoterapinin ileri dozlarında şehirler arası minübüse binmek çok zor olacak onun için. Kadının ailesi çok fakir olduğu için epey zorlanacak bu konuda.
Şimdi sorularıma gelecek olursak
1) Bu teyzeyle hiçbir kan bağım yok, onun adına araç alıp kullanabilir miyim?
2) Allah etmesin teyze vefat ederse(ki yeterki bakım ve psikolojik destek sağlanmaması durumunda yüksek olasılık) bu aracın durumu ne olacak? Varisleri 2 çocuğu ve eşi.
3) Teyze hayattayken beni varis olarak gösterilebilir mi?(teyzenin eşinin de psikolojisi iyi değil, şimdi konuştuğunu yarın red edebilir bu yüzden güvenemiyorum)

Bu araç işi olursa hem benim için hem de teyzenin bakımı için çok iyi olacak, cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler okuyup zaman ayırdığınız için.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Yarbay

1) Yeni yasal düzenlemeye göre onun adına araç kullanabilirsin zaten bu kişi %90 engelli kendisi araç kullanamaz

2) Teyze vefat ederse araç varislerine kalır 1 kişinin üstüne devri geçer 5 yıl dolana kadar satılamaz yada vergisi ödenmesi gerekir

3) Teyzenin onca yakını varken mahkeme sizi vasi olarak tayin etmez



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
7 yıl
Yüzbaşı

Vasi olarak veya yakın olarak siz araç alamazsınız bu durumdan vazgeçin derim kendisinin üzerine olma şartı var zira.

Eğer kendi yakınınız olsaydı devletimizin gerçekten güzel bir nimeti buda.



L
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Peki mirasçılar hakkından feragat ederek arabayı üstüme alma olasılığım yok mu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
7 yıl
Yarbay

"Araç teyze üzerine olacak ve ölürse vasi 1 kişi üzerine geçecek ve 5 yıl boyunca satılamayacak" diye yazılmış yukarıda... Vasilerin beş yıl sonra haklarını size devredebileceklerini nereden çıkarıyorsunuz? Belediyeler hastalar için taşıma hizmeti veriyor bence teyze için en sağlıklısı bu olur...



_
7 yıl
Binbaşı

Onu bunu bırakta teyze kesinlikle şekerden uzak duracak, vitamin vs de meyve suyu falan içmesin, kanserli hücreleri zıplatır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
7 yıl
Yüzbaşı

Öncelikle teyzenin aldığı maaş engelli aylığı 2022 yasalı olan 3 ayda bir ödenir, evde bakım dediğimiz maaşı alırsa aylık ödenir, araç alınırsa engelli maaşı alan kişi adına, verilen maaş kesilir. Teyzenin zihinsel problemi de olduğu için vasi kararı gerekir ve aracı aldın sayalım aracı satarken mahkeme onayı gerekir yoksa satamazsın, ve öldüğünde sen hiç bir hak talep edemezsin eşi ve çocukları aracın yeni sahibi olur.. bu konunun yeri engelli forumlarıdır bi gözatın bence..



L
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

İlgili konular eski tarihli olduğu için yeni mevzuat açısından bilgi almak istemiştim. Verilen bilgiler doğrultusunda vazgeçtim arabadan.



Onu bunu bırak diyen arkadaşım önerin için teşekkür ederim. Fakat konu hakkında yeterince bilgi sahibiyim, 4 yıl yüksek öğrenim eğitimi aldım. Benim sorum gayet açıktı, cevap veren arkadaşlara teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Yarbay

Önceden bu tarz şeylere (Kan bağı olmadan fırsatçılık gibi) kızardım ama artık kızmıyorum. en az %45 oda ancak B sınıfı baz modeller %50,%60 ı bulan ÖTV artı %18 KDV artı dünyanın en pahalı akaryakıtı. Devlet resmen iliğimizi kurutuyor. Eğer fırsatınız varsa ve kimseye zarar vermiyorsa kullanın hocam bu vergiyi falan aştı artık tadı kaçtı.


inşallah maaşı vs. ile ilgili sorun çıkmaz. Arkadaşım babası üzerine Fiat Egea aldı 1.3 multijet Urban o zaman 65.000 tl idi 41.000 tl ye aldı. ÖTV indirimi haricinde bayi kendide indirim yapıyor ona dikkat edin birkaç yerden fiyat alın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Yarbay

Bu siteye sor kafana takılan ne varsa cevapların hepsini verirler.

http://www.engelliler.biz/forum/content/



L
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam teyzenin maaşı sıkıntıya girebilirmiş o yüzden vazgeçtim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ahmet3976
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.