Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
106
Cevap
5503
Tıklama
66
Öne Çıkarma
Cevap: Osman Gazi Köprüsü'nün Maliyetini Birde Metin Feyzioğludan Dinleyin (5. sayfa)
S
6 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Yarbay

Uzun uzun yazayim, biraz da rakam koyayim, hakli cikayim diye yazıyorlar. Arkadas köprü zarar ediyor mu ediyor. Osmangazi, Avrasya Tüneli, 3. Kopru zarar ediyor. Çanakkale köprüsü bitince o da zarar edecek. Bitti mi? 3. Havaalanı ve şehir hastaneleri de zarar edecek. Cunku hesapsiz kitapsiz sadece yandas cebini doldursun mantigiyla ihale edilmiş. Buraya gecmiste yapılan Fsm köprüsü vb rakamları koyup onlarla kiyaslayip 3-5 yila kar eder demek, koru korune yandasliktir. Çanakkale koprusu 45 bin arac garanti verilmis. Oedan gecsen bu sefer Osmangazi nin gecisi ducecek. Su anda 5-6 bin aracin gectigi yer Çanakkale (feribotla). Köprü olunca hadi 10 bin olsun. Gerisi zarar. Bir de gecis sayısini titurmak yetmiyor. Sayiyi tutturmak icin rakam dusursen bile köprüyü yapan kendine garanti edilen parayi aliyor. Osmangazi de yasanan bu. 37.8 dolar garanti var. Sen 23 dolar gibi bir rakam aliyorsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Çavuş

AKP'yi körü körüne savunan trollerden bu 23 dk'lık videoyu anlamalarını beklemeyin. Bence videoyu bile izlemiyorlar. Ama finanstan anlayan arkadaşlarım varsa, beni anlayacaktır. Metin Feyzioğlu oturup matematik yapmıyor. En iyi senaryoyla bile olası ihtimalleri sıralıyor. İşin matematiğine girdiğimizde (ki detaylı isteyen olursa özelden anlatayım, toplama çıkarmayı kavrayamayan beyinler mevcut) gerçekten korkunç bir zarar mevcut. Garantör devlet, sermayeyi ülkeye sokan devlet, sadece başında biri duruyor diye bir firma dehşet para indiriyor. Günlük 40 bin araç taahhüt ediliyor fakat ülke 25 bin civarlarında doyum noktasına ulaşacak, 40 bin çok astronomik. Ayrıca Çanakkale köprüsünün açılması ile bu rakam yine düşüşe geçecektir.

Size sözel bir hesap yapayım basit;

- Devletin çekebileceği krediyi, firma devlet garantisinde çekiyor ve iş yapıyor.
- Ne kadar yabancı mühendisler vs. çalışmış olsa da işin başında yine bizim insanımız duruyor. Bu insanlar da firma olmasaydı aynı şartlarla devlete de çalışırdı. Proje ve yabancı çalışanları zaten firma nasıl satın alıyorsa, devlet de alabilirdi.
- Taahhüt astronomik. ilk yıllardaki artışı ilerleyen yıllarda beklemek komedi. Alternatif yollar çoğaldıkça aksine düşecek te.
- Enflasyon ciddi oranda artışta. Bu alım gücümüzü azaltıyor. Dolayısı ile bu yollara aktaracağımız para arka plana düşebiliyor.
- Dolar 4 TRY üstüne çıkacak (kaçınılmaz son), köprü ücretleri TRY olarak yine artacak, yine üst maddedeki gibi insanlar öncelikli olarak ücretsiz ya da daha uygun ücretli yolları tercih edecek.
- Enflasyondaki artış, geçiş sayılarındaki düşüş ve taahhütler bize dolaylı vergi olarak yansıyacak. Ekstra + ekstra yük.
- Eğer doğru bir hesap yapıp devlet kendi bu işe girişseydi, 12 yılda yolların borcu biter, kara geçmeye de başlayabilirdi. Ama ekstra + ekstra 7 yıl daha zarar edeceğiz.

Bu arada firma sıfır sermaye, sıfır risk ile nasıl aldığını bilmediğimiz ihale sayesinde 5 kuşak nesline yetecek parayı indiriyor.

