Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
25
Cevap
1124
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Netspeed - Millenicom - Turknet, Hepsinden mi uzak duralım
C
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hepsinden uzak duracaksak ne kullanacagiz? Taahhutsuz internet gerekiyor. Hepsi kötüleniyor bu iss lerin. Tamam şans işi, tamam sorun yaşamayanlar yorum yapmıyor vs. Ama ne kullanalim arkadaslar? Hepsini deneyeyim desem zirt pirt yok kurulum ucreti yok x ucreti para mi verecegim? Acil internet gerekli, denemekle vakit geçiremeyiz. Gerçekten cok kararsiz kaldim hangi iss konusunda

Ordu merkezde bu 3 iss den birini kullanan varsa pm atsin, deneyimlerini ogrenmek istiyorum



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Yüzbaşı

up



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Y
4 yıl
Yüzbaşı

Bende aynı dertteyim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yüzbaşı

Arkadaslar ben de iss ariyorum. Hepsini arastiriyorum herkes kan agliyor. Al birini vur otekini. Suan superonline kullaniyorum taahhutum bitti. Milenicoma sicak bakiyorum. Kotunun iyisi gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Teğmen

Netspede bulaşmayında son 1 haftadır günde 15 20 sefer kopuyor kopmalar kısa sürsede insanın burnundan getiriyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mydonesse

Netspede bulaşmayında son 1 haftadır günde 15 20 sefer kopuyor kopmalar kısa sürsede insanın burnundan getiriyor.
Son bir haftadır kopmayan yavaşlamayan internet mi kaldı mübarek, hangi gezegenden yazıyorsun?



Y
4 yıl
Yüzbaşı

İnşallah bağlanmaz internetin her 2 kelimeden bir tanesinde bela okumuşsun interneti firma değil saha ekibi kuruyor sen evinde otururken dışarıda hastalık salgın dinlemeden bir şekilde bu işleri yapmaya çalışan insanlar var evlerine ekmek götürebilmek için heryerde sıkışıklık ve aksamalar oluyor. O insanlara ettiğin beddua döner dolaşır seni bulur. Yazıklar olsun sana senin gibilere.




Bu mesajda bahsedilenler: @Bahaids
Y
4 yıl
Yüzbaşı

Güzel kardeşim gençsin öğrencisin galiba bak o beddua ettiğin kişiler muhtemelen senin mahalleli telekom çalışanları şuanda bir kriz var etrafına bir bak aslen benim evde ne işim var? diye düşün. Tüm işlerde ve işyerlerinde vardiyalar yarı yarıya hatta daha fazla sayıya düşürüldü yani bir standart vardı ve o standarda göre normalde 3 günde hallolacak bağlantılar 1 hafta belki daha fazla sürüyor kaldı ki onun dışında olması gerekenden çok daha fazla internet talebi oluşmuş zaten haberlerde bununla ilgili açıklama yapılıyor yani çalışan eleman sayısı az ve tam aksine talep çok fazla bu durumda yapman gereken beddua değil o insanlara dua edip işlerinde kolaylık dilemektir. Bak tekrar ediyorum firma değil sahada çalışan insanlara beddua ediyorsun sen. Firma sahaya bilgi verir şu adreste kurulum yapılacak diye ve cevap bekler yani firma o ekibi sıkıştırsa ne olur, bıraksa ne olur? o saha ekiplerinin elinde olması gerekenden 10 kat fazla kurulum vardır. Kendi yaşadığın kötü hislerinden dolayı diğer insanları suçlamaya yöneliyorsun. Hoşgörüsüz ve kızgın olduğunu kabul ettiğinde ve o insanlarla empati kurduğunda senin düşüncelerin ve her şey değişmeye başlayacak Sen şuanda ‘Benim anlaşılmaya ihtiyacım var.’ diye düşünüyor olabilirsin ama sana önerim şu şekilde düşünmeye başla ‘Benim diğer insanları anlamaya ihtiyacım var.’ işte o zaman herşey hem senin hemde diğerleri için daha iyi olacak emin ol!




Bu mesajda bahsedilenler: @Bahaids
D
4 yıl
Yarbay

Ben telekomun kendisine 1 haftada zorla bağlattım alternatifler daha da kötü durumdadır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bahaids
R
4 yıl
Yüzbaşı

tamamen şans işi türknet kullanıyorum şu aralar çok fazla anlık düşme yaşıyorum bakalım çözebilecez mi



