Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
368
Cevap
11550
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: MSI GT72 Dominator(Pro) GTX-9xxM Kullanıcıları Kulübü (19. sayfa)
G
3 yıl
Onbaşı

sorunu çözebildiniz mi aynı laptoptan bizdede var. (ağabeyimin laptop'u)
yaklaşık 1.5 sene önce arızalanmıştı bizim laptop 1 sene önce söküp baya incelemiştim. her şeyini
multimetre alıp çoğu yerindeki voltaj değerlerini ölçtüm şüphelendiğim bir iki kısım vardı lehim olayında iyi olmadığım için.
herhangi bir devreyi söküp kısa devre varmı yokmu denemedim. şarj soketi de sipariş etmiştik hatta 2 tane.
vatani görevden dolayı 1 senedir zamanım olmadı.
geçen gün ağabeyim mesajınızı görmüş ' donanım haberde soketten dolayı yazmışlar diye.

siz değiştirdiyseniz ve çalıştıysa bende soketi değiştirmeyi düşünüyorum.
geri dönüş yaparsanız sevinirim.
Bu arada laptop içindeki batarya düşündüğünüz yada nerde okuduysanız lipo batarya değil.
Lion batarya en azından bizdeki öyle.
Anakart resimlerini vs internette bulmuştum. onlarıda eklerim incelemek isteyenler için.
Devre şematik ve tasarımını yüksek ücretle sattıkları için elektronik bilgimde çok iyi olmadığından almamıştım.
bunları edinebilinirse asıl sorun nerde daha rahat çözülür.




Bu mesajda bahsedilenler: @braveman
B
3 yıl
Yüzbaşı

Sorun şöyle çözüldü. Oda bir kısmı.
Orjinal msi servisi İstanbul da telefon ile ulaştık. Fiyat yüksek verdiler. 1300tl gibi bir fiyatlar döndü. Oda şemsiyenin sadece uç kısmı. Daha devamı da gelecekti. Ondan Başka bir laptop servisi bulduk.
Onlarda kendileri yapamadı başka bir anakarti tamir yapan yere götürmüşler. Benim beyanima göre şarj soketinde bir sorun var diyince. O kısımda yogunlasmislar.
İddialarına göre laptopun şarj soketi çevresindeki minik diyotlar patlıyor. 6 tane yakın diyot mosfet degismisler.
. Şu an laptop adaptör ile açılıyor. Laptopun ön tarafta adaptör takılınca ışık yanıyor.

Ama içindeki pil kesin ölmüş. Şarj olduktan sonra 5 dakika içinde laptop açıkken küt diye kapanıyor. Ama Windows ta şarj dolu diyor. Pil kesin ölmüş.

Bu arada ekran kartı fani çalışmıyor. Elle döndürünce devreye giriyor. Turbo moda alıp elle döndüruyorum o zaman fan çalışıyor. 450 TL yenisi aldım taktım. Fan Çalışıyor.

Evet içindeki pili tam cikartamadigimdan lipo batarya sanmıştım. Halbuki 18650 lion batarya imis.3 tane paralel pil, 3 tane grup halde toplamda 9 tane pil var. Piller 3 lu grup halde lehim yapılmış. Tek tek pilleri ölçmek çok zor. Pilin anakarti baya bir donanımlı. Ben o pili tamir edemem. Araştırdım. 620 TL hazır pil batarya buldum. Onu sipariş edecem. N11 üzerinden buldum. Bataryanın etiket fotosunu al dediler. Çektim attım. Ona uygun muadil pil gönderecekler.

Pili sökmek için yaklaşık 20 ye yakın vida sökülüyor. Bu arka kapak açılıyor. Onun içinde anakarti örten yarım bir kapak var. Tüm kapak karpuz gibi çıkıyor. Dikkatli olmak lazım. Her yerde film kablolar var. Bu işlemi yaparken işlemci fanlarini cikartmaya gerek yok. M2 pcie ssd kart yeri dvrom ve diğer harddiskler sökülmesi yetiyor. Ve tabi bu yarım kapak çerçeve degim yerde 20 yakın vida açılıyor. Sonra kenardan tıkır tıkır kredi kart aracılığıyla ilerleyerek pili örten kapak çıkıyor.

Şimdi pil sipariş gelince onu montaj yapıp performansına bakacam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yüzbaşı

Mobilden cevap veriyorum. Ondan ne kadar fotolar anlaşılır tam emin olamadım. Ne kadar derdimi anlatabildim emin değilim. Anakart şarj tamir olduktan sonraki halinin fotoları attım.
Anakarti şarj yeri yanında herhangi bir tamir izi göremedim. Ama laptop tamir yapan yer 6 tane mosfet gibi diyot falan değişti dedi. Malzeme zor bulunan bir malzeme ve pahalı dedi. Toplam 800 TL tuttu bu tamir.

