Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1182
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Olmaz olsun dedirten bir Casper deneyimi
B
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bundan bir sene kadar önce, Casper'in yeni çıkan modeli VIA M2'sini almıştım. Bilindiği gibi, söz konusu model Android 6 ile geliyor. Bu zaman zarfı içersinde müşteri hizmetlerine ayrı zamanlarda iki sorum oldu. Birinci sorum ve aldığım cevap:

S: Merhaba Söz konusu cep telefonu ile alakalı olarak 2 sorum olacak: 1. Hangi GPS sistemleri mevcut? 2. Telefon Android 7 güncellemesini alacakmı?

C:QualcommIZat. Andoid 7.0 için yanıltıcı olmamak adına net bilgi paylaşılmamaktadır. İlginiz için teşekkür eder, güzel günler dileriz.

Halbuki GPS sistemi derken öğrenmek istediğim, sistemin GPS mi yoksa AGPS sistemine göremi çalıştığı veya her ikisininde mevcut olup olmadığı şeklinde idi. Her nekadar her iki sistemde GPS olarak anılsada, kullanım amacınıza yönelik olarak birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları var. Müşteri temsilcisi bana marka ismi veriyor. İkincisi, "Android 7 için yanıltıcı olmamak adına bilgi paylaşılamamaktadır" ne demek?

İkinci sorum (1 ay önce gönderildi):

S: Merhaba. Şu anda sahip olduğum Via M2 model nolu telefonumun Android Güvenlik Yaması Düzeyi tarihi "1 Ekim 2016" ve sürümüde 6.0.1 dir. Eğer yanılmıyorsam Android için bugüne kadar birçok güvenlik yaması yayınlandı. Telefonumdaki yama düzeyinin bu kadar eski olması neden kaynaklanmaktadır?

(Okuyan arkadaşlara ufak bir not: Telefonun içindeki Casper'in kendi programını kullanarak, düzenli olarak yama veya upgrade yayınlanmadığını kontrol ediyorum.)


C: Yanıltıcı olmamak adına net bilgi paylaşılmamaktadır. İlginiz için teşekkür eder, güzel günler dileriz.

Bu saçma sapan cevap üzerine, aynı kişiye zehir zemberek bir cevap yolladım ve aldığım cevap:

C: Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. Talebiniz ilgili birime iletilmiştir.

O tarihten sonra, Casper benimle hiçbir şekilde iletişime geçmedi.

Telefondan yana bugüne kadar bir şikayetim olmadı. Ancak sattığı ürünün arkasındaki duruş ve satış sonrası müşteri ilişkileri bakımından, Casper açık ara sınıfta kalan bir şirket. Kurumsal bir kimliğe sahip olan bir firmanın pazarlama stratejisi sadece "saldım çayıra mevlam kayıra" babında satıştan ibaretse, şu anda olduğu yeri bile asla ve kat'a hak etmiyor. Yerli malı yurdun malı "Casper"ın bende bıraktığı etki sadece pişmanlık.

Yorumlar sizin.



E
6 yıl
Yüzbaşı

kesinlikle haklısınız.

telefonları gayet başarılı olmasına rağmen mobil tarafta satış sonrası destek ve müşteri memnuniyeti açısından başarısız bir marka.

en basitinden, bazı markalar (eskiler bilir, darkhardware'in darkhardware olduğu zamanlarda mesela asus temsilcisi vardı forumda. bir çok sorunu kendi inisyatifi ile hallettiğini bizzat okuduk, gördük) resmi/gayrı resmi kullanıcı profilleri oluşturuyor burada da. tamam herkesin her sorununu çözemez ama, hiç değilse bilgilendirme yapar, yol gösterir, fikir verir vs.

ama bakıyoruz casper'dan tık yok.



H
6 yıl
Binbaşı

Casper, GM gibi markalar reklamlarda kurumsal firmalar gibi görünse de aslında merdiven altı firmalar. Fazla bir şey beklememek lâzım. General Mobile'a bir süre önce elimdeki bir ürünleriyle ilgili bir mail atmıştım, tenezzül edip cevap bile vermediler. Mail adresi firmanın sitesindeki iletişim başlığındaki adres.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
6 yıl
Yüzbaşı

aynı soruyu ben de yazdım. gelen cevap şu:

"Merhaba;
Cihazınız için üst sürüm ve ara iyileştirme güncelleme planı bulunmamaktadır."

bu kadar. bitti.





Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Teğmen

Lanet olası bir marka.



B
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: exposure

aynı soruyu ben de yazdım. gelen cevap şu:

"Merhaba;
Cihazınız için üst sürüm ve ara iyileştirme güncelleme planı bulunmamaktadır."

bu kadar. bitti.



Hepsi değilse bile çoğu cep telefonu markası, satın alınan ürünü bir kez üst modele upgrade yaptığı halde, hedefi Türkiye'nin önde gelen bilişim markalarından biri olma olduğunu beyan eden bir Casper bu konuda tüketicileri neden enayi yerine koyar anlamak mümkün değil. Bu pazarlama statejisi ile piyasanın diğer büyük oyuncuları ile bu şekildemi rekabet edeceğini düşünüyor bunlar? Birde Amerikalı bir CEO getirmişler yönetime - bütün bunlar bu kadının başının altındanmı kalkıyor yoksa o klasik Türk tipi iş yönetimi karşısında eli kolu bağlanıp, teslim bayrağınımı çekti bilmiyorum ama tecrübelerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim, ister şirketin ismi cismi yabancı olup Türkiyede faaliyet gösteriyor olsun, istersede bir Türk şirketinin başına yabancı bir CEO getirsinler, farkeden hiçbir şey olmuyor. Devlet devletliğini yapmadıkça, tüketiciler bilinçli ve uyanık olmadıkça piyasayı her yönden domine edenler holdingler oluyor.

Caspermi? Bir daha asla.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.