Üzülüyorum kardeşim. Azıcık sermaye yapan bıyıklı amcalar mecliste koltuk kapıyor. Milletin vekili olacağı yerde sermayesini daha da arttırıyor. Devleti, milleti düşünmelerine vakit kalmıyor. Azıcık şu işlerden anlayan birileri olsa içlerinde, bırak o astronomik taahhütleri vermeyi, kendi yapar kendi işletirdi. Burada anlatılmak istenen bu ama basit matematiği bile anlamayıp fanboyluk (trollük) yaparak milli görevini yaptığını sanan salaklar var. İşte bu salaklar oldukça böyle yönetileceğiz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Binbaşı

Bu video özetle,

-Neden 6TL yakın benzin fiyatı olduğunu,
-Neden ülke çapında yeterli hastane olmadığını,
-Neden gelişmiş ülkelerde olduğu gibi 20-30bine araba sahibi olamadığımızı,
-Neden uygun ve yüksek hızlı internet altyapımızın olmadığını,
-Neden asgari ücretin 1600 TL olduğunu,
-Neden yoksulluktan dolayı artan suç olaylarının olduğunu,
-Neden bir ev almanın artık imkansıza yakın olduğunu,
-Neden toplum içerisinde şiddet olaylarının son 15 yılda daha fazla olduğunu,
-Neden eğitim sisteminin daha kalitesiz olması için çabalandığını,
-Neden emekli insanlarımızın aldıkları maaşlar ile dünyayı gezemediğinin,
-Neden dolar, euro gibi yabancı paraların yüksek olduğunun,
-Neden bir telefona 5 telefon parası verildiğinin,
-Neden insanların işsizlikten dolayı canına hiçe sayıp önlem alınmayan bir çok işde çalıştığının,
-Neden anlamsız anlamsız birçok kalemde vergiler alındığının,
-Neden Türkiyenin en büyük varlıklarının tek tek satıldığının ve satılmaya devam edildiğinin,

-NEDEN Türkiyenin gelişmesine ve ilerlemesine ENGEL olunduğun.

KISA VE ÖZET VİDEOSUDUR. Savunanların ve destek verenlerin ALLAH sonlarını hayır eylesin!



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

İ
6 yıl
Teğmen

feyzioğlu pkk leşlerin cenazesine hadi yallah canım benim işini yap ne işin var devletin projesiyle



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Binbaşı

Ballı iş. Şöyle de anlatılabilir. Devlet sana diyor ki şurada bir arsa var. Bankadan istediğin kadar kredi çek kefil benim. O krediyle inşaat yap. Daireleri 1 milyon liradan sat. 1 milyon yerine 500 bine satarsan üzerini ben tamamlayacağım. Alım garantisi veriyorsun, bir de krediye kefil oluyorsun. Zarar edilmesi imkansız bir iş.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @L0senam3
S
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk


quote:

Orijinalden alıntı: Serdar


quote:

Orijinalden alıntı: x2yk


quote:

Orijinalden alıntı: Serdar


quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Bu adam hesaplama uzmanı mı yoksa avukat mı?? Amacı nedir bu adamın bir ara göze batıyordu unutuldu şimdi prim yapmak için çıktı yine sahneye.. LA CHP 'de ya da diğerlerinde bir hesap uzmanı çıksa bir milletvekili hesap uzmanı çıksa bunları araştırsa eyvallah muhalafet yapıyor diyeceğim de bu adama ne oluyor!!

E imam devlet yönetiyor (!), milletin kaderini belirliyor, hukukçu iki hesap yapmış, bu mu rahatsız ediyor?

Tamam o zaman imam ya da kimse yönetme yetkisi olan bütün hakları taşıyor mu taşıyor burada sorun nedir.. Fevzi 'de işini bırakacak gidecek siyasete girecek istiyorsa ülke yönetecek burada başkalarının kuklası olup karşımıza çıkarak alay konusu olur çıkar..

Nerede taşıyor? Rüya mı görüyorsun sen? Başkanlık sistemi henüz yürürlükte değil. Baş imam tarafından yapılan her şey, alınan her karar hukuken yok hükmünde. Efelenme öyle boş boş.