Sonrasında pil şarj oluyor ama pil kesein ölmüş. 5 dakika tam şarjda gidiyor. Ben lipo pil sandım ama lion 18650 batarya varmış. Kırmızı rengi kaplama var pillerde. İçindeki Bir pilin ne markası nede mah değeri belli oluyor. Hiç bir şey okunmuyor.

Bu bataryanın muadili hazıri satılıyormus. Oda 620 TL falan onu sipariş ettim gelecek bakalım. Pili takip deneyecek o zaman.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yüzbaşı

yeni batarya aldım. aldığım batarya ilk şarjda yüzde sıfır oalrak açıldı. msi battey calibration programı ile çok uzun saatlerde şarj oldu. biraz sarj edip laptopu açınca bu programı başlattım.

bana gelen pil beklemiş raf pili. internette yollayan firma kendi tarih etiketini atmış bana gelen pil 2019 üretimi. bunların attığı tarih 2021.

niye bu tarihe takılıyorum. pili satarken sitelerinde güncel 2021 batarya diye satıyorlar. bende yedim . firmaya sordum. bu batarya eski beklemiş batarya dedim. zaten 1 yıl bataryaya garanti veriyoruz dediler. gönül rahatlığı ile kullanın bataryada sorun yok dediler
sizin gördüğünüz tarih bizim stok tarihimiz diyorlar . tamam işte o zaman getirmişsiniz diyorum. batarya rafta kalmış eksi batarya diyorum. yok ben hiç bir sey anlamıyorum gibi yan çeviriyorlar.

sonuç batarya msi battery calibration programı ile kendini toparladı.

bu arada o bataryayı sökmek için anakart üzerinde kapak üzerinde 20 den fazla vida söküyorsunuz. yavaş kibarca tüm vidaları çıartınca kredi kartı gibi bir şey ile kenardan kenardan o kapağı çıkartıyorsunuz. yeni bataryayı oraya takmak için de çift taraflı kuvvetli bir bant lazım. tam performansta fanlar açık render alırken 1.30 dakika tam dolu batrya rahat gidiyor. fanlar kapalı olursa bu süre daha uzun. hani makine zorlanma anında güç kesermi diye test ediyordum.

benden bu kadar. yazarınız cevat kelle.



C
3 yıl
Teğmen

Merhaba,
Aynı sorunu bende yaşamaya başladım.Bu konu hakkında bir çözüm bulabildiniz mi acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Noelon
S
3 yıl
Yarbay

arkadaşlar num enter tuşunu ve space tuşunu sökmem gerekti fakat num enter tuşunu geri takamadım. space tuşunu ise taktım fakat alt taraftan kalkık duruyor. acaba yardımcı olabilecek var mı?



M
2 yıl
Teğmen

Herkese selamlar arkadaşlar,
Msi Gt72s 6qd modeli kullanıcısıyım. Bilgisayarımda son günlerde oyun oynarken aniden kapanma gibi bir sorunla karşılaşıyorum. Oyunu açıp en fazla 30dk sonra birden bilgisayar kapanıyor, sonra fişini çekip, az bekleyip geri takınca açılıyor. Normal kullanımda hiçbir sorun yok, sıcaklık değerleride iyi.
Sanırım bir çözüm buldum, oda adaptörün 6 yıllık olduğunu düşününce eski verimini kaybetmiş olabilir dedim. Böylece Msi afterburner programını kurup, saat hızlarını düşürerek, oyunda ekran kartının çektiği watt değerini baya bir düşürdüm ve aynı oyunda 30dk dan fazla oynadım, herhangi bir kapanma olmadı fakat uzun bir süre deneme imkanım olmadı.
Bu aniden kapanma hakkında bir bilginiz var mı? Acaba adaptör eski verimini mi kaybetmiştir? Yoksa başka bir sorun mu var sizce? Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

N
2 yıl
Er

Maalesef bulamadım, bilgisayarı 2. ekran kartı ile kullanıyorum…

Ankaraya türdüm, ekran kartı çipinin değişmesi gerektiğini söylediler anca MSI servisine göndermek istemiyorum, çipi ayrı olarak da bulamyrum…


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Caykara_61
C
2 yıl
Teğmen

Bende şuan sizin gibi 2.ekran kartını kullanıyorum.Ekran kartı çipini aliexpressde buldum fakat bu fiyata değer mi bilmiyorum.Linki bırakıyorum.
https://tr.aliexpress.com/item/32860459937.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.60402e0evFlFHG




Bu mesajda bahsedilenler: @Noelon
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.