Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
700
Tıklama
1
Öne Çıkarma
ONKYO TX-SV 545 Dolby Prologic Receiver ??? !!!
U
19 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ONKYO TX-SV 545 Dolby prologic Receiver
Zamanında aradaki fiyat farkından dolayı dobly dijital özelliği olan modeli yerine bu modeli almıştım.Fakat geçen iki seneye rağmen DVD ve speaker almadım.Fakat şimdik DVD+5.1 speaker almayı düşünüyorum.

Benim sormak istediğim:
Elimde bulunan recevier ile dolby dijital ses elde edebilirmiyim buna DVD nin katkısı olurmu.DVd bu kod çözümünü yaparmı ?
Yada bir dekoder kod çözücü bir cihazla bu sağlanırmı.

Eğer elimdeki recevier ile dolby digital receiver performasını kalitesini yakalayamazsam recevierı değiştirmeyi düşünüyorum.


şimdiden teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U t k U -- 18 Nisan 2005, 14:11:41 >

S
19 yıl
Yarbay

Günümüzde satılan bütün DVD oynatıcılar AC3 Dijital ses çözümü yapıp analog olarak speakerlara aktarabilmekteler. Receiverlar'ın devri aslında yavaş yavaş geçiyor.

Tavsiyem elinizdeki Receiver iş görür eğer bir receiver kullanmak isterseniz bununla devam edin ama kalabalık yapmasın vs diye düşünürseniz zaten alacağının DVD oynatıcı 5.1 ses çözümü için işinizi görecektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
19 yıl
Onbaşı

tam adamını buldun arkadaşım. ben yıllarca tx-sv545 kullanmış bir insanım. sana şöyle bir tavsiye vereceğim.
sakın bu tavsiyemi kafandan çıkarma:
bir tane divx player alıyorsun. onların artık geneli analog outputlu. aldığın divx playerin 5.1 audio outputunu onkyo nun multi channel girişlerine tek tek giriyorsun. daha sonra video çıkışını da tv ne giriyorsun. onkyo nun multi channel dümesine basıyorsun. artık dinlemeye hazır.
bak bu onkyo receiver zamanın çok kaliteli recieverlerinden. eğer satmak istersen düşük fiyat verirler ve kapma kaparlar. ampliye yazık olur.
ben sattım şimdi çok pişmanım. şöyle pişmanım: satıp sony str-db 1070 aldım. oda bayağı iyi ampli. sinema efekt seçenekleri çok iyi. ancak benim onkyonun ses kalitesi bir gömlek üstündü. dsitortion az bas tiz çok iyi özellikle bas. tek kusuru volum dümesi. biraz gevşemişti. oda yıllar sonra okadar da kötü değil.
onkyo nun 545 modelinden daha iyi bir ses istersen fiyat : 900euro. daha düşük hiç düşünme oyüzdende satma o aleti
sakın yeni model onkyo alma berbat. çünkü alacaktım vazgeçtim. ya yamaha ya da rotel , nad falan al. ama yamaha stereo da onkyona erişemez. nad, rotel geçer onkyo nu. yeni modelleri hepsi geçer.
eğer yeni reciever istersen onu da sub woofer yaparsın. çünkü yok pahasına gidecek.
sana hemen git al kolon tavsiyem : doğubank 2. kat ya mavi hifi yada can. marantz tannoy yetkili satıcısı. orda eğer bitmemişse tannoy mercury serisi 2 front 1 center 150 ytl. böyle ucuza bulamazsın iyice düşmüştü. kaldıysa yine düşmüştür. eski model ama baya iyiler. adamlarda fazla kalmış. eskiden fiyatı kolon başına 300 euro idi. bu fırsatı kaçırma.
onkyo ile de iyi uyum sağlar.
istesen daha sonra başka şeylerde ya zarım. hadi kolay gele


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
19 yıl
Teğmen

Dolbythx
Bahsetmiş olduğunuz Tannoy Mercury serisinin tam olarak model ismini yazabilir misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
19 yıl
Onbaşı