Onunda zaten şuan cumhurbaşkanlığı sıfatında görevini yaptığını biliyorsundur herhalde kimse ona başkan tayyip dediğini duymuyorum çağırılırken bile cumhurbaşkanı olarak takdim ediliyor ha tezaurat yaptıkları zaman yer yer başkan kelimesi çıkıyor ağızlarından onda da sorun yok bunu dikkate almıyorsunuzdur herhalde, yakında avusturya ya da avustralya 'ya ziyareti olacak oraya gittiğinde de cumhurbaşkanı sıfatı ile ağırlanacak o yüzden daha başkanlık gelmedi herkes biliyor ve seçim zamanı olup olmayacağını da göreceğiz..

https://www.memurlar.net/arama/?SearchLocation=title&SearchText=cumhurba%FEkan%FD&x=0&y=0

Burada nasıl ismi zikredildiğini de az çok okuyabiliyorsundur herhalde..

Kimseninde efelendiği yok sizler bu ülkenin seçilmiş insanını aşağılamaya devam ettiğiniz sürece hayallerinizin hiçbiri gerçek olmayacak neden çünkü insanın içinde birine karşı kötülük var ise o insanın hayalleri hep hüsranla biter..

O yüzden önce insana insan gibi bakın insan değeri görmeyi de öğrenin derim.. Gerçi bu yazdığımı anlar mısın bilmem ama yazalım belki birinin içindeki unutulmuş duyguları ön plana çıkar..

Cumhurbaşkanı sıfatıyla çağırılıyorsa anayasadaki "sembolik" cumhurbaşkanlığını yapsın o zaman kendisi. Lafı eveleyip geveleme, sen de biliyorsun yapılanların ağır anayasa ihlali olduğunu.



Bir de insana insan gibi bak falan demişsin de, ben miyim millete ananı da al git diyen, kadın mı kız mı belli değil diyen, şehide kelle diyen?



Ya kasıtlı demogoji yapıyorsun ya da cidden safsın, karar diğer forumdaşların.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
6 yıl
Çavuş

metin bey birşeyi eklememiş :) evet güzel anlatmış fakat bu köprüdeki maliyet ve kamyon, kamyonetlerin zorunlu geçişlerinden kaynaklı pazardaki yediklerimizin maliyetinide hesaba katsaymış :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Binbaşı

Anlatmadığı bir şey daha var. Bu geçişler indirimli fiyatlarla. Kimse gelip geçmediği için indirim yaptılar, feribot ihalesini alan firma indirimi uluslararası tahkime taşıdı. Oradan da ceza gelecek. Köprü işi her yönüyle dökülüyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zaf3r89
J
6 yıl
Binbaşı

Hic yapilmamasindan yana yapilmasi ama zarar etmesi yeglenebilir ama daha dogru kosullarda yapilabilecegi net sekilde goruluyor . Burada kim cebini doldurmustur , kim devleti zarara sokmustur sokmamistir bilemem ama akp yandasligi gibi algilanmamasini istemekle beraber sunu dusunelim



1970 lerde bogazici koprusu yapildiginda , o gunun sartlarinda ucuk bir gecis garantisi verilmis olsaydi bile bugune devlet kara gecmisti



Mutlaka zamanla bu devasa yatirimlar da ekonomik omru boyunca kar edecektir



Ama daha uygun sartlarda mal edilebilirdi , fakat belki o yontemlerin de kendince dezavantajlari vardir , belki dr soylendigi gibi soygun vardir , bunlarin hepsi ihtimal dahilindedir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
6 yıl
Teğmen

Tarihi dizilerden çarpık çurpuk öğrenen.Siyasi ve hayati konuları Youtubedan öğrenen.Sadece desteklediği partilerin görüşünde yayın yapan haber kanallarını izleyenlerden.Karşındaki senden başarılı ise onun neden başarılı olduğunu değilde daha fazla nasıl saldırırım diye düşünenlerden bu ülkeye hayır gelmez.
Örnek 1- Ben Türk dizisi izlemiyorum ki çok saçma ee napıyorsun yabancı izliyorum netflix izliyorum günde 10 saat sonra face te video görüyorum adam çok güzel anlattı haklı adam A partisi kahrolsun B partisi gelsin bence.
Örnek 2-Geçen Youtube da izledim adam çok haklı herkesle paylaştım B partisi şu yüzden iktidara gelmiyormuş İsraile çalışıyormuş.
Örnek 3-Atatürkçüyüm o yüzen Fatih Ordakal izliyorum . Yok A particiyim sadece Z haber izliyorum.

