Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
183
Cevap
11217
Tıklama
96
Öne Çıkarma
Cevap: Nagehan Alçı Bana Hakaret Davası Açmış (2. sayfa)
2
geçen yıl
Çavuş

Bir şey dicem de turbolanmak istemiyorum.



S
geçen yıl
Yüzbaşı

Amerika’da Biden’a Trump’a bile alenen sövseniz cezası yok çünkü hakaret diye saçma bir sistem yok.İsteyen herkes istediğine istediğini demekte özgür eğer ki birisi ağzını bozup size küfrediyorsa siz de edebilirsiniz,gerektiğinde polise de küfür ederler hareket çekerler hiçbir şey olmaz çünkü bu tarz şeylerin önemsiz olduğunu bilirler.Ancak TR simülasyonunda lan bile deseniz hakaret kabul edilir ve adli siciliniz bozulur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
geçen yıl
Binbaşı

Sicilin temizse o para cezasını vermiyorlar diye biliyorum



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
geçen yıl
Yarbay

Nagehan'ın paraya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, zaten kendisi yandaşlardan. İşte anca kendisine karşı olanları susturmak ve gözdağı vermek için olabilir belki. Ama gerçi sinkaflı bir şekilde yazdıysan karşı tarafı %100 haklı çıkarıyorsun. Yani ortada savunulabilecek bir durum göremedim maalesef. Neyse minimum zararla yırtman dileğiyle diyelim. Yapma bir daha böyle şeyler, her ne kadar karşı taraf hak etse bile.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Harika fikir,ama bunun için akbabaların görevlerinden el çrktirrilmeleri lazım.düzenin değişmesi lazım. Sendeki akıl vicdan bir yerlere gelmişlerde yok maalesef.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TIGERSHARK
V
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Zaten o karıya göre yorum yapmışım:))



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @deniz006
V
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim dostum umarım dediğin gibi olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tosuntosun
T
geçen yıl
Binbaşı

Hihi hihi hihi :)
Sinsi gülüş.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen yıl
Teğmen

Ceza mahkemesindeki davadan hagb alırsın ceza ödemezsin sadece avukatlık ücreti ödersin bir de mahkeme masrafları ama daha sonra tazminat davası açarlar Asliye Hukuk Mahkemesine. 7-8 bin arası ödersiniz. Yine mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti çıkar. Her mahkemenin avukatlık ücreti ayrıdır. Bu yılın tarifesi 9200 TL



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

S
geçen yıl
Yarbay

Hakaret davalarına avukatlık ücreti ödenmemesi lazım. Ayrıca illa ceza gerekiyorsa 3 gün 5 gün kamu hizmeti olması lazım. Esasında hakaret diye bi suç olmaması lazım.

Bunu suç olmaktan çıkarmak içinde önce kibirsiz yönetici seçmek lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 16 Mart 2023; 7:57:22 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

B
geçen yıl
Yarbay

İnsanımız sosyal medyayı tamamen özgür bir mecra sanıyorlar, değil işte. Bir şey olmaz sanıyorlar. Kanunlar belli.
Daha doğrusu birisinin yüzüne karşı söyleyemeyeceğin şeyleri internette yazmak kolay ama eleştiriler hakaret boyutuna varınca karşı tarafın dava açması da doğal. Kendiniz söylüyorsunuz sin kaflı küfür ettim diye. Bu bir hakarettir, karşı tarafın eleştiri olarak görmesini beklememelisiniz.

Nagehan Alçıyı günahım kadar sevmem, fikirlerini de, tarzını da. Sonuna kadar eleştiririm, ama bu bana sinkaflı küfür etme hakkını vermez.

Bunu ticarete dönüştüren avukatları da var. Bunu ticarete çeviren insanlar da çok. Açık vermeyin, küfretmeyin, dibine kadar eleştirin. Hakarete, küfretmeye ne gerek var. Sakinliğinizi koruyun
Bunu meslek haline getirip kışkırtanlar da oluyor, uymayın. oyunlarına gelmeyin.

Umarım bundan sonra sosyal mecralarda yazdıklarınızda daha sakin olursunuz.

Davadan ise, büyük ihtimalle HAGB çıkar, mahkeme ve avukat masraflarını ödersin, sonra hakaret davası açarlar, orada da bir ihtimal uzlaşmaya gidersin, bir miktar tazminat ve avukat/mahkeme masrafları ile kurtarırsın.

Geçmiş olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
geçen yıl
Yarbay

ABD'de başkana küfretmek bile serbest düşün yani. Yeni adalet düzeninde kişiye ölüm tehditi, darp tehditi vb bir söylem olmadığı sürece küfür/hakaret suç olmamalı. İfade özgürlüğü sonuçta. Mother f....r dedi diye gerçekten gidip motherını f...klayacak hali yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 16 Mart 2023; 8:16:1 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Olurolmazşeylerrrrrrr
A
geçen yıl
Teğmen

Durun hemen sövemm çünkü amerigada başgana bile sövmek serbezz
Bu olayla ilgili söylemiyorum ama bir insanı sevmiyor olabilirsin nefret ediyor olabilirsin ama bu sana hakaret etme küfür etme hakkı vermez.. konudaki tiplere baktıkça ülkenin neden bu halde olduğunu çok iyi anlıyorum, bunlar medeniyet yerine bokunu çıkartmak isteyen tipler.

En basitinden bir örnek veriyim, donanımhaber de bile bir üyeye hakaret veya küfür ettiğin zaman ceza yersin.. buranın moderatörüne; ama ameriga başkanınada küfür ediyorlar ve bir şey olmuyor diyor musunuz.

Adama git ameriga daki hakaret davalarını incele desem bön bön suratıma bakar..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atını Öpen Kovboy -- 16 Mart 2023; 8:44:32 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İyide küfür ettiğimiz kişiye neden para veriyoruz?Bu haksız kazanç ve mağduriyete dönüşmüyor mu?giderim herhangi bir okulda 1 ay temizlik yaparım ama neden para veriyorum?devletin haksız kazanca müsade etmemesi lazım. Ayrıca siyasetçiysen bunları göze alacaksın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bal974
G
geçen yıl
Yarbay

F
geçen yıl
Yarbay

Öncesinde adli sicil kaydınız yoksa H.A.G.B. kararı verilir, eğer sicil kaydınız mevcut ise adli para cezasına veya hapis cezasına hükmedilebilir.
Ama korkulacak bir şey yok, sadece sicilinizi kirletmiş olurunuz.



B
geçen yıl
Yarbay

Hakaret, kişilik haklarına zarar verdiği için haksız fiil (eylem) olarak tanımlanmış. Bu eylem, karşı tarafa zarar veriyorsa, bu zararın tanzimi gereklidir mantığından yola çıkarak, hakaret ile bir kişiyi zarara uğratan kimse bu zararı gidermekle yükümlü. Bu maddi veya manevi zarar olabilir. Kanun yorumlanırken, "derin üzüntü, onur kırılması" gibi sonuçlar tanzim edilmesi gereken zararlar olarak kullanılıyor.

Kamu hizmeti karşı tarafa verilen zararı tazmin etmez, devlete karşı veya topluma karşı suçlarda kullanılması daha mantıklı olur.

Haksız kazanç konusunda ise sizinle hemfikirim, bu manevi tazminatın mağdurun seçeceği bir hayır kurumuna nakdi bağış şeklinde yapılması güzel olur.

"Siyasetçi isen bunları göze alacaksın" kısmını kabul etmiyorum.
Birincisi, sizin olay özelinde karşı taraf siyasetçi değil, gazeteci (ne kadar basın ilkelerine uygun gazetecilik yaptığı tartışılır).
İkincisi, siyasetçi de bir insan ve siyaset dışında bir özel hayatı, ailesi var. yaptığı iş siyaset sadece, onun dışında bir birey. Sin kaflı hakaret bireye karşı yapılıyor, makama değil. Yaptığı işlerden dolayı eleştirebilirsiniz, ama kişiliğine sin kaflı küfretmek niye?
Benim de aklıma bir sürü şey geliyor bazı politikacı, gazeteci, televizyoncu ve fenomenler hakkında, ama sin kaflı küfür etmiyorum, kendimi tutuyorum. :)

Ayrıca politikacıların mecliste birbirlerine sarfettikleri sözleri duyuyorsunuz, ama sonra öğlen aynı masada beraber yemek yiyorlar. Politika, siyaset onların profesyonel mesleği. bir gün kavga edip, meclis salonundan çıkınca kameralar yokken şakalaşabilirler. Böyle bir meslek onların ki...

Tekrar geçmiş olsun, umarım en az zararla atlatırsınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @virtiöz
B
geçen yıl
Yarbay

ana baba dümdüz gitmiş demek...




Bu mesajda bahsedilenler: @El Prezidente