Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
718
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ofis ağına uzaktan bağlanmak.
N
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba;

Ofisimde Mikrokom GMS.NET isimli Sql tabanlı bir muhasebe programı kullanıyorum. Sabit IP'm var.

Ofisteki modeme gerekli port yönlendirmelerini yaptım, Windows firewall ayarlarından da ofis anamakinasına uzaktan bağlanmam için gereken portları açtım.

Evdeki bilgisayarıma programı terminal modunda yükledim, ana makina veritabanı adresi olarak ofis IP adresini girdiğimde veri tabanı bağlantısı sağlanıyor.


Programımızın birde veri tabanı haricinde lisans bağlantısına ihtiyacı var. Evde bu bağlantıyı gerçekleştiremedim. Bu nedenle program demo olarak çalışıyor.

Lisans bağlantısını gerçekleştirebilmem için ofisteki ağa bağlanıp anabilgisayarın c sürücüsünü ağ bağlantılarımın içinde klasör olarak görmem gerekiyor. Bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.


Sorum şu evimdeki bilgisayardan ofisimdeki ağa nasıl dahil olurum. Yani ofis ağında diğer bilgisayarlar yan yana görünüyorya oraya evimdeki bilgisayarıda ekleyebilir miyim?

Bunun için anladığım kadarıyla Hamachi tarzı bir programa yada bir donanıma ihtiyacım var. Bilgisayarcının biri Fortigate Firewall VPN diye bir cihaz almamı önerdi. Bunun daha ucuz bir çözümü varmıdır.

Firewall ihtiyacım yok. Günlük harici diske yedek alıyorum. Virüs bile bulaşsa kaybım 1 günlük olur bu nedenle firewall parası ödemek istemiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.



C
4 yıl
Yüzbaşı

Selamlar ,


Ofis networkünüze vpn ile bağlanmanız gerekiyor.Draytek in vpn destekli cihazları vardı ekonomik ve sağlam ürünlerdir veya elinizde kullanabileceğiniz eski kullanılmayan bir bilgisayar var ise pfsenes yükleyip vpn sunucusu olarak kullanabilirsiniz.Sunucu altyapınız var ise Hyper-V üzerinde direkt sanalda da pfsense yapılandırılabilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.