Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
44
Cevap
18896
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Operation Flashpoint: Red River İnceleme
Şehir : #Adana
B
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Açıklama: Orta Asya'daki hakimiyet mücadelesinde Direnişçiler ve Çin Ordusuna karşı zorlu bir mücadele.

       Bu nesilde FPS oyunlar her tarafımızı sarmış durumda. Gelişen online sistemlerin etkisi bir yana bazen berbat FPS oyunlarının bile milyonlarca satması nedeniyle geliştirici ve yayıncıların iştahı kabarıyor. Call of Duty: Modern Warfare'in çılgınlığa dönüştürdüğü modern dönemde geçen FPS sevgisi Battlefield, Medal of Honor gibi oyunlarla da devam ediyor. Crysis 2, Metro 2033 ve Bioshock gibi seriler de (hepsini sayamayız) farklı FPS deneyimleri sunarak oyuncuların beğenisini kazandı. Açıkçası oyun firmalarının FPS oyunları üstünde bu kadar durması ve bazı türleri önemsememesi bazen çok itici gelse de FPS oynamaktan ben de bir çoğunuz gibi vazgeçemiyorum. Yani Battlefield 3 veya Bioshock: Infinite gibi oyunları beklememek de elde değil. Tabi bu oyunları beklerken yine FPS oyunları çıkmaya devam ediyor. Bu oyunlardan birisi de Operation Flashpoint serisinin yeni üyesi Red River. Diğer çoğu FPS'nin aksine bize gerçek bir savaş deneyimi yaşatmak için hazırlanan oyunun amacı bir kahraman olmanın nasıl bir şey olduğunu göstermek değil. Oyunun sunmak istediği şey “gerçek bir savaşta-çatışmada mantıklı bir asker nasıl olunur”. İşte bu nedenle FPS severler Red River'ı ilgiyle takip ediyor. Sanırım bazen kahramandan ziyade sıradan bir asker olmaya ihtiyacımız var.

''



     Red River diğer Operation Flashpoint oyunları gibi yakın gelecekte geçiyor. Bu defa Orta Asya'nın geçmişte yüksek kültürü ve ticaret merkezleriyle dikkati çeken ülkesi Tacikistan'dayız. 90'lı yıllarda Sovyetler Birliği'nden ayrılarak bağımsızlığını ilan eden ülkede artık geçmişteki şanlı günlerin aksine ekonomik zorluklar ve zorlu hayat şartları hüküm sürmektedir. 2013 yılında bile ülkedeki otorite boşluğu hissedilmekte ve Afgan kökenli örgütler bu ülkede kendi kurallarını uygulamak amacıyla direnişlerini sürdürmektedir. Tacikistan'daki otorite bu duruma müdahale edemeyince Amerika Birleşik Devletleri bölgeye askerlerini gönderir ve direnişçi avına başlar. Amerikan askerlerinin bu müdahalesi devam ederken bölgede etkinliğini arttırmak isteyen Çin de olaylara müdahale etmek amacıyla Amerikan birliklerinin bölgeden çekilmesini ister. Doğal olarak da Amerikan birlikleri bu isteği reddeder ve çatışmalar başlar. Red River'ın hikayesi genel olarak bu şekilde. Yani Amerikalılar, Direnişçiler ve Çin güçleri arasında bölgede kimin sözünün geçeceği üzerine çıkan anlaşmazlığın savaşması dönüşmesi ile oyunumuz başlıyor. Biz ise doğal olarak Amerikalı askerlerin hikayesinden savaşın gidişatına tanık oluyoruz.

''



Oyunumuza Amerikan güçlerinin açık alanda Direnişçi avına çıkması ile başlıyor. Çeşitli yerlere operasyon düzenliyoruz ya da kamyonetlerle üsler arası asker ve eşya nakliyesi sırasında konvoylara eşlik ediyoruz. Bu sırada da gruplar halindeki direnişçilere karşı savaşıyoruz. Bazen bu konvoylarla kilometrelerce yol giderken, bazen de yaya olarak belirlenmiş bölgelere operasyona gitmemiz gerekiyor. Üstelik zorlu coğrafya şartları, sinsi düşmanlar da işimizi daha da zorlaştırıyoruz. Genellikle Tacikistan'ın köyleri, mezraları ve kasabalarında geçen oyunda bazen ıssız vadilerde direnişçi avına da çıkabiliyoruz. Şunu tekrar tekrar söylemeliyim ki Red River bir aksiyon oyunu değil. Yani Call of Duty veya Battlefield benzeri bir FPS oyunu beklemeyin. Tabi Red River'ın gerçek yaşamı birebir olarak aktardığını söylemek de pek doğru olmaz. Yine de kahramanlık yapamayacağımız, takım çalışmasına önem vermemiz gereken, takım arkadaşlarımızdan sorumlu olduğumuz (ölebiliyorlar) bir yapımla karşı karşıyayız. Örneğin Bad Company'de takım arkadaşlarımız ölümsüzlerdi. Onlara dikkat etmemiz gerekmiyordu, o nedenle tek başımıza savaşıyor gibiydik. Burada ise onlar olmadan bir hiçiz.

İncelemenin devamı için tıklayınız






E
13 yıl
Teğmen

video incelem yapsaydınız yha video incelemelerin sayısı azaldınb bunlara dikkat edin bnce



M
13 yıl
Binbaşı

@straizen312

Diğer sitelerde hiç yapmıyorlar olumlu yönden bakalım ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Yarbay

Çöp,bunu oynayacağıma açar bad company 2 yi defalarca oynarım daha iyi.