Demem şu ki internete gezerken sosyal mecra haber siteleri antin kuntin bloglar ne olduğu belirsiz adamların yazdığı makalelerden bişeyler görüpte ona buna sallamak çok kolay. Sosyal medya gerçekten virüs gibi oldu artık hele ki ünlü ve ya yetkili biri bişey dedimi Allah Allah.
Tarih siyaset yardımlaşmak empati sempati adına ne derseniz diyin sadece internetten olmaz. Kitaplar resmi belgeler parti binaları dış haber kaynakları karşıt görüş olsada onların yayın kaynakları okumak araştırmak faaliyette bulunmak gerekir.
Karanlığa küfredeceğine kalk bir mum yak! diye güzel bir söz var.Tüm bireyler üstüne düşeni yaparsa rant gözetmeksizin zaten ülkemiz daha iyi hale gelir.Yoksa x partisi gelmiş z partisi gelmiş değişen bişey olmayacak. Halk olarak eziyeti biz çekeriz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
6 yıl
Er

Videoyu açan panelin pixelleri bile anladı ama hala bizim insanlarımız anlamıyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

L
6 yıl
Yarbay

Videoyu 10. dakkaya kadar izleyebildim ve gerçekten anlamadığım bir yer var. Videodaki arkadaş 20 binden 19 yılı hesapladı. Geçen araç sayısının artmayacağını nasıl bilebiliyor? Kahin mi kendisi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: fictionpulp

Güzel arkadaş 6000 e yakın mesajın var. Yine eleştir yine fikrin değişmesin de sadece şunu sormak istiyorum sana, faaliyete girdiğinde günlük 10000-11000 araç ile başlayan bir akış, 1 yıl içinde günlük ortalama 20000 e ulaştıysa, bu ortalama ekim ayında 21000 i geçtiyse, bugünkü ortalamasıyla 19 yıl sonraki ortalaması aynı olur mu? Sen akıllı bi adama benziyorsun, rica ediyorum doğruyu söyle, bu kısmı düşünmedin mi? Yoksa bu kısmı görmek mi istemedin?



2. Si hala bazı baglantı yolları tamamlanmadı, tamamlanan her yol, fazladan trafik demektir, devlet fizibilitesini yaparken 40.000 e 3 yılda ulaşırız demiş, buna göre hesap yapmış.



3. Sü 19 yıla yapım süresi dahildir, 3 yıl 8 ay yapım süresini düştüğün zaman 15 yıl 4 ay kalır.



4. Sü İlk 3 yıl azalan bir parabol şeklinde 40000 e ulaşırsa ortalaması 25000 bile olsa ilk 3 senenin burdan da devletin kaybı 3 yılda toplam 500.000.000 dolar civarı oluyor, kaldı ki ilk 3 yılda da sonrasında da devlet bu adamdan kdvsini alıyor, üzerine gelir vergisini alıyor, o ödediği 500.000.000 un bile...



5. Si evet devlet hiç bir şey ödemeden de yap işlet devret yöntemini kullanabilir, der ki garanti yok, taahhüt yok, 29 yıl işlet. Adam seve seve kabul eder, yeni yap işlet devret modeli cok daha karlı, 14 yıl sonra ordaki ortalama trafik 80.000 e cıkmışsa devlet ondan sonraki 10 yıllık işletmesini 5 milyar dolara satar...



Lütfen yanlış anlama, yazmayım diyordum artık dayanamadım, burda hala anlayamayanlar var diyen çoğu arkadaşımızın anlayamadığı şeyler bunlar bunlara da dikkat çekilsin. 1. Yıl ın ortalamasıyla hareket edilmez, aptallık olur, gerizekalılık olur veya art niyet vardır. Biraz ekonomi biraz matematik bilen bunu böyle almaz. Daha 2 senesi dolmadan ortalaması 25 binlere yaklaştı. Temmuzda yeni rakamları verirler görürüz hep birlikte.