N
4 yıl
Çavuş

cumartesi günü netgalaksi'den
-son ödemesi 3-4 gün geçer geçmez bağlantıyı kestiği ve tekrar açmak için faturama 33 tl eklediği,
-pubg lite'da anlık ping paket kaybı yaşattığı
-ve en önemlisi modemde sık sık yaşadığım resetler
sebepleriyle turk.net'e geçtim. ilk 3 gün modemde reset atma olmadı. 4. gün olması hiç mümkün değil çünkü internet yok. bölgede 3 arkadaşım turknet kullanıyor hepsinin internet bağlantısı var. müşteri hizmetlerinde birini bulman çok zor. müşteri hizm. numarasında bizi karşılayan ses kaydı kesik kesik hiç birşey anlaşılmıyor adeta boşluk doldurmaca oynuyorum. daha sonrasında sistem kayıt açtı ve çözdüklerinde arayacaklarmış.
son 2 senede 4 farklı operatör kullandım.
ttnet: o zamanlar sadece internette geziniyodum bu sebeple hiç sorun yaşamadım
netspeed (6-8 ay): arena of valor'da ping oluyodu. mobil veri geçince ping düzeliyordu.
netgalaksi (6-7 ay): yukardaki sorunlar
turknet: şimdilik yukarıdaki sorunlar
hayır bi de bu turknet olsun başka bir firma olsun hizmet vermediği günün faturasını da çıkartıyordur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naber? -- 7 Nisan 2020; 22:21:28 >

T
4 yıl
Çavuş

Benim 30 mart veya 1 nisanda elektirikler gitti ondan sonra modem kendi kendine hız kaybetti ondan sonra kopmalar yaşamaya başladım splitter degistirdim fakar sorun aynı modemde sorun olabilir mi (MODEM ttnet zyxel vmg3312-b10b)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Onbaşı

Netspeed tek geçerim çok memnunum. 35 mbps hızın 35nide veriyor. Bina ve çevre ile alakalı bu durum kimse caz yapmasın. Fakat şu son zamanlardaki olaylardan dolayı günde 3-4 defa kısa süreli kopmalar yaşıyorum yalan yok ama bu beni etkilemiyor, hız gayet tatmin edici. Home Office çalışmama rağmen çok memnunum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
4 yıl
Yüzbaşı

Kişisel yorum yapayım. Turknet te gün boyu youtube hariç yabancı kaynaklı sitelerde performans problemi yaşıyorum. İnstagram da videolar donmaktan izlenmiyor mesela veya mail.ru gibi sitelerde videolar donuyor, twitch te yayınlar 360p de anca izleniyor. Ping ve packet loss konusunda BEN bir problem yaşamadım ancak günün 24 saati de online oyun oynamıyorum diğer hizmetlere de ihtiyacım var. Netspeed te ise ben kullanırken(1 yılı aşıyor turknet e geçeli) kopma problemleri yoktu fakat internette gezinme(video,canlı yayın vs) gibi servisler düzgün çalışırken online oyunlarda kanser edici derecede ping ve packet loss problemi vardı aylarca çözülmesi için uğraştım ancak en ufak bir iyileşme olmadı. Arada 1 yıl da superonline kullandım onda çok nadir hız düşmesi oluyordu başka bir problemle karşılaşmadım taahhütsüz ve daha uygun fiyatlı alternatifler varken devam etmek istemedim. Şimdi millenikom a geçiş yapıcam birde onu deneyeyim. Benim için kilit nokta şu videolar yayınlar donmasın oyunlarda da makul(60-65ms) bir ping sağlasın yeterli daha fazlasında gözümüz yok. Bu aboneliklerin hepsinde aynı adres ve hat kullanıldı adsl 14mbps. Umarım tercihinizde yardımcı olucak bilgiler verebilmişimdir.



Z
4 yıl
Yarbay

Eğer hali hazırda çalışan bir hattın var ise ISS değiştirip denemek en mantıklısı. Herkeste sonuç farklı oluyor.
Eğer yeni binaya taşınıyorsanız o zaman TT harici ISS'lerin altyapı ekibi olmadığı için hattın ilk aktivasyonunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Fakat dediğim gibi nakil olacaksa sorun yok. Deneyip performansı o şekilde yorumlamak lazım. Artık tercih edilen ISS'nin omurgasının kalitesine ve yoğunluğu nasıl yönettikleri kalır iş.



B
4 yıl
Teğmen

Bu firmaların hizmet kalitesi kişiden kişiye değişiyor bana göre. Ama bence ortak noktaları sorun yaşayınca toparlamaları sorun oluyor.
O yüzden bence önce bağlatın, sorun yaşatırsanız iptal edin. Bende bu firmaların birinden hizmet alıyorum. Sorun yaşadığımda arıza kaydı açıp bu süreç boyunca sinirlenmek yerine iptal edip gidip diğerinden hizmet alıyorum.
Not: neredeyse 1.5 yıldır sorun filan yaşamadım. Sorun yaşadığım sıra altyapım yenileniyordu, ilgili firma yeni sisteme hızlıca geçiremeyince direk iptal edip yeni altyapıyla diğer bir firmadan hizmet almaya başladım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl
Çavuş

hocan, şu an turknet abonesiyim ve hizmet alamıyorum. bu şekilde başka firmaya geçiş yapabilecek miyim? kapattırıp yeni aboneliği aktivasyon ücreti ödemek istemediğimden pek düşünmüyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @BilirKişi00