zannedersem tannoy mercury mx1 ve mxc. mx1 front veya surr olarak kullanılır. mxc ise zaten center.
nerde oturuyon eğer ist ise bir de doğubank karşısı forum audio var şimdi ismi değişti. orda jamo var. fiyatlarda acaip ucuzlamalar yapıyor şu son zamanlarda onlar da yardımcı olur. yada sirkeci gençten han en alt kat. orda mustafa abi var. kısa boylu şişman. oraya da git bi bak derim. genede her yeri gez
ben o tannoyun sadece centerini aldım. yani mxc. 50 ytl. mx1 ise 100 e verir galiba çünkü bana komple 150 ytl dedilerdi. center isteyince baştan 60 dediler 50 ye indiler.
bu arada tannoy çok kaliteli markadır. 3 milyarlık center leri bile var. daha yüksekleri de vardır.
mx1 i ben surr olarak öneririm önlere küçük gelebilir. çünkü 545 100w önler ve güçlü. arkalar ise 35 watt. mxc center için senin ampli ile iyi çalışır. center in senin 95 watt. mxc ise 100 watt
http://www.avguide.com/product/Speakers/Center_Speakers_(center_channel)/Tannoy/Mercury_mXC/414.jsp şu siteye gir ve mxc yi gör. orda mx1 i de bulabilirsin. bir de fiyat yazıyor ona da bak.
kolay gelsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
19 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yardımların için teşekkürler dolbythx arkadaşım yani benim anfim onkyo prologic 545 günümüzde DVd playerlar kodları çözdüğü için vede dijital çıkışları analoğa çevirdiği için dijital recevier anfi almaya gerek kalmıyor ben bunu anlıyorum.Doğrumu ?

şuan elimdeki anfiyi stereo modda dinliyorum hakikaten çok güçlü (5 x 100 ) ve kaliteli ses alıyorum.ama ben şimdi 5.1 speaker seti ve DVD alacağım Benim anfiye en uygun kombinasyonlar neler olabilir.

Bu iş için max bütçem 800 YTL .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yarbay

selamlar,

bende de onkyo tx ds 777 thx setifikalı amfi var, dynaudio front jbl center, magnat subım var.
simdi yapacaklarını yazayım,

1.alacagın dvd playerin icinde mutlaka ama mutlaka dolby digital ve dts kod cozucusu olacak.kod cozucusu olmazsa gercek dolby digital ses alamazsın!
2. 5.1 kablo ile dvd player in arkasından onkyonun multichannel girisine takacaksın,oehlbachın 5.1 kaliteli kablosu var fiyatıda uygundur. normal dandirik lale kablo ile baglama ses kalitesi iyi olmaz.
3.hoparlor kablosu olarakta elektrik kablosu kullanma, hifi dukkanlarda hoparlor kabloları satılıyor onlardan al, silver(gumus) alasımlı varsa onlar iyidir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
19 yıl
Er

peki argadaşlar bu 5+1 sipekır alırken hepsinin aynı marka olması daha eyi sonuçlar vermezmi.her guruba deişik marka almak kaliteli ve ekonomikmi oluyo yoksa başka sebepleride varmı anadınmı arkadaşlar bu gonuda bi fikir beyan ederlerse fakiride sevindirirler anadınmı
tamam


Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
19 yıl
Yarbay

yukarıda bazı arkadaşlar doğru cevap yazmışlar,bende bildiğimi söyliyeyim
onkyoyu bir preampli gibi kullanacan
onun için kaliteli ve içinde dd.dts hatta sacd dekodörü olan bir dvd okuyucu alman lazım
sonra kaliteli cinch lerle dvd okuyucusunu onkyoya baglıycan
hoparlör deyip geçme,alınan bu compact hoparlörler iyi degil,ama tabiki senin zevkine kalmış
bende eskiden onkyo 989 vardı,stereosunu begenmedigim için,çok araştırmalardan sonra şu sisteme geçtim
harman kardon signature 1.0(preampli analog 7+1)
toshiba SD 900(dvd player dts+dd+dvda dekodörlü,cd oynama kalitesi acayip,gelmiş geçmiş en iyi dvd playerinden
sansui AU-X1111MOS(sansuinin en iyi modellerinden
yamaha B-1(1977 yılından müzelik ama ses kalitesi hiç bir yeni alette bulamazsın)
sansui BA-F1
onkyo 5570
bu anfiler hepsi power ampflier(harman kardonon signature serisinin bloklarını kullandım begenmedim,bu eski anfilerin yerini tutmuyor)
infinity kappa renaissance(front hoparlör)
infinity video seri 2(center hoparlör)
infinity kappa 6.2 surround hoparlör)
subwoofer kullanmıyorum gerek kalmıyor



T
2 yıl
Çavuş

Merhaba,

Mesut bey sizin burada tavsiyenizi görünce çok mutlu oldum.

Ben hala bu ONKYO TX-SV 545 Dolby prologic Receiver sahibiyim. Bu aletle telefonumda Spotify uygulamasından müzik dinlemek istiyorum.
Acaba kablosuz Bluetooth ile nasıl kaliteli sesle müzik dinleyebilirim.

Mesela : ZeaLife Bluetooth Ses Adaptörü 5.0 Bluetooth Verici Alıcı 2'si 1 Arada Verici Alıcı cihaz alsam ve ONKYO RECEİVER 'a bağlasam nasıl olur?
Sizden tavsiye rica ediyorum.


Saygılarımla.
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttcengiz -- 10 Ağustos 2022; 20:2:8 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Speed-Step
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.