Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
2016
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Opel Vectra CDX B2 Motor Sorunu
D
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yakın bir arkadaşımın aracında yaşadığı problemi sizlere aktarmak istiyorum. İnşallah bir çözüm yolu bulunur.

Araç Opel Vectra CDX, B2 kasa, 2000 model, otomatik vites, LPG sistemi mevcut.

Sorunları sıralıyorum.

1- Araç 4500 devirden sonra devir kesiciye giriyor, devir sensörü değiştirilmiş ancak bir düzelme olmamış. LPGde de, benzinde de bu sorun devam ediyor.

2- LPG modunda iken performansı berbat, rölanti devri çok düşük hatta stop etme noktasında. Dipgaz yapıldığında hafif bi atak sonrası tekrar performans düşüşüne uğruyor.

Araç benzinde iken biraz daha normal çalışıyor, daha iyi tepki veriyor LPGye göre ancak benzin modundayken de titreme var ve eskisi gibi performanslı çalışmıyor.

3- Bunca performans kaybına rağmen aracın yakıt tüketimi çok artmış durumda.

4- Araç sabah ilk çalıştırmada çok naz yapıyor. Hava sıcak dahi olsa, 12 saatlik bir bekleme sonrası çalıştırmalarda çok zorlanıyor.

Sürekli marşa basarak vs. 10-15dk sonra ancak çalışıyor.

5- Araçta muhtemel bir ateşleme sorunu var diye düşünüyoruz, zira bu 10-15dklık zorlama sonrası araç çalıştığında boğulmuş oluyor, çiğ benzin kokusu ve eksozdan atılan fazla benzin sözkonusu.

6- Araç servise gösterildi ancak net bir arıza bulunamadı, aracın beyni sorunlu deniliyor ancak kesin değil, beyni değiştikten sonra arızanın devam etme durumu var.

Arkadaşımın bana ilettiği sorun bu şekilde, yardımcı olursanız çok minnettar kalırız. Teşekkürler şimdiden.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.