Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
283
Tıklama
0
Öne Çıkarma
NASA, uzay enkazları sebebiyle astronotların uzay yürüyüşünü erteledi
G
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), paylaştığı yeni bir açıklamada Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) gerçekleştirilmesi planlanan uzay yürüyüşünün ertelendiğini duyurdu. Yetkililer bu ertelemeye sebep olarak istasyon etrafında artan uzay enkazlarını gösterdi.



NASA, uzay enkazları sebebiyle astronotların uzay yürüyüşünü erteledi



30 Kasım’da yapılması planlanan uzay yürüyüşünde iki astronotun ISS’te bulunan arızalı bir anteni değiştirmesi planlanıyordu; ancak pazartesi günü geç saatte yetkililer ‘tehlikeli’ olarak nitelendirilebilecek uzay enkazlarının istasyona yaklaştığı haberini aldı. Bu haberin ardından da yürüyüş daha ileri bir tarihe ertelendi.



Ayrıca Bkz.NASA'nın Mars aracından çekilen kartpostallık bir fotoğraf paylaşıldı



NASA erteleme ile ilgili ayrıntılı bilgi vermedi ancak enkaz durumunun araştırılacağını, istasyon güvenli olana kadar yürüyüşün yapılmayacağını ifade etti. Ayrıca, ilk defa uzay enkazları sebebiyle bir uzay yürüyüşünün ertelendiği de açıklamalar arasında yer aldı.  



NASA, uzay enkazları sebebiyle astronotların uzay yürüyüşünü erteledi



Rusya’nın füze denemesi binlerce enkaz oluşturdu



Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Rusya, bir anti-uydu füze denemesi gerçekleştirmişti. Bu denemeden sonra da yörüngeye binlerce uzay enkazı yayılmış, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan astronotlar tehlikeye atılmıştı. Gelen haberlerde de ISS’in uzay yürüyüşünü tehdit eden enkazların Rusya sebebiyle oluşmuş olabileceği belirtildi.



Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından paylaşılan raporlara göre Dünya yörüngesinde 10 cm’den büyük 36.000’den fazla, 10 cm’den küçük ise 1 milyondan fazla uzay enkazı bulunuyor. Gün geçtikçe artan bu enkazlar hem gezegenimiz hem de uzay görevleri için büyük bir tehlike oluşturuyor.  




Kaynak:https://phys.org/news/2021-11-space-junk-spacewalk-risky-astronauts.html

 Haberi Portalda Gör

M
2 yıl
Yarbay

çevre kirliliğinin 1 numaralı sebebi gelişmiş işgüzar ülkeler. dünyanın için ettikleri yetmiyormuş gibi uzayın da içine ettiklerinin itirafı ve resmidir. burkina faso nun var mı uzay artığı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarionCobretti -- 1 Aralık 2021; 14:50:36 >


L
2 yıl
Binbaşı

1951 yılından beri uzaya beraber çöp atan atana, ağlak merika başlamış hemen "rusya yaptı ühüüüü ühüüüü" diye manipülasyona

Bizim gibi gelişmemiş devletlerin eline 3-5 kuruş para sıkıştırıp "iklim krizi anlaşması" adı altında çöplerini bize kitleyip, üstüne de sanayileşmemizi engelliyorlar

Yarın da çıkıp "uzayı kirletmeyelim" ayağına rahatça roket denememize de engel olacaklar ve yine yakamıza para sıkıştırıp o anlaşmalara da imza attıracaklar

Önden kendisi ortamı parselliyor
Ardından çöpünü pisliğini 3 kuruş paraya oraya buraya itekliyor, akıllı ahlaksızlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 yıl
Yüzbaşı

Uzayda çevre kirliliği ciddi bir sıkıntı. İleride astronot temizlikçilik diye bir meslek duyarsam şaşırmayacağım.




U
2 yıl
Binbaşı

şimdi bu zihniyet dünyada ki ekosistemi önemsiyor heee



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
2 yıl
Er

" Gravity " filmi gerçek oldu.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.