Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
855
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nişantaşı Üniversitesi Hava Trafik Kontrol Bölümü Rezaleti
V
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Hem yks sınavına az kala tercih amacıyla havacılık forumunu gezen arkadaşlar için, hem de havacılık alanındaki dostlara kendi mağduriyetimi paylaşmak için bu konuyu ele alıyorum.

2016 yılında Nişantaşı Üniversitesi Hava Trafik Kontrol bölümüne yerleştim. Tercih zamanı, üniversite tarafından öğrencilere okulun yetkili eğitim organizasyonu olduğu söylendi ve sitelerinde yer aldı. (O zamanlar SHGM nedir, yetki nedir bilmediğimden bunu SHGM'ye sormak aklıma gelmedi.) Okulun ilk gününde öğretim görevlilerinden öğrendik ki böyle bir yetki söz konusu bile değilmiş. Uzun zamandır bu iş çözüleceğinden bahsedildi ancak sürekli yapılan simülasyon pazarlıkları, eğitim ücreti pazarlıkları ile henüz bir iş başarılamadı. 2020, 2021 mezunları ile 2022 mezunu olacak olan öğrenciler, tek çalışabileceği yer devlet kurumu olmasına rağmen devlet, verilen eğitimi tanımadığından işsiz olarak hayatlarını sürdürmekteler. 2021 Mart ayında yetkili eğitim organizasyonu belgesi alındı ve mezun öğrencilere kurs verileceği haberi geldi. (Ekim 2019'dan beri bu işin böyle yapılacağını biliyorlardı ancak yetkiyi ancak bu tarihte alabildiler.) Ancak hala öğrencilerin kayan hayatını düşünmeyip fiyatta pazarlık yapıyorlar ve insanları mağdur etmeye devam ediyorlar. Bu yazıyı kısa tutmak istedim ancak detaylı okumak isteyen olursa aşağıdaki linkten ulaşabilirler.

Havacılık bölümlerinden tercih yapacağınız zaman lütfen gideceğiniz kuruluşun gerekli sertifikasyona sahip olup olmadığına bakın ki tüccarların eline düşmeyin.

ilgili link: https://tolgaozbek.com/haberler/egitim/nisantasi-hava-trafik-kontrol-bolumu-mezunlari-ogrencileri-ne-yapacak//



X
3 yıl
Er

Hocam iyi günler. Ben Fırat Üni. Hava Trafik Kontrolörlüğü bölümünü kazandım. Her şeyimiz okey şuan hiçbir sorun yok kayıt yaptırabilmem için. Ek olarak da Erzurum Atatürk Üni. bilgisayar mühendisliğini kazandım. Hava trafik bölümü daha çok ilgimi çektiği için oraya kayıt olmak istiyordum ancak bir şey öğrendim: Radar sistemi, kule sistemi Fırat üniversitesinde yokmuş. Abim (kendisi hava trafik kontrolörüdür) hava trafik kontrolörlüğü bölüm başkanıyla 1 saate yakın telefon konuşması gerçekleştirmiş. Telefon konuşması sonucunda bu "radar" sisteminin ne zaman geleceğine dair net bir bilgiye onların da sahip olmadığını, TÜBİTAK ile görüşmelerinin Eylülde olduğunu öğrenmiş. Ayrıyetten 2 yıl içerisinde kesin gelmesi gerektiğini öğrenmiş. Aksi takdirde lisans ile ilgili sorunlar yaşayıp, mesleğe atılamıyormuşum. Sizin açtığınız donanım haber formundaki haberi de okuyunca tedirginliğim iki katına çıktı. Bu konu hakkında sizden bilgi almak istiyorum.



V
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Hocam merhabalar. Forumun bildirim gelmeme azizliğine uğramış olduk. Umarım kayıt olmamışsınızdır. Çünkü bu bahsi geçen meydan ve radar simülasyonları öyle küçük rakamlar değil. 8 haneli rakamları zorluyor ve bir devlet üniversitesinin bunu karşılayacak bir bütçesi var mı bilemiyorum



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.