Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
550
Cevap
51526
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Nissan 'PULSAR' Fan Club (25. sayfa)
C
4 yıl
Teğmen

arkadaşlar merhaba

auto stop özelliğini ben tekrar açana kadar kapatma yöntemi var mıdır? Normal tuşundan kapatınca arabayı bir sonraki kullanımda tekrar açılıyor bildiğiniz gibi.

Eco modu öyle değil sanırım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi churchy -- 12 Eylül 2020; 11:5:24 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
Maalesef yok. Ama İngiltere forumundan bir eleman kalıcı olarak kapatmıştı kaput açık sensör soketini telle kanallayarak. Bulabilirsem atarım linkini buraya.




Bu mesajda bahsedilenler: @churchy
C
4 yıl
Teğmen

bir de araba hızlanırken gelen seslerle ilgili sizlere sormak istediğim biraz kafamın takıldığı noktalar var.

resimde işaretlediğim yerden bazen 2500 devir üzerinde gır gır gibi bir ses geliyor fan sesine de benziyor. işaretlediğim alana parmağımla bastırdığımda kesiliyor ses. ne olabilir sizce? turbo ile ilgili mi acaba?

< Resime gitmek için tıklayın >

yine araba ivlemenirken ıslık sesi gibi bir ses te geliyor. bu turbo mudur normal mi?



O
4 yıl
Er

aynı sorunlar bende de var 1900rpm civarında cırcır böceği gibi bir ses oluyor turbodan kaynaklı bu ses normal. diğer sese gelince tam o kanalın hizasından ön camın başladığı yerdeki kısma hafif bastırınca ses kesiliyor. Diyarbakırda bir usta pulsarlarda görüldüğünü stabilize vb şartlarda titremede içerdeki bazı boruların ses yaptığını ufak bir sabitleme ile kalıcı olarak çözüleceğini söyledi onun dışında trim sesi de yok zaten



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
daha önce yazdığım ingiltere froumlarındaki kaput yöntemiyle start/stop kapatma psorunu buldum linki aşağıda.
Resimlerle de anlatmış elemena.

Start/Stop iptal




Bu mesajda bahsedilenler: @churchy
F
4 yıl
Çavuş

Arkadaşlar, aracın 50.000 km bakımı geldi. Yetkili servis 1.300 TL fiyat çekti (hava-yağ-polen filtresi-motor yağı-bilgisayarlı arıza kontrolü ve balata kontrolü). Bostancı sanayideki Nissa Grup a sordum. hava-yağ-polen 200 tl motor yağı 300 tl işçilik 150 tl olmak üzere 650 tl istedi.

Ben de filtrelere ve motor yağına internetten baktım gayet uygun fiyata gelenler var ancak yanlış parça almak istemiyorum. 1.5 dci için filtre ve yağ önerileriniz varsa paylaşabilir misiniz? Parçaları kendim alıp sadece işçilik için bir ustaya götürmek istiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
filtresi 1.2 ile aynı mı bilmiyorum ama bulabilirsen Mahle yada Knecht filtre tavsiye ederim. Ben Knecht aldım son bakımda, orjinali gibi yağlı filtre.
Motor yağı olarak ise liqui moly öneririm. Biraz pahalı gelebilir ama farkını bizzat kendin de görürsün. Yağ seçiciden bakınca 1.5 dci için top tec 4400 5w-30 veriyor sitesinde.

n11 de en ucuz 280 tl
https://www.n11.com/yedek-parca-otomobil/servis-parcalari/motor-yagi




Bu mesajda bahsedilenler: @fathkurnz
E
4 yıl
Er

ARKADAŞLAR MERHABA 2016 1.5 TEKNA KULLANICISIYIM GRUBA EKLER MİSİNİZ



E
4 yıl
Er

aracımda 3 yıldır tık bile yok 90 binde şuan ancak geçen günlerde sistem start stop hatası verdi hata ile beraber el freni, esp, abs lastik basınç sensörü aynı anda yanıyor ve bir süre sonra sönüyor yetkili servis arıza tespit için pc ye bağladı ancak hata yok dendi akü gerilimide ölçüldü normal dendi aracı boşta sürersen aynı hatayı verir dediler başına gelen var mıdır


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
aramıza hoş geldiniz. Bahsettiğiniz arızayı ben yaşamadım, ama muhtemelen akü gerilimi aşırı düşmüştür sistem hata vermiştir. Daha sonra akü şarj olunca yeterli gerilime ulaşmış ve arıza bildirimi kapanmıştır. servisde arıza kaydı çıkmaması da bu ihtimali güçlendiriyor. İnşallah böyle bir olaydandır.




