Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
483
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nokia markası Android 9 güncelleme sistemini anlattı
E
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Akıllı telefon üreticilerinin bugün karşılaştıkları en büyük eleştiri elbette güncelleme konusunda oluyor. Diğer marka daha erken güncelleme verirken kendi markası geride kalan kullanıcılar haliyle firmayı eleştiri yağmuruna tutuyor.


 


Güncellemeler nasıl hazırlanıyor?


 


Geçtiğimiz yıllarda HTC’nin bir Android güncellemesini nasıl hazırladığını ve hangi aşamalardan geçtiğini anlattığı bir infografik görmüştük. HMD Global da Nokia telefonları için nasıl güncelleme hazırladığını anlatma gereği duydu.


 


Aslında Nokia güncelleme verme açısından kullanıcılarını oldukça memnun ediyor ve katalogdaki hemen her modeline en yeni güncellemeyi sağlamaya çalışıyor. Firmanın paylaştığı infografik de güncelleme aşamalarını detaylandırmış.


 


Ayrıca Bkz.Hangouts kapanış süreci Ekim ayında başlıyor

İnfografiğe göre güncelleme süreci Google’ın gönderdiği kod tabanı ve platform geliştirme setinden oluşan paket ile başlıyor. Bu aşamada yonga seti tasarımcısından gelen yeni yazılım sürümü bekleniyor ve pakete dahil ediliyor.


 


Sonrasında Nokia’nın Android One gibi programlara uyum sağladığı aşama geliyor. Bu noktada Nokia reklam yazılımlarına yer vermeyecek akıcı bir ara yüz sunduğunu ifade ediyor. Uyumluluk sonrasında ise güncellemenin testleri başlıyor.


 


Bu aşamada operatör gereksinimlerine göre testler yapılırken aynı zamanda farklı kullanım senaryolarına göre testlerin yapıldığı paralel bir süreç de başlıyor. Bunlar tamamlandığında ise 120 bin kişiden oluşan beta süreci başlıyor. Testler esnasında problem oluşursa uyumluluk aşamasında geri dönülüyor.


 


Son aşamada ilk olarak uygunluk testi yapılıyor. Testte problem oluşursa bu kez önceki test aşamasına dönülüyor. Oluşmazsa kalite testleri yapılıyor ve operatör kilitli olanların operatörlerine nihai sürüm gönderiliyor. Ülkemizde rastladığımız bir şey değil ancak pek çok ülkede operatörler güncellemeyi ayrı olarak sunuyor.


 


Diğer taraftan Nokia telefonları için Android 9 yol haritası da yayınlandı. Haritaya göre Android One telefonlarından Nokia 5.1 Plus, Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 7.1 ve Nokia 7.1 Plus modelleri güncellemeyi almış durumda. Nokia 8 ve Nokia 8 Sirocco hali hazırda almaya başladı.


 


Ay sonuna kadar Nokia 2.1, Nokia 3.1, Nokia 3.1 Plus, Nokia 5.1, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerinin güncelleme alması bekleniyor. Nokia 1 ve Nokia 3 ise yaz aylarına doğru güncelleme almaya başlayacak.


 

 Haberi Portalda Gör

9.0 ile coğu marka eline yüzüne batırdı.
Yoruma Git
intel7mix - 5 yıl +7
Q
5 yıl
Yarbay

Test süreci her elektronik cihaza gelecek olan güncelleme de olan bir durum fakat teste katılma rakamı olan 120.000 kişinin belirtilmesi haberin en bomba detayı.




İ
5 yıl
Yarbay

9.0 ile coğu marka eline yüzüne batırdı.




A
5 yıl
Yarbay

Bu kadar hata bu kadar test bu kadar güncelleme.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
5 yıl
Binbaşı

İnşallah ay sonuna kadar Nokia 6 ya Android 9.0 Pie gelir.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

H
5 yıl
Yarbay

Yuh giris seviyesine bile guncelleme veriyor helal be

Zamaninda mallik yapip ilk ve son kez zamzung almistim zamaninin en iyi 3. Cihaziydi (1 s2 2s1 3wonder) saolsunlar tek guncelleme vermemislerdi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.