Son olarak sadece köprü maliyeti 1.5 milyar dolardır, 458 km de yol var, baglantılarla beraber... 10.5 milyar dolar gibi rakam toplam bedel. Bir araç gökten zembille köprü başına inip, 30 dolar ödeyip karşıya gecip, tekrar zembille yukarı cıkmıyor.

Birader şaka mısın şu mesajları yazmak için akıl tutulması falan yaşaman lazım. Adam, insan gibi anlatmış, tablo koymuş. En son sinirlenmiş hakeret edip uzaklaştırılmış ve gerçekten de haklı. Forumun %90’ı resmen kara cahil. Bak yazayım sen de biraz aydınlan.

1- Köprüden şu an geçen otomobil 20 dolar ödemekte, fakat sözleşme bedeli 40 dolar. Yani geçen her bir otomobil eşdeğeri için devlet üstüne 20 dolar daha ödemektedir. Yani Hazine'nin kasasından geçmeyen her otomobil için 40 dolar, geçen her otomobil için ise 20 dolar çıkmaktadır.

Bu durumda Devlet'in zarar etmemesi için 2 senaryo mevcut.

A- Geçiş ücreti 20 dolar olarak tutulacak ise günde 80.000 otomobil eşdeğeri geçmesi gerekmektedir.
B- Geçiş ücreti 40 dolar olarak tutulacak ise günde 40.000 otomobil eşdeğeri geçmesi gerekmektedir.


2- A senaryosu gerçekleşmez, kıyamet kopsa o köprüden 80.000 otomobil geçmez. Peki hadi diyelim B senaryosu gerçekleşsin ve devlet zarar etmesin. Günde 40.000 adet vatandaş paşa paşa cebinden 40 dolar para ödesin. Bu durumda devlet zarar açıklamaz. peki 40.000 adet vatandaşın bir asma köprü kullanmak için 150 TL ödemesi normal midir ? Etik midir ? Mantıklı mıdır ? Neredeyse asgari ücretin 1/10'u gibi bir ücrete tekabul ediyor, Dünya'da örneği var mıdır ? Literatürdeki Sosyal Devlet tanımına uygun mudur ?

3- Demişsin ki şu an günlük ortalama geçiş sayısı 20 binlerde, bundan 19 yıl sonra ne olur ? Bunu çevrende en yakın üniversitenin inşaat mühendisliği bölümünden transport dersi veren bir hocaya sorarsan cevabını da alırsın. Zira gelişmiş ülkelerde otoyol, bağlantı yolları, köprü gibi elementelerin geçiş sayısının zamana göre türevi 0'dır. Yani Gelişmiş ülkelerde bu sayı hep sabittir. Peki Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler ? Bunlarda ise otomobil sayısındaki artışa paralel olarak artacağı tahmin edilir. Örneğin, İstanbul Boğaz Köprülerinde 1990-2010 yılları arasındaki geçiş sayısı lineer olarak artış göstererek günlük 450-500 binlere kadar ulaşmış durumdadır. Fakat son 10 yıldır bu sayıda artışın aksine azalma da yaşanmıştır. Burada da "Boundry Conditions" dediğimiz olay gerçekleşir. Yani Trafiğe kayıtlı motorlu taşıt sayısında 2 kat artış yaşansa dahi, köprü ve bağlantı yollarına 2 kat fazla talep gösterilmesi teorik olarak mümkün değildir. Yani öyle abuk sabuk otomobillere bakteri muamelesi yapıp trafiği parabolik artırmak anca ak partili kıt insanın işidir.

4- İzmir-İstanbul otoyolu projesinin tamamı için sözleşme süresi 22 yıl 4 aydır. (7 yıl yapım süresi+15 yıl 4 ay işletme süresi). Otoyol 2020 de açıldıktan 2035'e kadar işletilecektir. 19 yıl işletme süresi ise Osmangazi Köprüsü için ayrı olarak belirtilmiştir, zira 2016 yılında Köprü İşletmeye alınmış durumdadır. 2017 Hazinesinden 2 Köprü 1 Tünel için 1.968 Milyar TL zaten ayrılmış durumda. Bence sen o zekanı kendine saklama hemen hazineye gidip 2020’ye kadar para ödemeyin gibi bir öneride bulunabilirsin