Bu mesajda bahsedilenler: @eczabdullah
F
3 yıl
Çavuş

Hocam hayırlı olsun öncelikle. Araç hangi paket ve kaça aldın acaba? (km sinden dolayı hatasız olduğunu tahmin ediyorum)

debriyaj sorunu bende de var. (1.5dci ntec benimki) çok sık araç kiralarım. clio egea vs. bu araçlardan sonra kendi aracıma bindikten sonra sol ayağım biraz afallıyor. dizel sesi bana da yüksek geliyor özellikle düşük viteslerde. Bir de araç 4. vitese geçene kadar şanzıman aralığı tam düzgün değil gibi. yani 3 e atsanız fazla geliyor, 2 ye alsanız boğuluyor gibi oluyor bazı durumlarda. ama 4 ten sonra yağ gibi akıyor. 170 leri gördüm bana mısın demedi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @anchorman
A
3 yıl
Binbaşı

Teşekkürler hocam. Aracı 1 ay önce 157 bin TL ye aldım. Tekna modeli. Araçta dolu hasarı var. Serviste yapılmış tabii. Kazası boyası vb yok.
Km az olsun diye tercih ettim dolu hasarına da takilmadim.
Dizel gürültüsü için torpidoyu çıkarttım o boşluktan göğüs duvarına akustik sünger yerleştirdim ancak istediğim sonucu elde edemedim. Daha önceki aracımda amatör boyutta ses yalıtımı yapmıştım ama bu araca daha fazla bir şey yapmayı düşünmüyorum.
Hatta geçen gün arkadaşın Kia ceed aracına binip diZel sesini dinledim desibel ölçümü yaptım. Bizim araclardan sessiz çalışıyor. Motor sesi uzaktan ve derinden geliyordu.
Bir de direksiyonu hareket etmeden önce durdugum yerde hızlı cevirdigimde direksiyondan bir ses geliyor.
Evet o vites aralığı konusunda size hakveriyorum.
Hepsi bir yana uzun yolda aracımı sürmekten cok keyif alıyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fathkurnz
F
3 yıl
Teğmen

Arkadaşlar merhabalar
1.2 ntech otomatik vites Pulsar almayı düşünüyorum. Yaklaşık 175bin TL fiyat çekiyorlar. Bu araç bu şişkin piyasada bu fiyat edermi yada aslında etmesi gereken fiyat nedir. Aracı binmek için almayı düşünüyorum al satci değilim 4kisilik bir aileyiz bu araç yeterli olur mu? Konu ile ilgili aracı kullanan ve bilen arkadaşlar yorum yaparsa memnun olurum. İlginiz için hepinize şimdiden teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Çavuş

O direksiyon sesi bende de var. manevra yapacağım zaman direksiyonu çevirdiğimde vıjjjjj gibi ince bi ses geliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @anchorman
F
3 yıl
Çavuş

hocam 1.2 pulsar için sanki yüksek fiyat. yakıt konusunda üzülebilirsin o paraları verdikten sonra. 175k bütçen varsa piyasa arabalarından bakabilirsin. tabi aynı model ve temizini bulabilir misin bilemiyorum. ama bana fiyat yüksek geldi




Bu mesajda bahsedilenler: @faatih
F
3 yıl
Çavuş

Arkadaşlar, servis ön balatalar için 760 TL fiyat çekince kendim dışardan balata alıp işçiliği için destek almaya karar verdim. Ancak piyasada bosch marka balatalar için çok sayıda ses şikayeti var. Balata önerisi olan var mı? Ferodo ve trw konusunda bi kaç duyum aldım. Açıkçası çok bilgim yok.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
3 yıl
Binbaşı

Eski aracım jettaya servis yüksek fiyat verince araştırma yapmış Ferodo nun zaten OEM marka oldugunu öğrenip onu taktırmıstim. Sitesine girip baktığınızda 100 yıllık firma olduğunu göreceksiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @fathkurnz
D
3 yıl
Er

Aldınız mı bilmiyorum ama n11 de ferodo marka balata var 275 TL.. Alın sanayide taktırın. Zaten sanayide de en kalitelisini almışsın diye yorum yapıyorlar. Boşuna servise para vermeyin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fathkurnz
D
3 yıl
Er

Merhaba arkadaşlar 2017 model nissan pulsar tekna aracım var ve ilk sahibiyim 46 bin km.de ve inanılmaz memnunum. Arabanın sadece sürüşü bile bana keyif veriyor açıkçası. Sorum şu olacak örneğin ön cam kırıldı? Ne yapacağız nerden bulacağız.. Ne bilim arka tamponu değiştirmek gerkti ne yapacağız. Ya da bir yerden bişey oldu.. Motor konusunda sıkıntım yok cunku renault qashqai 1.2 ve nissan micra/juke aynı parçalara sahip. Orda bir sorun olacağını sanmıyorum ama size zahmet bu parçalar hakkında dusunveleriniz nedir. 5 sene daha binerim bu araca. Not: corolla aracımda arka kelebek cam kırılmıştı hemen buldum bunda nasıl bulacağım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Çavuş

Henüz almadım ama Ferodo almaya karar verdim ben de. Teşekkür ederim cevap için.




Bu mesajda bahsedilenler: @deulion