Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
3680
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Otomatik mekanizma hakkında birkaç teknik soru
F
11 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar otomatik mekanizmayla ilgili teknik birkaç sorum olacak.Cevaplarsanız sevinirim;
1-Tulumba içindeki zemberek tam sabitlenmiş midir? Yukarı aşağı hareket yapar mı , sıkılığı veya gevşekliği değişir mi?Değişirse neye göre değişir?
2-Balansın bir ileri bir geri dönme hızı değişir mi? Bazen hızlanıp bazen yavaşlar mı?Hız değişirse neye göre değişir?
3-otomatik mekanizmalı bir saatin anlık güç rezervi nasıl ölçülür?



V
11 yıl
Er

Zemberek,tulumba'nın içinde hareket edebilecek kadar belli bir tolerans ta takılır,bunu şöyle bir örnekle açıklamaya çalışayım,ETA 6497'nin tulumba yüksekliği 2.25 mm,tulumba kapağı 0.40 mm,zemberek kalınlığı 1.50 mm'dir.Zembereğin tulumba içinde hareket edebilmesi için yaklaşık 0.30-0.35 mm bir hareket alanı kalıyor,zembereğin tulumba içinde rahat hareket etmemesi,saatin çalışmasına direkt etki eder.Konuyla alakalı olması açısından daha önce yazdığım iki başlığın link'ini vereyim.

http://turksaat.net/forum/mekanik-saatler-mekanizmalar-ve-teknik-bilgiler/otomatik-ve-kurmali-saatlerin-zemberek-sistemleri/msg21774/#msg21774

http://turksaat.net/forum/mekanik-saatler-mekanizmalar-ve-teknik-bilgiler/tulumba-ve-tulumba%27yi-olusturan-parcalar/msg63879/#msg63879

Balans'ın dönme açısı(Amplitude)(saat tamircileri genel de "salgı" olarak ifade ederler) günümüz kalibreleri için 275-315 derecedir.Salgı'nın yavaşlayıp hızlanması saate bir sorun olduğunun göstergesidir.Saatin bakımsız olması ya da aşırı yağlanması da bu durumu etkiler.

Üçüncü soruyu tam anlayamadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.