5- İzmir-İstanbul Otoyolu Projesinin bağlantı yolları ile toplam uzunluğu (Otoyol 5) 407 km olup bunun 377 km'lik mesafesi Otoyol A.Ş. sözleşmesine tabidir. Ve bu yolun her etabı için devlet ayrı ayrı otomobil geçiş garantisi vermiştir. Elbette bir otomobil gökten zembille köprü başına inip yukarı çıkmıyor, İzmir'den yolculuğa başlayacak bir aile İstanbula ulaştığında 40 USD köprü ücreti + 20 USD (377 km x 0.05 cent) otoyol ücreti ödemiş olacaktır. Bence sen otoyol açılır açılmaz hemen ananı babanı al bi yolculuğa çık 200 küsür lira otoyol ücreti öde de aklın başına gelsin.

6- Son olarak adamın yukarıya eklediği tabloyu da ekleyim. Bunu zorla da olsa kafanıza sokacağız elbet. Seve seve....

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

J
6 yıl
Binbaşı

Su benden bir onceki mesaj atan kisi , ne guzel bizi aydinlatmis ,rakamlarla , buyuk bolumune katildigim seyler yazmis



Ama iste o sonda aklin basina gelsin , kafaniza sokacagiz. Akil tutulmasi , kara cahil



Bu tabirleri kullanmanin karsit fikirdekileri tahrik edip karsilikli catismadan fazla ne faydasi olacak acaba



Yani resmen bir cuval inciri berbat etmek deyimine uygun .. ne guzel realist teknik ve mali bilgiler vermissin



Birak faydalansin insanlar , ne taciz ediyorsun milleti uzerine birader



Bizim iyi niyetli insanimizdan da duzgun davranis ve uslup beklemek hayalcilik sanirim artik



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
6 yıl
Yüzbaşı

Keşke aynen böyle konuşsa da birbirimizi hiç ikna edemesek, önemli degil, devletin taahhüdünün 40 dolar değil, 150 dolar da olsa böyle insanlara inat, ölümüne erdoğan... Ama senin gibi insanlarla gerçekten konuşmak tartışmak isterdim, insana saygısı olanlardan asla zarar gelmez cunku. Selametle..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fictionpulp -- 7 Mart 2018; 19:22:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jujuuu
J
6 yıl
Binbaşı

Onemli olan 3 adet sey var



1 ve en onemlisi bu yapilarin ama oyle ama boyle yapilmasi



2 , devlet vatan millet adina en ucuz ve yolsuzluk ,haksiz kazanc elde edilmeden yapilmasi



3 de bu hizmetin bedelinin topluma dagiliminin mukemmel olmasa bile en ideal sekilde dagiliminin yapilmasi



Ideali , ucretin tamamini kullananlarin odemesidir ama kayip kacaktan tut bazi bolgelerdeki su harcamalarina dek , bir takim odemeler de her vatandasa yansiyor



Adil midir tartisilir ama hic yapilmamasindansa bir sekilde yapilmis olmasi en onemli madde kanimca



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar


quote:

Orijinalden alıntı: x2yk


quote:

Orijinalden alıntı: Serdar


quote:

Orijinalden alıntı: x2yk


quote:

Orijinalden alıntı: Serdar


quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Bu adam hesaplama uzmanı mı yoksa avukat mı?? Amacı nedir bu adamın bir ara göze batıyordu unutuldu şimdi prim yapmak için çıktı yine sahneye.. LA CHP 'de ya da diğerlerinde bir hesap uzmanı çıksa bir milletvekili hesap uzmanı çıksa bunları araştırsa eyvallah muhalafet yapıyor diyeceğim de bu adama ne oluyor!!

E imam devlet yönetiyor (!), milletin kaderini belirliyor, hukukçu iki hesap yapmış, bu mu rahatsız ediyor?

Tamam o zaman imam ya da kimse yönetme yetkisi olan bütün hakları taşıyor mu taşıyor burada sorun nedir.. Fevzi 'de işini bırakacak gidecek siyasete girecek istiyorsa ülke yönetecek burada başkalarının kuklası olup karşımıza çıkarak alay konusu olur çıkar..