C
13 yıl
Binbaşı

inceleme için tesekkurler....



M
13 yıl
Teğmen

ilk yorumu yapan arkadaşıma katılıyorum daha fazla video inceleme yapılsın lütfen.
Ama yinede incelemeniz için teşşekkürler.elinize sağlık.



A
13 yıl
Binbaşı

oyunun en başarılı olduğu ses'lere nasıl 6 verirsiniz hiç diger sitelerin incelemeleri okumuyomusunuz


Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
13 yıl
Yarbay

Oyunu X360 da bitirdim tek kelime ile berbat bir oyun. O kadar çok eksisi var ki saymakla bitmez, uzak durun derim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Çavuş

Önceki oyun olan dragon rising oynamıştım hiçde hoşuma gitmemişti.Dragon rising i oynayabilmeniz için oldukça sabırlı ve bolca vaktiniz olması gerekiyor bu da sanırım ona benziyordur bu oyun bolluğunda tercih sebebi olmaz sanırım red river.



T
13 yıl
Yüzbaşı

Bence bu oyundan hayır gelmez



S
13 yıl
Yarbay

Eski Giga.de TV zamanlarında çıkan Operation Flashpoint havası hiç olmadı. Aslında çok güzel bir seri ama geri planda kalıyor.



M
13 yıl
Yüzbaşı

bu oyunu her adam oynuyamaz çünkü cod gibi bekliyor çoğu.taktiksel ve gerçekçilik üzerine bir oyun valla ben sevdim oyun incelemedede olduğu gibi komutanın çenesi hiç susmuyor :D



B
13 yıl
Yarbay

oyuna dün başladım, bir daha bırakamadım şu zamanda oldukça sürükleyici geldi, senaryosu atmosferi vs.

Gerek araç, gerekse helikopterlerde çalan muzikler gayet normal zaten piyadelerde genelde rock metal tarzı muzikler hep çalar, biraz amerikan filmlerini izlemeniz veya youtube dan askeri videolara bakmanız yeterli olurdu. Atmosferi yaratan artı unsurlardan biri aynı zamanda da. Knox ve diğer takım liderleri arasındaki diyaloglar da oyuna canlılık katan öğelerdi.

Tabii deniz piyadeleri ile ilgili bir oyunu incelemeden önce alakalı olmasa da atmosferi tanımak açısından full metal jacket adlı filmi izlemeniz iyi olurdu. Yoksa gerek müziklere gerekse knox un konuşmasını yadırgamazdınız...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
13 yıl
Yarbay

Inceleme icin tesekkürler. Güzel bir oyuna benziyor aylardir takip ediyorum.



F
13 yıl
Binbaşı

Oyunu kötüleyenler gidip Call of Duty oynuyosunuz sonra bunu oynuyosunuz ve yok şöyle kötü yok böyle kötü diyosunuz. Bu oyun öyle CoD gibi Rambo moduna girip 10 kişinin arasına dalıp 10 kişiyi de tek şarjörle öldürebildiğiniz bi oyun değil, Tactical Shooter bu oyun. Merak ediyorum oynayanlar hiç haritayı, suppress, left/right flank vs. gibi komutları kullanmışlar mı?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
13 yıl
Yarbay

Bana göre taktiksel olarak gayet iyi bir oyun. Yapay zeka, bazı buglar ve grafikleri eksi sayılabilecek yönleri. Co-op 4 kişi özelliği için bile alınabilir.



Z
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: »FaTaLiTY

Oyunu kötüleyenler gidip Call of Duty oynuyosunuz sonra bunu oynuyosunuz ve yok şöyle kötü yok böyle kötü diyosunuz. Bu oyun öyle CoD gibi Rambo moduna girip 10 kişinin arasına dalıp 10 kişiyi de tek şarjörle öldürebildiğiniz bi oyun değil, Tactical Shooter bu oyun. Merak ediyorum oynayanlar hiç haritayı, suppress, left/right flank vs. gibi komutları kullanmışlar mı?


+15.000.000 kardeşim..

Alışmışlar COD serilerine , bc2'ye... Bu oyunda da 50 metrede 150 tane adam vurabilmeyi ümit edip oynuyorlar ve sonra da sıkılıp çöp diyorlar. Bu oyun belli bir kitleye hitab ediyor. Herkes beceremez.

Biz OFP : DR'i 4 kişi CO-OP bitirdik. aynı ekipten 1 kişi eksik olarak - yani 3 kişi - şu anda OFP:RR'yi oynuyoruz. bir bölüm 1 saat sürüyor. belki daha da falzası. Bu sabah saat 5'te yattık ve 7.bölüme geçtik. Oyun tam anlamıyla taktiksel simülasyon (FPS). hele lider olunca açılan emir komutları bile harika. Lider olmasanız da komutlar ile yardım isteyebilir , düşman gördüğünüzü bildirebilir veya emirleri olumlu olumsuz şeklinde karşılayabilirsiniz.

"Rifleman.. two hundred fifty meters , North "



P
13 yıl
Yarbay

Eksiler
* Çözünürlük sorunu

* Grafiksel hatalar

* Knox'ın çok konuşması


* Karşılıklı multiplayer olmaması


* Silah sesleri ve oyun içi müzikler / baksanıza oynamaya bile deymez en önemlisi grafik olarak düşük vidiolarında belli oluyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Çavuş

abi o itoğlusu bir susmadı oyun başladığından beri lan bir sus da savaşalım allasen!



T
13 yıl
Binbaşı

Serinin diğer oyunlarını beğenmemiştim , umarım bu fikrimi değiştirir. İnceleme için teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.