Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
897
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.
A
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese merhabalar. Birçok kişiye tavsiyelerde bulundum. bende sizden ufak bir yardım isteyeceğim.

Elimizde amatör olarak kullandığımız SAMSUNG HMX-Q10BP/XTR video kamera var. Performansı idare edilebilir. Ufak bir profesyonel olmayan belgesel projemiz var daha sonrada kullanacağımız için kiralama falan işine girmeyeceğim. Geniş açıda sıkıntımız var biraz. Profesyonellik açısından da istediğimi alamıyorum video kameralardan birçok video kamera kullandım md10000d olsun md9000d olsun diğer kaliteli handycamler olsun ama istediğimi alamıyorum. bilhassa dvd ye çekerken. tama güzel çekiyorlar kaliteli çekiyorlar ama bir fotoğraf makinesiyle çekilen videonun havasını alamadım. aradığım belki de o.

Şimdi sizden video kamera tavsiyesi istiyorum. Pek anlamam video kameralardan. En çok sıkıntı yaşadığım noktada dvd ye çekerken yaşadığım kalite kaybı. O konuda acemiyim belki de o yüzden kaynaklanıyor. Bütçe olarak şu an sınır koymuyorum ama kalkıpta 5000-7000 lirada veremem. 2000 falan olabilir.

Aradığım özellik demeyeyim ama beklentim geniş açılı lens olsun, gönül isterdi ki değiştirilebilir lensli profesyonel kamera alabilsem. Düşük aydınlatmalarda noise az olsun. Mümkün olduğunca arka planı bulanık yapabilsin. aldıktan sonra montaj kısmında sıkıntı çıkarmasın kaliteli olarak dvdye aktarabileyim. belki de ben hatayı montaj yaparken yapıyorum bilemiyorum.şimdiden teşekkürler.

Aslında dslr kameraların video tarzı tam istediğim gibi ama oda sıkıntılı uzun süreli çekimlerde. oda bir alternatif olabilir ama ne kadar mantıklı tartışılır.



A
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim hocam. Bütçeyi zorlarsam şöyle birşeyde bakabilirim aslında
http://www.fotografium.com/urun/sony-hxr-mc2000-profesyonel-hd-kamera.aspx



A
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

md9000-md10000 kullanıyoruz düğün çekimlerinde ama aktarma yaparken al eline cep telefonu daha iyi çeker o derece bir görüntü kaybı oluyor. Büyük olması dışardan bakanlar için avantaj haline geliyor sadece. elbetteo cihazlarda mükemmel kalitede çekiyor ancak convert yaparken kalite kaybı oluyor. O yüzdende vido kamera işine biraz uzağım ısınamadım.

dslr makine çekimlerini zaten biliyorum senelerdir fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Ama elimdeki makine video çekmiyor. Kendi bütçemle almayacağım için bunu makinemi değiştirmeyeceğim. yani ilave bir makine olucak her anlamda. birde uzun süreli çekimlerde dslr makineler sıkıntı yaratabiliyor. sensör ısınması vs. vs. o yüzden ne kadar canım istese de biraz temkinliyim.

Dediğim gibi video konusunda yeterince bilgi birikimim yok. Sıkıntımda o yüzden. Evet çok güzel çekiyor makineler ham halleriyle ama sorun convert ettiğimde başlıyor. O zaman diyorum neden pahalı makine alıyorum ki.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.