Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
21682
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Muhabbet kuşu ve marul :)
A
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar 4 gün önce 4.5 aylık bir kuş aldım erkek yeşil bugün kafesi çok boş olduğu için bir kaç oyuncak gaga taşı ballı yem aldım birde ne olur ne olmaz diye suya damlatılan vitamin aldım 3 damla damlattım suyuna aldığım yerdeki abi 2-3 gün kullan sonra 2 hafta da bir kullan dedi neyse çok sevindi hınzır bende fırsattan istifade azcık yanaşayım dedim şuna alışmaya başlasın artık dedim sonra kafesin içine soktum elim biraz kaçıyo gibi oluyo virazda korku var tabi ama ani hareket yapmadan parmağımı ayaklarına deydiriyorum sonra 1-2 adım geri gidiyo sonra 3-4 kere yere vuruyo ayağını sonra elime biniyo ama o kadar hareket ettirince felan kaçıyo sonra dedim ben bunun sevdiği birşey bulayım yiyecek bişey yedireyim elimle alışması daha kolay olur belki dedim maşşallah maruluda pek seviyomuş fakat biraz fazla kaçırmış olabilirim 4.5 aylık bir kuş için verdiğim miktar ise baş parmak büyüklüğünde felan belki biraz daha fazla olabilir ama abartı değil acaba ishal veya herhangi br zararı olur mu? Ayrıca marul da bayağı bi işe yaradı kendine dokundurtmayan hayvan öpmeme bile izin veriyo tabi sadece marul varken neyse



Asıl soru MARULU NE SIKLIKLA VE NE KADAR VERMELİYİM YADA ALTERNATİF OLARAK NE YEDİREBİLİRİM?(YEMİ HİÇBİR ŞEKİLDE YEDİREMİYORUM ELİMLE :( )

Çok teşekkür ederim şimdiden.

EDİT: Kuşa müzik dinletmenin bir zararı yada faydası olur mu şarkı açıkken biraz çenesi düşüyor ama olsun :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apoo43 -- 9 Şubat 2015; 23:23:03 >

S
9 yıl
Binbaşı

kuşa müzik filan dinletme kafasına yazık. Evde tek iken radyo aç insan sesi duysun . Yada kuş sesi aç müzik nedir agaç sesi yada .


Marul çok verme ishal olur. 2 günde 1 yeterlidir.Tek sebze verme diğer sebze meyvelerdede vitamin alması lazım benim kuşun yedigi.


Marul salatalık maydonoz kıvırcık meyvede yemiyor nedense elma arada. havuçda arada


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Teğmen

Kuşuna 2 haftada 1 veya 3 haftada 2-3 kez mama hazırla (kuşunun vitamine ihtiyacı varsa haftada 2 kez de hazırlıyabilirsin ) besleyicidir. Örnek olarak aşağıda bir Mama tarifi verdim. İnternette araştırırsan birçok mama tarifleri vardır istediğini Yapabilirsin.

MALZEMELER
Yarım havuç,
1 adet haşlanmış yumurta,
4-5 adet bebek bisküvisi
2 Adet Etimek

YAPILIŞI
Havuçları incecik rendeliyip peçete arasında suyunu alıp kupkuru yapın.
İyice ezilmiş yumurta ile karıştırın.
Bebek büsküvisi ve etimekleri robottan geçirip yumurtaya katın.Yumurta kabuklarınıda içindeki zarını çıkarıp bu karışıma dövülmüş olarak katın.
Mamayı çok ıslak olmayacak bişekilde hazırlayın.
3 saatte bir mamayı değiştirin. Arta kalanını buzdolabında muhafaza edin.

Mama da robota falan koyun diyor ama fazla uğraşmak istemiyorsan da elinlede parçalı ya Bilirsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hiçbir meyveyi yediremedim ama marulu görmesin eyvah eyvah sanki 10 senelik açlık çekiyo hayvan öyle bir vahşilikle yiyo marulu

Denediğim meyveler malum kış ayında pek seçenek yok portakal muz ve elma


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MoonDeath
L
4 yıl
Er

8 aylık kuş kafese girmiyor üstte durup duruyor birşey yapmıyor etrafa bakınıyor odayı turluyor sonra cikliyor falan


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Binbaşı

normal dışarı severler




Bu mesajda bahsedilenler: @LOXED
S
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: apoo43

Hiçbir meyveyi yediremedim ama marulu görmesin eyvah eyvah sanki 10 senelik açlık çekiyo hayvan öyle bir vahşilikle yiyo marulu

Denediğim meyveler malum kış ayında pek seçenek yok portakal muz ve elma
maydonoz sapı da iyi gelecektir yalnız maydonozun kendini asla verme sadece sapı



M
2 yıl
Onbaşı

marul yağlı bir sebze olduğundan çok verirseniz sindirimi bozar bence... az az vermeniz daha mantıklı olur. kolay gelsin...



S
geçen yıl
Er

Bende marul verip vermeyeceğimden emin değildim. çok fazla verilmemesi daha iyi. ama zararlı olduğunuda düşünmüyorum. hafif bi sebze sonuçta.

https://muhabbetkusu989094984.wordpress.com/2021/07/29/muhabbet-kusuna-marul-verilir-mi/



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.