Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
140
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Notebook Garantisi ve Yangına Sebebiyet
Z
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba, direkt konuya giriyorum.

Bilinen bir siteden Notebook aldım. Ve bir ay kadar sonra sorun oluştu. Kargoyla Teknik Servise gönderdim ve onarıldı. Gönderdiler.

Eve gelince şarj aletinin kablosunun eksik olduğunu fark ettim. Hemen firmayı aradım ve kabloyu bugün gönderdiler.

Şarj aleti kablosu ve adaptörü birbirine taktıktan sonra Notebook şarj olsun diye taktım ama şarj olmadı. Direkt aradım durumu anlattım ve sorun olmadığını belirtti. Neyse, telefon kapandıktan sonra Notebook şarj almaya başladı.

Notebooku şarja bırakıp bir saat evden çıktım. Eve girince direkt odama girdim otururken şarj adaptöründen hafif yanma sesi duydum ve sonrasında dumanlar çıkmaya başladı. Evde olmasaydım yüksek ihtimal yangın çıkacaktı.

Direkt aradım Müşteri Hizmetlerine durumu anlattım. Yeni bir şarj aleti talep ettim. Sonrasında dava açacağımı belirttim.


Hakkımı nasıl arayabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Avukat arkadaşlar yardımcı olur musunuz? @Balotelli @HADO77



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Balotelli , @HADO77
G
8 yıl
Teğmen

Hacı dava aç pc yi iade iste



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

H
8 yıl
Yarbay

geçmiş olsun.

bir kere daha ilgili firmaya başvurun ve ürünün iadesini talep edin. muadil ürün ya da para iadesi talebinizi yazılı olarak yapın.
duruma göre tüketici heyetine başvurun.

yangın ihtimalinin kesin olması gerekiyor. yani bu neviden bir cihazın ilgili bozukluğunun yangına sebebiyet verebilecek durumda olması lazım. heyet inceleme yaparken 'açmayı düşündüğüm tazminat davasına da medar olacak şekilde cihazın yangın çıkarmaya elverişli olup olmadığının da tetkikini talep ediyorum' diyebilirsiniz. her halukarda bir bilirkişi incelemesi gerekir diye düşünüyorum.

pc deki bazı parçalar yangına sebebiyet verebilir deniyor. ancak bunun oluşma koşulları konusunda kullanıcının da hatasının olmaması lazım ve koşulların objektif olarak değerlendirilebilmesi gerekiyor.

bu şartlarda size zorluk çıkaracaklarını zannetmiyorum. en kötü para iadesi alırsınız.

saygılarımla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zodiac Killer
Z
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim.

İlgili firmayla tekrardan konuştum ve inceleme için şarjı göndermemi istediler. Eğer gönderirsem hakkımı arayamam diye düşünüyorum.

Eğer bunların sonucunda para iadesi olacaksa hiç uğraşmayım. Para iadesi yerine yeni bir şarj gönderecekler.

Eğer düşüncem doğru ise, yangına sebebiyet olursa sonucu ne olur?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HADO77
H
8 yıl
Yarbay

olayın anlattığınız şekli tamamen sorunlu bir ürün almışsınız.

...... şti ne

.... aldığım ürün .... tarihinde şu sorunu çıkardı. garantiden geldiğinde eksik parça vardı. bu parça talep edildiğinde temin edilebildi. kullanıldığında şarj etmedi durum size bildirildiği halde sorun yok dediniz ve sonrasında cihaz ..... durumuna sebebiyet verdi. yangın tehlikesi geçirdiğimden ötürü ilgili cihaz hakkında olumlu bir düşüncem kalmamıştır. iş bu nedenle cihazın iadesi ile ödediğim paranın tarafıma geri verilmesini, iade anında yapılmazsa yapılmamış sayılacağından hakem heyetine başvuracağımı bildiririm. saygılarımla...

şeklinde kısa ama durumunuzu anlatan yazılı iki nusha ile başvurun ve bir suret alın. bu andan sonra hakeme heyetine başvurabilirsiniz.



"Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir."


MADDE 56 – (1) Üretici ve ithalatçılar, tüketiciye yönelik üretilen veya ithal edilen mallar için içeriği yönetmelikle belirlenen bir garanti belgesi düzenlemek zorundadır. Bu belgenin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcıya aittir.
(2) Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlamak üzere asgari iki yıldır. Ancak, özelliği nedeniyle bazı malların garanti şartları Bakanlıkça başka bir ölçü birimi ile belirlenebilir.
(3) Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
(4) Hangi malların garanti belgesi ile satılmak zorunda olduğu ile diğer uygulama usul ve esasları yönetmelikle belirlenir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Zodiac Killer
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.