Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
260
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Orman Yasakları Hakkında
A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Kimi şehirlerde 31 Ağustos’a, kimi şehirlerde 31 Ekim’e kadar ormanlık alanlara girmek, piknik ve kamp yapmak yasak. Yetkili kurumdan izin alınarak doğa yürüyüşü ve kamp yapılabilineceği bilgisi verilmiş. Ancak böyle bir “izin” aslında yok gibi.

Karia Yolu’nun Datça etabını solo olarak yürümeyi planlıyordum. Yasaklara istinaden izin hakkında bilgi almak için Muğla Valiliği’yle, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’yle ve Datça Kaymakamlığı ile görüştüm. İzin hakkında hiç kimsenin herhangi bir bilgisi olmadığı gibi izin almak diye birşeyin söz konusu olmadığı söylendi. Orman yasaklarının belirli bir tarihe kadar değil, “ikinci bir emre kadar” geçerli olacağını söylediler. Yukarıdan (İçişleri) emir ne zaman gelirse o zaman bu yasaklar sona erecekmiş.
Doğa sporu gruplarının ve derneklerin dilekçe ile başvurup izin alabildiğini öğrendikten sonra tekrar iletişime geçtim ancak böyle bir bilgi yokmuş ellerinde.

Konuyu CİMER ile İçişleri Bakanlığı’na ilettim bir hafta önce ancak henüz bir cevap alamadım.

İzin konusuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlar yeşillendirebilirse sevinirim.

Bir diğer sormak istediğim yakın zamanda Likya veya Karia veya diğer yürüyüş rotalarından herhangi birinde bulunmuş, etap yürümüş veya kamp atmış birileri var mı? Yasaklar sebebiyle giriş yapamamış, devriyeler tarafından geri çevrilmiş veya ceza yemiş birileri? Özellikle Muğla çevresindeki durumu merak ediyorum. Yerli yabancı birçok yürüyüşçü ve kampçı var o bölgede sürekli olarak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 yıl
Yarbay

Merhaba, Antalya'da doğa kulüpleri faaliyetlerine devam ediyor herhangi bir yasak yok fakat bireysel gidenler için durum ne bilmiyorum.Likya yolu sorusuna gelince Facebook'ta likya yolu grubu var oraya bakarsanız mutlaka konuşuluyordur bu konu.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.