Nerede taşıyor? Rüya mı görüyorsun sen? Başkanlık sistemi henüz yürürlükte değil. Baş imam tarafından yapılan her şey, alınan her karar hukuken yok hükmünde. Efelenme öyle boş boş.

Onunda zaten şuan cumhurbaşkanlığı sıfatında görevini yaptığını biliyorsundur herhalde kimse ona başkan tayyip dediğini duymuyorum çağırılırken bile cumhurbaşkanı olarak takdim ediliyor ha tezaurat yaptıkları zaman yer yer başkan kelimesi çıkıyor ağızlarından onda da sorun yok bunu dikkate almıyorsunuzdur herhalde, yakında avusturya ya da avustralya 'ya ziyareti olacak oraya gittiğinde de cumhurbaşkanı sıfatı ile ağırlanacak o yüzden daha başkanlık gelmedi herkes biliyor ve seçim zamanı olup olmayacağını da göreceğiz..
https://www.memurlar.net/arama/?SearchLocation=title&SearchText=cumhurba%FEkan%FD&x=0&y=0

Burada nasıl ismi zikredildiğini de az çok okuyabiliyorsundur herhalde..

Kimseninde efelendiği yok sizler bu ülkenin seçilmiş insanını aşağılamaya devam ettiğiniz sürece hayallerinizin hiçbiri gerçek olmayacak neden çünkü insanın içinde birine karşı kötülük var ise o insanın hayalleri hep hüsranla biter..

O yüzden önce insana insan gibi bakın insan değeri görmeyi de öğrenin derim.. Gerçi bu yazdığımı anlar mısın bilmem ama yazalım belki birinin içindeki unutulmuş duyguları ön plana çıkar..

Cumhurbaşkanı sıfatıyla çağırılıyorsa anayasadaki "sembolik" cumhurbaşkanlığını yapsın o zaman kendisi. Lafı eveleyip geveleme, sen de biliyorsun yapılanların ağır anayasa ihlali olduğunu.



Bir de insana insan gibi bak falan demişsin de, ben miyim millete ananı da al git diyen, kadın mı kız mı belli değil diyen, şehide kelle diyen?



Ya kasıtlı demogoji yapıyorsun ya da cidden safsın, karar diğer forumdaşların.

Böyle oturup yatan bir cumhurbaşkanı olmadığına çok memnunum.. İcraat yapacak oturmayacak veto ile uğraşmayacak ülkenin önünü açacak anlıyorum eski Türkiye 'yi istiyorsunuz ama o devir bitti artık..

Provakasyoncu olan herkes hak ettiği sözü duyar artı önce onlar devlet erkanı ile nasıl konuşacağını öğrensinler ondan sonra insan gibi laf duysunlar.. O yüzden geçin bunları ağlama yolları bunlar, halk bunlara kanacak olsa idi hayalleriniz gerçek olurdu..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 7 Mart 2018; 19:35:20 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ibocan_

feyzioğlu pkk leşlerin cenazesine hadi yallah canım benim işini yap ne işin var devletin projesiyle

Niye iftira atiyorsun? Hangi pkkli cenazesine gitmis? Ayıptır günahtır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
6 yıl
Binbaşı

http://m.radikal.com.tr/turkiye/metin_feyzioglu_garipoglunu_neden_savundugunu_acikladi-1191869

İsteyen yorumlarimi arastirabilir asiri derecede akp karsiti birisiyim akp nin siyonizme hizmet eden bir proje partisi oldugu soylemini destekliyorum. Bu sahsin Soyledikleri dogru seylerdir buna suphe yok zaten bunlari bilmeyen kalmadi. Yalniz ben bu adama tavirliyim samimi bir insan degil ve israrla temcit pilavi gibi arada isitilip onunuze koyuluyor.

Bu adam munevver karabulut u canice oldurup testereyle parcalayan gariboglu ailesinin avukatligini yapmis tipik avukat ahlakli bir sahistir ve diger siyasilerden ahlaken bu acidan eksigi yok fazlasi vardir.

Aralarindaki iliskiyi arastirip bulabilirsiniz. Ucuz Ataturkculuk, laiklik siyaseti yapmasina izin verilen ve malum kesimin cebinde tasidigi kartlardan yedek oyunculardan biridir.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >