Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1719
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nette satılan yedek parçaların orjinallikleri hakkında (özellikle parçacı arkadaşlar buraya)
N
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Araç için balata vs. bakıyorum. Mesela ferodo marka balatayı orjinal olduğundan emin olduğum bir yer 225 tl'ye satıyor. Çok büyük ihtimalle orjinal satan başka bir yer 360 tl yazmış. Bir de son senelerde mantar gibi türeyen parçacı sitelerden birisinde 160 tl'ye satılıyor. Çok saçma bir şekilde çiçeksepeti'nde de 190 tl'ye satılıyor mesela. Avrupada satış yapan yabancı sitelerde ise fiyatlar 330-360 arası değişiyor aynı parça için.
Merak ettiğim konu şu, birisinin 360'a sattığını öbürü nasıl 160'tan satabiliyor? Ya piyasada ciddi miktarda sahte ürün var, ya da stok fazlası vs. malları ucuzdan mı veriyorlar?
Forumda parça işiyle uğraşan kişiler vardı sanırım, özellikle onların yorumlarını bekliyorum.



T
3 yıl
Yarbay

Belki forumda çok defa yazıldı, çizildi. Her parça kendi çapında orjinaldir, orjinal Ferodo nasıl yani the original ferodo işte markası. Adamlar orjinal değil demiyor ki?

Yok farklı türden orjinal mi arıyorsunüzerine yazarsın Ferodo olur sana orjinal. Kutu yaparsın içine koyarsın olur orjinal. Etiket basarsın üstüne yapıştırırsın olur yine orjinal. Ya da bunların hepsini birden yaparsın olur ful +ful orjinal. Sonra mı? Sen bir parçayı al da elbette mahkemeye verir hakkını ararsın sorun değil. O da artık farklı bir macera olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 13 Mayıs 2021; 1:7:58 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Soruyu yanlış anladınız sanırım.
160 tl'ye satılan ile 360'a satılanın aynı parça olma ihtimali nedir onu merak ediyorum. Ya birisi depo boşaltırken öbürü kazık fiyat çekiyor. Ya da piyasada bol miktarda sahte mal var. Zira bu tür uyguna satan yerler son 1-2 senede türedi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tenekekutu
C
3 yıl
Binbaşı

Ürünün sahtemi gerçekmi olduğunu anlayınca bile kabul etmeyen esnaflarımız var,daha düne kadar az km'li almanyadan getirdikleri araçlardan parçları kusursuz şekilde söküp arizali yada yan sanayi parçayı takar orjinali bayilere verip bayilerde bunu orjinal diye araçlara takıyordu ümraniye sanayide kaç defa bununla ilgili operasyon oldu, şu yedek parça işinde dönen üç kağıt baya büyük

Aynı marka orjinal ürünü birisi 200 liraya satıyor diğeri 300 liraya, 300 liraya satan o sahtedir diyor 200 liraya satan o şisirmis fiyatı diyor ürünü satmak için bir anda tüm parçacılar üç kâğıtcı ilan ediliyor acayip bir sektör





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 13 Mayıs 2021; 1:16:37 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tenekekutu
T
3 yıl
Yarbay

Sürümü olmayan parçalarda olur ama sürümü olan bakım,sarf malzemeleri o kadar stokta kalmaz, o kadar indirimde. Bilmem ne sensörü vardır kırk yılda arıza yapacakta satacaksın hatta turbo gibi bazı parçalarda yine aynı onlarda yarı yarı yarıya fiyat belki olur.

Sebebi vatandaşımızın olaylara çoğunluğunun fiyat odaklı bakması. Burada anket yapın örneğin yetkili servis fiyatları pahalı mı yoksa kazık mı diye sorun çoğunluk kazık der, pahalı bile demez. Parçacıların eski tüfek olanları bu işlere girmez fakat dolandırıcılar bu pastadan elbette pay almak isteyecektirler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 13 Mayıs 2021; 1:16:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Canbey96
C
3 yıl
Binbaşı

Sürümden kazanan firmalar var toplu alir uyguna satar stoğu eritir tekrar aynı şekil sürümüne devam eder pahalıya satan az alır az satar bana yeter der,kim kime kaça satabildiyse, artı geçen iş makinasının klima kayışı kopmuş servis 500 lira dedi,kadosan sanayide 250 lira fiyat aldım aynı marka ürünü bunlara satan firmadan karaköy'de faturalı kutulu orjinal ürünü 30 liraya aldım önceki fiyat aldığım yerler orayi sahte ürün satmak dandik ürün satmakla suçladılar piysalara bir acayip



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
C
3 yıl
Binbaşı

Ağar satılan sürümü pek olmayan ürünlerde'de kâr marjı fazla oluyor Cat için istanbul'da perkins motor enjektörü perkins bayisinde 1.900 tl iken ankara bayisinde 1.200 liraydı ankara bayisi sürümden diyordu istanbul bayisi pek satılan bir model değil diye pahalı derdi

Ama arkadaşın dediği gibi balata bir mağazada 160 lira diğer mağazada 360 lira olunca aklıma amozan sistemi geliyor sipariş geçince oda stok tutmadan,tutan kişiden kişiden aninda sipariş geçip müşteri'ye ulaştırıyor az iş çok kâr mantığıyla

Çoğu parça sitesinde adres vs.yok sabit sat bile yok bu şekil aradan kâr alıp aldığı sıparişi öbür taraftan kendi adıyla alıcıya ulaştırıyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 13 Mayıs 2021; 1:23:38 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tenekekutu
T
3 yıl
Yarbay

500 TL'ye satılan ürün 30 TL olmaz. İstediği kadar elde kalsın kimse o fiyata vermez. Eğer ürün orjinal ise buradan çıkarılacak tek sonuç size 500 ve 250 TL fiyat veren yerler ile bir daha çalışmamanız. Tabi öncelikle o ürünün orjinal olduğunu teyit etmek gerekli. Bu da eğer kutusu veya garanti belgesi varsa ki olmalı orjinal ise çok basit, üretildiği fabrikaya telefon veya mail atmanız yeterli.

Sürümden kazanmaya gelince yine 360 TL olan malın sürümden kazanması 160 TL olmaz. Reno-Dacia,Toyota,VW ve Opel grubuna az çok bilirim yani bir şekilde belli aralıklar ile alışverişim oluyor. Parça koduna göre geçtim ülkemizi tüm dünyada fiyatlar nasılmış araştırmak artık internet sayesinde çok kolay. Kar marjları da zaten üç aşağı beş yukarı tüm firmalar da aynı. 360 TL olan malın sürümden kazanması en düşük 250 TL olsa olsa olur ( o da her markada olmaz yine ). Eğer 360 TL olan mal bir yerde 160 TL ise ya ürün sahtedir ya çalıştığınız yerde ticari ahlak olarak sorun var demektir.

Maliyet artma adına adres belli olsun olmasın önemli değil, parça işinde esas maliyet stoktur. O yüzden zaten piyasadaki büyük oyuncular az çok bellidir. Çoğu buradan alır-satar. Orjinal ürünler malum servisler bayi ağları sayesinde daha çabuk temin edebiliyor ve fiyatlar daha stabildir. İş makinası sektöründe kar marjları daha fazla olsa bile %50 ve üstü yine olmaz. Fakat adı sanı duyulmamış yan sanayi ürünlerde inanılmaz fiyat çekenler oluyor mu olur elbette dikkatli olmak lazım.

@Canbey96




Bu mesajda bahsedilenler: @Canbey96
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.