Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
335
Tıklama
2
Öne Çıkarma
muhalefet seçime girmemeliydi
Ş
11 ay
Yarbay
Konu Sahibi

3 dönem kuralını ihlal ettin medyayı ele geçirdin eşit olmayan şartlarda seçim olmaz diyip seçime girmeyebilirdi muhalefet seçimi tanımıyoruz diyebilirdi artık çok geç



Onun yerine Kemal'in yerine herhangi bir ismi aday yapsaydın problem kalmazdı.
Yoruma Git
Why Shy - 11 ay +8
B
11 ay
Yarbay

Ben söyledim. Hatta yaparlar sandım. Maalesef mevcut muhalefet liderleri çok korkak. Oyunun kuralını beğenmiyorsan oynamazsın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
11 ay
Yarbay

Onun yerine Kemal'in yerine herhangi bir ismi aday yapsaydın problem kalmazdı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 ay
Yüzbaşı

Muhalefet Kılıçdarı aday yapmamalıydı. Bu da bir fikir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

0
11 ay
Teğmen

Utanmasalar yakında suçlu seçim çıkacak :) Seçim olmasa kazanacaktıkta seçim var işte derseler şaşırmam.

İnatla anlamıyorlar ama Tek bir nedenden kaybetti muhalefet seçimi. KK ve onun SIĞ siyasi söylemleri yüzünden.

-Selahattin Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılacaksınız yanlıştı. ( Tek başına bu söylem milyonlarca oy götürmüştür. )

-Önüne geleni masaya katmaları yanlıştı. Ufak partilere 39 vekil vermesi eşit söz hakkı imza yetkisi ve bakanlık Cumhurbaşkanlığı verecez demesi yanlıştı. ( Muhalif kesim zaten AKP'den ayrılan eskileri sevmiyor birde kör gözün parmağına gibi onları her mitinge götürüp KK'nin 2 katı konuşturdular. Zamanında neler neler dedikleri eski bakanları listelerinden aday yaptılar. )

-HDP'den 3-5 oy gelecek diye her söylediklerine sessiz kalmaları. Ve HDP'ye şirin görünme çabaları yanlıştı. 1 Ay boyunca HDP'li isimler 14 Mayıs sonrası hapishaneler boaşacal veya yok Apo özgür kalacak diye söyledi. Bir kerede çıkıp muhalefet yok öyle bir şey terör örgütü lideri çıkamaz diyemedi. Tam zıttına kör gözün parmağına gibi Van'da zafer işaretleri altında biji apo sloganları altında miting yapıldı.

- Üstüne seçimi kesin kazandık şımarıklığına kapıldılar. Yok iç işleri bakanı o mu olsun bu mu olsun yok Diyanete şunu mu atarız MİT başkanı kimin yaparız deyip gülüşmeler. Ters tepti. Uç muhalif isimlerin sürekli yargılayacaz söylemleri bile yetti bazılarına iktidara oy vermek için. Benim 20 yıldır oy verdiğim partiyi nasıl yargılıyorsunuz siz diye.


Not: Bu arada KK 2. turda çekilse ve Sinan Oğan çıksaydı kazanma ihtimalleri çok daha yüksekti.



B
11 ay
Çavuş

Muhalefet kanadının bu forumdakiler kadar seçime kafa yormadığına yemin edebilirim ama ispatlayamam işte.

Adamlar zaten kazanmaya girseydi şuan yaptıklarının % 50 sini yapmazlardı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
11 ay
Yarbay

Halk tele1 krt yi izleyen gelip konu açıyor.

Si....mis a....n davası olmaz derler.
Bırakın artık yenildiniz.
Böyle yaparak daha gülünç oluyorsunuz.

Bu arada yenildiniz yada kaybettiniz dedimse siz yani muhalefete gönül veren siradan halk kaybetti çünkü partiler hiç bir zaman kaybetmez. Parti yardımı makam arabası milletvekilliği belediyelerde kiyaklar onlar kaybetsede kazanır kazansada.
Bırakın artık.
Hayatınızı yaşayın.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
11 ay
Yarbay

Böyle bir garanti yok, hiçbir şekilde KK fanatikleri gibi kim olursa olsun kaybederdik düşüncesinde değilim fakat bu kadar soru işaretinin içerisinde seçime girilemeyeceğini bir şekilde topluma ikna edici bir şekilde anlatmaları gerekiyordu. Bu şekilde seçim kazandırmakta bir şey getirmez, rakibinin yanlışlarını telafi etmek için o zaman aynı yanlışları sende yapmak zorunda kalacaksan veya çekinmeyeceksen ( ki anayasa ve hukuk için yanlışı kimin - hangi partinin yaptığının önemi yok ) değişen ne olur ki?

Chp'de bu yüzden kazanamadı ve bu kafayla da hiçbir zaman kazanamayacak emin olabilirsiniz. Akp, 2002'de seçim kazanırsak içerden dışardan rasyonel, bütün herkese fayda sağlayacak olumlu - mantıksal vaatler sayesinde manevi, maddi destek sağladı. Chp yönetimi hem bu desteği elde edemeyip hemde eskeza elde etse, teklif aldığında dış mihrak "yaftalamasını" absorbe edemeyecekse komple seçimi - siyaseti bıraksalardı beceriksiz bir şekilde yaptıkları sözde muhalefetlik, rekabet unsurundan daha fazla fayda sağlayabilirlerdi.

KK, Ne Abd'de ne Avrupa'da meclislere, önemli ekonomik oturumlara neden davet edilmedi? Neden katılmadı? Davet aldı da imajı zedelenir diye mi katılmadı. Lobicilik bizim ülkemizde popülist tabirle yer altı ediliyor ama seçimi kazanmanın yolu lobiciliktir. Muhalefetin aldığı tek destek göstermelik, manevi - söylemsel.

Hiçbir yatırımcı, devlet KK ve Chp'sine 1 milyar dolar bile hibe etmez, kaldı ki hibe de etmediler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Why Shy
B
11 ay
Binbaşı

seçimden önce bakanlıkları dağıtırken iyiydi demi..



B
11 ay
Teğmen

İstediğin kadar ikna etmeye çalış. Adaya bakar insanlar.

Kazanma ihtimali en yüksek olan Mansur'du. Göz göre göre bu seçim kaybedildi. Sorumluların pişkinliklerinden de bu anlaşılabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Bilgisayar Bağımlısı
B
10 ay
Yarbay

Şimdilerde Kılıçdaroğlu diyor ki, adil ortamda girmedik seçime(!!!!). Bahaneye bak.

Madem adil değildi girmeseydin seçime. Kaç kişi söyledi seçimden önce, meşruiyet vermeyin adamlara diye. Dinleseydiniz.

Her kim siyasetçi ve parti, seçim sonucunun (öyle veya böyle hiç farketmez) bu şekilde olacağını bile bile seçime girip onların zulmüne meşruluk tanıdıysa milletine hainlik etmiştir. Ne sandıkta ne masada kazanamayacağın seçime girmezsin. Bu bu kadar basit.
https://www.youtube.com/watch?v=MEIq-rUsLHA&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.