Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1719
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ORIENT Kasko
B
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba ,

Aracımın kaskosunu yenilemek için acentemi aradığımda aldığım fiyatlar aşağıdaki gibi oldu ;

KASKO
Allianz : 1.117 tl / Anadolu : 1.470 tl / Axa : 994 tl / Ak : 907 tl / Sompo : 775 tl ve Orient Sigorta 714

Acenta bana Orient'in sorunsuz olduğunu belirtti ve aşağıdaki bilgileri paylaştı ;

"3 parça boyaya kadar hasarsızlık bozulmamakta,kazada ikame araç süresi 15 gün olup,hasar ödemesi 5 iş günüdür.Diğer kasko poliçeleriyle aynı şartlarda olup,full ve genişletilmiş kaskodur"

Şimdiye dek sadece Allianz yaptırmıştım fakat acentenin belirttiği ORIENT ile epey bir fiyat farkı var fakat ORIENT'i hiç duymadım o yüzdende tereddütteyim.

Bu sigorta şirketinden kasko yaptıran , fikri olan , bilgisini paylaşabilecek olanlara çok teşekkür ederim keza bugün kararımı vermek zorundayım.

Teşekkürler.



B
9 yıl
Yarbay

B
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ORİENT SİGORTA : Arap menşei bir firma olup,dünyada 6 ülkede sigortacılık faaliyetleri bulunmaktadır.Son 1 yıldır Türkiyedeler.Yöneticileri Allianz Sigorta ve Ak sigortadan gelmedir.3 parça boyaya kadar hasarsızlık bozulmamakta,kazada ikame araç süresi 15 gün olup,hasar ödemesi 5 iş günüdür.Diğer kasko poliçeleriyle aynı şartlarda olup,full ve genişletilmiş kaskodur.Diğer sorularınız içinhttp://www.orientsigorta.com.tr

Bana iletilen bilgiler şimdilik bu...



H
9 yıl
Yarbay

Kasko bu belki bir kere lazım olacak ama en sorunsuzu lazım sana o yüzden bildiginden şaşma derim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Moderatör

Bence bu tekliflerden en mantıklısı Axa.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yarbay

Sompoyu seçin hiç uğraşmayın.



A
10 ay
Er

Orient Sigorta ile ilgili benim yaşadığım olayı paylaşayım güncel dursun burada.
Pert araç dosyamın açılış tarihi 20 Mart 2023. Aradan 90 gün geçmesine rağmen kasko şirketinden asla bir muhatap bulamadım. Ödemenin ne zaman yapılacağını, sürecin hangi aşamada olduğunu öğrenemiyorsunuz. Bilgi alabilmek için harcadığım çabalar tamamen nafile, neler yaptığımı aşağıda yazdım.
Genel merkez çağır merkezini (0216 999 80 50) günlerce, günün her saatinde aralıksız aramama rağmen bir kez dahi telefonlara cevap verilmedi.
Şirketin kendi ve genel müdürünün (a*** k***) sosyal medya hesaplarından bir çok kez mesaj atmama rağmen tek bir yanıt mesajı dahi alamadım.
Web sitelerindeki iletişim formundan attığım mesaj sayısı onları geçti, yine yanıt alamadım.
Web sitelerinde bulunan e-mail adreslerine (bilgi@orientsigorta.com.tr) attığım mailleri sanki boşluğa attım.
Böyle böyle kasko şirketinden bir bilgi almanın imkansız olduğunu anlayınca, hiç değilse kasko ve sigorta yaptırdığım acentem Timurlar sigorta ile bilgi almaya çalışayım dedim.
Kaskoyu yapan Timurlar sigorta, acentası olduğu Orient Sigorta'yı 'dosya bedellerini ödemek yerine parayı banka faizine yatırıp gelir elde etmekle itham edip, çalışmayı bıraktıklarını söylüyorlar. Timurlar sigorta'dan irtibatta olduğum kişi 09.06.2023 tarihinde sovtaj firmasının yaptığı ödeme sonrasında kalan ödemeyi kasko firmasının takip eden 3 gün içinde yaptığını belirtti önce.
3 gün sonra tekrar sorduğumda cuma günü yapılacağını söylediğini iddia edip, cumaya kadar beklememi söyledi.
Cuma olduğunda ise orient ile çalışmayı bıraktıklarını, çağrı merkezlerini arayarak cevap alabileceğimi dalga gerçi gibi mesajlarla söyleyip konuyu kapattılar.
Bu mesajı yazdığım sırada dahi, kasko firmasına ulaşamıyorum, dosyamın ne durumda olduğunu bilmiyorum. Ödemeyi ne zaman yapacaklar hiç bir fikrim yok.
Şuan ki piyasa araç fiyatları her hafta on bin onbeş bin artmakta.
Normal şartlarda maksimum bir ayda tamamlanması gereken süreç üçüncü ayına girdi halen sonuç alamadım.
Siz siz olun bu firmadan uzak durun, bilinen kasko firmalardan şaşmayın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.