Senin anakart gen2 m.2 yazma hızı 10Gbps yani maks 1250mb/s. Gen3 m.2 yazma hızı 16Gbps yani maks 2000mb/s. Sürücüler de fark ediyor, benim samsung evoda sürücü kurmadan 1500mb/s idi sürücü kurunca 2000mb/s oldu.
anladım demek ki maks hızı da alamıyorum ben pcı e kart yuvasına dönüştürücü ile taksam çözüm olur belki ama o kartı alacağıma anakartı değiştiririm daha iyi
2000mb okuma yazma hızı ne durumda ihtiyaç olur tartışılır tabi. Daha çok 4kb okuma hızları önemlidir. Yani ufak dosyalara erişim hızı. Çünkü her türlü windows açılımı uygulamaların açılımı hep ufak dosyalar okunarak oluyor.
İki ssd arasındaki farkı belki bir chrome tarayıcı açarak fark edemezsiniz. Photoshop veya bir Adobe Premiere Pro veya bir Adobe After Effect uygulaması açarak test edebilirsiniz. Hem daha fazla dosya okunarak açılıyor hem daha ufak dosyalarla açılıyor.
Ancak bir bluray film, oyun iso ları vs kopyalarken de 2000mb ın avantajını görebilirsiniz. Bunda da HDD den kopyalama yapıyorsanız zaten sıradan bir HDD ortalama 200mb okuma yapabilir. Siz 5000mb yazma hızına sahip bir SSD sahibi olsanız da yazma hızınız 200mb de kalacaktır.
merhaba, HP Pavilion 15-bc017nt laptopum var. araştırmamla intel hm170 anakart olduğunu öğrendim. ssd almak istiyorum ama kafam acayip karıştı. hangi model ssd uyumlu olur acaba?
hp laptopum için ADATA sx6000 pro nvm ssd aldım. 2100 okuma 1200 yazma hızı var. gerçi alırken fiyatlara bakmadığım için sağolsun izmir tekmar güzel geçirmiş orası ayrı. pci bağlantısını kullanan tlc çipli ssd ler oluyor sanırım bu cihazlara. şimdilik eyyorlamam bu kadar, alacak olanlara fikir vermesi için yazayım dedim :D
bu ssd ile pc 6-8 saniye arasında açılıyor. aferin ADATA :D
Gen3 m.2 yazma hızı 16Gbps yani maks 2000mb/s.
Sürücüler de fark ediyor, benim samsung evoda sürücü kurmadan 1500mb/s idi sürücü kurunca 2000mb/s oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @lonely warrior