Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
412
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Oto elektrikçi tavsiye
Y
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese iyi geceler sevgili dostlar, 

Arac içi kamera ve led aydınlatma için enerjiyi çakmaklık girişinden alıyorum. Bunları direkt aküye bağlatsam herhangi bir zararı olur mu? 

İzmirde tavsiye edebilceginiz bir oto elektrikçi var mı? 

Teşekkür ederim 

Araç: 2016 model golf 7



E
3 yıl
Yarbay

kendiniz de çok rahat yapabilirsiniz. kamera nedir ? kameraya uygun kit varsa aküden rahatlıkla enerji alabilirsiniz modeli söylerseniz detaylı bilgi vereyim. yoksa hangi semttesiniz söyleyin bildiğim semtteyse elektrikçi önereyim.

led aydınlatma dediğiniz tam olarak ne ? araç içi ambians mı ?



Y
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam,
Kamera mivue 733 modeli.
Led aydınlatma, rgb dedikleri.
Bu ikisini aküye baglatma gibi bir düşüncem var ama araca, elektrik aksamına bir zararı olur mu acaba?
Ben güney tarafındayım Gaziemir, Buca ve ya 1.2.3 sanayi hepsi uyar bana.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Yigit3735

Hocam,
Kamera mivue 733 modeli.
Led aydınlatma, rgb dedikleri.
Bu ikisini aküye baglatma gibi bir düşüncem var ama araca, elektrik aksamına bir zararı olur mu acaba?
Ben güney tarafındayım Gaziemir, Buca ve ya 1.2.3 sanayi hepsi uyar bana.
o taraflarda işim düşüp memnun kaldığım bozyaka eğitim araştırmayı az geçince ısın oto var sahibi pamuk gibiydi işçiliği de güzeldi, önerebilirim. yanlış hatırlamıyorsam kazım usta olması lazım zaten tek başına çalışıyor. google maps konumu şu https://g.page/isin-oto-elektrik-aksesuar?share

kameraya uygun kit yok fakat direksiyon altı sigortalardan elektrik çekilebilir, kontak açınca elektrik gelen bir sigortadan kameraya hat çekince aracı çalıştırdığız zaman kamera devreye girer.

gittiğiniz elektrikçiye aynen bunu söylerseniz yapacaktır. çakmaklık iç hattından da çekilebilir aynı hesap olur araç elektrik sistemine zarar vermez. eliniz yatkınsa multimetre ile kabloları ölçüp kendiniz de bağlayabilirsiniz ama tereddüt ederseniz hiç uğraşmayın. aydınlatma için de aynı durum geçerli. direkt aküye değil kokpit içinde kontak açınca elektrik gelen bir hatta bağlatın. mesela kontak olabilir

işlemler basit fahiş fiyat isterlerse tavsiye ettiğim yer bile olsa kabul etmeyin. karşıyaka'da aynı 2 işlem için toplam 100 lira istiyorlar.

kendim uğraşırım derseniz de bir 12 volt kontrol kalemi bulup dediğim şekilde kontak açınca elektrik gelen herhangi bir kablodan hat çekip kamera ve aydınlatmaya bağlamanız yeterli. kabloları gizlemek yaratıcılığınıza kalmış. direksiyon altı sigortalardan çekmek çok basit fuse tap denen bir kablo var sigorta çoklayıcı aracınıza uygun sigorta için bunlardan 2 adet alıp direk kamera ve aydınlatmaya bağlarsınız nitekim ben öyle yaptım 2 yıldır bir sorun yok. çankaya onur işhanından almıştım dediğim kabloyu. şu sitede de var;https://www.maxitekno.com/arama?q=fuse+tap





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 22 Aralık 2020; 2:29:25 >

Y
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cok tesekkür ederim cevaplarınız için.
Benim mutlaka bi ustaya yaptırmam lazım. Hiç anlamam bu işlerden



M
3 yıl
Binbaşı

Felaket tellallığı gibi olmasın ama zamanın birinde sis farı değişiminden yeni model Audi'si yanan birinin konusu vardı forumda. Bu tip kalitesi çok fazla belli olmayan ürünleri sigortaya bağlamayı güvenli bulmuyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marslan1999 -- 22 Aralık 2020; 10:52:23 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.